Rajatiedon Yhteistyö ry

Yhdistyksestä

Rajatiedon yhteistyö ry on ideologisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton rajatiedon järjestöjen, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden yhteenliittymä (ks. keskeisimpiä tavoitteita). Sen toiminta-ajatuksena on kartoittaa inhimillisen tiedon raja-aluetta, sen piirissä toimivia aatteita, virtauksia sekä edistää alan yhteisöjen ja ihmisten välistä yhteistyötä ja jakaa asiallista informaatiota. Yhdistyksen tarkempi määrittely on yhdistyksen säännöissä.

Yhdistyksen keskeisimpiä
tavoitteita

1. Järjestää keskustelu- ja esitelmätilaisuuksia, joissa rajatiedon aiheita ja kokemuksia, henkisen kehityksen luonnetta sekä elämänkatsomuksellisia kysymyksiä voidaan pohtia avoimessa ja rakentavassa hengessä.

2. Tukea ja edistää rajatiedon alueiden puolueetonta tutkimusta myöntämällä julkisesti haettavia tutkimusstipendejä

3. Kerätä ja laatia hakemistoja rajatiedon eri alueista ja erilaisista elämänkatsomussuunnista, niitä edustavista yhteisöistä ja toimijoista.

4. Tarjota säännöllistä apua ongelmallisissa ja hämmentävissä raja-alueen kokemuksissa ja muissa rajatiedon asioissa.

5. Ylläpitää ja kehittää rajatiedon lainakirjastoa.

6. Järjestää Hengen ja Tiedon messuja, joilla esitellään rajatiedon eri alueita ja ohjelmissa eri ideologioita.

7. Eettiseen näkemykseen kuuluu vain tarpeellisten ja kestävien tuotteiden käyttäminen, myrkyttömyys, kierrättäminen ym. kestävän kehityksen periaatteet.
    Kaiken kaupan- ja päätöksenteon tulisi olla avointa ja rehellistä.

8. Ylläpitää omaa kokous- ja toimitilaa, jota voidaan tarjota myös ulkopuoliseen käyttöön.

Yhdistyksen säännöt

Auttava puhelin

Stipendit

Yhdistyksen toimintamuotoja

Hengen ja Tiedon messut

Rajatiedon yhteistyö ry on vuodesta 1983 lähtien järjestänyt vuosittain Hengen ja tiedon messut, joissa esitellään poikkileikkaus koko rajatiedon kentästä. Hengen ja tiedon messut ovat Suomen vanhimmat ja suurimmat rajatiedon messut. Messuvieraita on viime vuosina ollut noin 3000-3500 ja näytteilleasettajia Helsingissä noin 200 ja Tampereella 140. Messut on järjestetty yleensä lokakuussa Helsingissä, Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla. Viime vuosina Hengen ja Tiedon messut on järjestetty huhtikuussa myös Tampere-talolla.

Pyrkimyksenämme on järjestää yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa pienenmpiä tapahtumia.

Rajatiedon Auttava Puhelin

Rajatiedon auttava puhelin on perustettu auttamaan ihmisiä, jotka ovat rajatiedon ilmiöiden vuoksi joutuneet kokemaan pelkoa, ahdistusta tai pahimmassa tapauksessa joutuneet kriisiin. Tällaista voi sattua, jos tapahtumat ja ilmiöt ovat liian vaikeasti tulkittavissa kokijan kannalta tai jos hänellä ei ole minkäänlaista selitysmallia kokemalleen aikaisemmasta kokemuspiiristään. Puhelimeen vastaavat koulutetut päivystäjät.

StudioRajatieto

Helsingissä järjestetään tapahtumia, kuten luentoja, kursseja ja seminaareja. Siellä sijaitsee myös yhdistyksen toimisto. Rajatiedon kirjastossa on muutama tuhat teosta, joita voivat lainata muutkin kuin yhdistyksen jäsenet.

Yhdistyksen kotisivut ja Facebook

Viime vuosina yhdistys on panostanut runsaasti kotisivujen kehittämiseen. Yhdistyksen kotisivuista kehitetään toimivaa viestintävälinettä ja virtuaalista yhteisöpalvelua yhdistyksen jäsenille ja kaikille rajatiedosta kiinnostuneille.