Rajatiedon Yhteistyö ry

Rajatiedon erikoiskirjaston ensimmäinen kuukauden kirja on Tietoisuuden evoluutio. Unimatkalla trilogian vuonna ensimmäinen lähti laajentumaan osaksi yhteistä tietoisuuttamme vuonna 2018. Kirjan taiteilijanimen taustalla on tunnetun Youtube-kanavan perustaja ja dokumentintekijä Timo Tahvanainen, jonka vetämä mediaosuuskunta on myös toiminut kirjan kustantajana.

Tietoisuus on vielä varsin monelle meistä kuin kehomme. Itsestään selvä asia, jonka kanssa olemme syntyneet, kaikkine tarpeineen, haasteineen ja identiteettiimme vaikuttavine ominaisuuksineen. Silti valitettavan harva meistä tulee syvällisemmin pohtineeksi omaa suhdettaan tietoisuuteen itseensä, eikä vielä nykypäivänä puhuta laajasti tietoisuuden kohtaamisen aikaansaamasta heräämisestä syvällisempään todellisuuteen. Valtauskonnotkin ovat tässä suhteessa valtaosin samaa jatkumoa yhteiskuntamme läpäisevän materialistisen maailmankatsomuksen kanssa. Todellisuus on kuitenkin paljon vivahteikkaampi ja tietoisuus on matkakumppanimme sen ymmärtämisessä. Kun tietoisuus valtaa mielen, se valtaa helposti myös elämän. Tämä kirja on virkistävä avaus tietoisuuden maailmaan.

Timo Tahvanainen kuvaa tietoisuutta absoluuttiseksi havainnoksi olemassaolostamme. Olemukseltaan laajeneva ymmärrys olemassaolostamme suhteessamme itseemme ja maailmankaikkeuteen. Tietoisuus on hänen mukaansa meidän kauttamme näyttäytyvä jumaluus, jolloin ei puhuta ainoastaan arkisesta todellisuuskokemuksestamme. Matkakumppaninamme henkiseen kasvuun, hän nostaa esille apuvälineinä ajatuksemme, herkkyytemme, tunteemme ja intuitiomme. Syntyvä laajeneva ymmärrys on osa tietoisuuden evoluutiota, joka on Timon Tahvanaisen mukaan olemassaolomme tarkoitus ja tehtävä.

Kirjan päähenkilönä ovat kaksoset, Eleandil ja Alaindil, jotka asettuvat unimatkallaan meille tutulle planeetalle – Maapallolle. Unimatka tarjoaa tarinan keski-iän kynnyksellä heräävästä henkilöstä, joka havahtuu alkuperäänsä ja etsii tiensä omaan korkeampaan tietoisuuteensa, tietoisuuden evoluution suurenmoiselle matkalle kohti universumin syvällisempää ymmärtämistä. Tärkeimmissä valinnoissa vastakkain ovat usein rakkaus ja pelko. Tosielämä ja fantasia kietoutuvat luontevasti yhteen, kun matkaamme läpi niin mielen maailmaa kuin maan ulkopuolista älyllistä elämääkin. Unohtamatta meidän aikamme ongelmia, tulevaisuuttamme ja yhteistä tietoisuuttamme.

Tarinaan tuovat oman värinsä myös tekijän henkilökohtaiset kokemukset. Teoksen mielenmaisemassa näyttäytyvät monet rajatiedon harrastajalle tutut aiheet ja asiat. Lukukokemus saattaa Sinut itsesi ääreen. Se asettelee taiten eteesi haasteen ja saatatkin kysyä itseltäsi, oletko valmis heräämään tästä unesta, elämäksi kutsumastamme harhasta? Jos vastaat myönteisesti, Tietoisuuden evoluutio tarjoaa virikkeitä ja oppaita tämän matkan varrelle.

Kirjastotoukalle on ilo ettei lukunautinto ei jää vaillinnaiseksi fyysisten rajoitteiden vuoksi, nämäkin seikat on selkeästi huomioitu kirjainkoon valinnassa sekä kirjasarjaan perustuvan kuunnelmasarjan muodossa. Kirjasarjalle on ilmestynyt myös paljon odotettu jatko-osa, Maailmanhengen aika, joka jatkaa tutustumista kirjan kaksosten maailmaan, tietoisuuden evoluutioon, henkisyyteen ja Maapallon ulkopuoliseen elämään. Lienee vain ajan kysymys, milloin tämäkin kysytty kirja rantautuu myös kirjastoomme lainattavaksi (mahdollisesti pitkän varausjonon jälkeen!). Tietoisuuden evoluutio on toistaiseksi loppuunmyyty, joten kirjastomme tarjoaa yhden väylän niillekin, jotka eivät ole saaneet kirjaa omakseen.

”Ensimmäisten lukujen jälkeen tiesin osuneeni tiedolliseen kultasuoneen ja koen rikastuneeni tästä suunnattomasti. On tavattoman virkistävää löytää uusia näkökulmia tästä kosmisesta tanssista, jota kutsumme elämäksi maan päällä, ja siitä suuresta matkasta henkenä läpi unien ja eri elämien.” – Clare Gardiner-Willberg Ultra-lehden kirja-arviossa

Tutustu Unimatkalla ajatuksia -kuunnelmasarjaan

Unimatkalla: Ajatuksia
Tervetuloa seuraamaan uutta Unimatkalla sarjaamme, jossa käsitellään samannimiseen kirjasarjaan perustuvia ajatuksia tietoisuudesta, ihmisestä ja maailmasta – henkisestä näkulmasta tarkasteltuna.
  
16 videos
Unimatkalla: Ajatuksia 1 – Kohti Tietoisuuden evoluutiota
0 views
63   
Published at 2020, March 19
Unimatkalla sarjassa käsitellään keskeisiä ajatuksia, mitä siihen perustuvassa kirjasarjassa tu
Show More

0