Rajatiedon Yhteistyö ry

Yhteystiedot

Osoite: Luutnantinpolku 7 LT3, 00410 Helsinki
Avoinna ke-pe 12-18, la 12-14
Puhelin: 
044 – 9792544
Sähköpostiosoite:

 studiorajatieto

(at)gmail.com

 

 

 

[instagram-feed]

Lahjoitukset kirjastolle

Rajatiedon erikoiskirjaston toiminta perustuu pääsääntöisesti lahjoituksille sekä Hengen ja Tiedon messujen tuotolle. Kirjastotoiminnan riippuvuus muista rahallisista tulonlähteistä  nousi huomattavasti vuosina 2020 ja 2021, messujen peruuntumisen johdosta.

Tutkimustieto kertoo, että jokainen euro kirjastolle tuo kolme takaisin. Rajatiedon Yhteistyö ry voi sääntöjensä mukaan ottaa toimintansa tukemiseksi vastaan avustuksia, lahjoituksia sekä testamentteja. Yhdistys on järjestänyt myös pienkeräyksiä.

Mahdollisista kirjalahjoituksista ja erityisesti tavaraluovutuksista on hyvä sopia etukäteen. Otamme kiitollisuudella vastaan meille tarjotut kirjat, laitteet ja välineet, joista on hyötyä toiminnassamme. Lahjoitusten vastaanottamisessa kiinnitämme huomiota niiden kuntoon. Emme ota vastaan useimpia tuplakappaleita emmekä kokoelmiemme ulkopuolisia teemoja käsitteleviä aineistoja. Tästä syystä meille on tärkeää tarkistaa isommat lahjoituksena tarjottavat kirjaerät ennalta. Myös lahjoittaja voi tarkistaa etukäteen aineistoluettelosta, löytyykö joku tietty nimike jo meiltä.

Uudemmat kirjat ovat erityisen toivottuja. Kustantajien lähettämät vapaakappaleet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan Ääretön-lehden kirja-arvosteluissa, Youtube-kanavamme videoesittelyissä, sivuillamme julkaistuissa artikkeleissa ja kirjallisuuspiirien kirjahaastatteluissa sekä Hengen ja Tiedon messuilla.

Voit myös tehdä meille hankintaehdotuksia. Kirjasto päättää itsenäisesti kaikkien aineistojen luokittelusta ja sijoittamisesta sekä voi tarvittaessa luovuttaa tai siirtää julkaisuja eteenpäin. Lisätietoa saat sähköpostitse, kirjaston Facebook-sivujen kautta tai puhelimitse.

Testamenttilahjoitukset

Tutkimustieto kertoo, että jokainen euro kirjastolle tuo kolme takaisin. Rajatiedon Yhteistyö ry voi sääntöjensä mukaan ottaa toimintansa tukemiseksi vastaan avustuksia, lahjoituksia sekä testamentteja. Tehdessäsi testamenttilahjoituksen, voit olla varma että lahjoituksesi edistää itsellesi tärkeää asiaa. Yleishyödylliset yhdistykset voivat ottaa vastaan testamenttilahjoituksia verovapaasti. Tärkeää on huomioida, että pätevän testamentin on täytettävä tietyt muotovaatimukset, joihin lukeutuvat vähintään seuraavat tiedot:

  • testamentin tekijän nimi ja henkilö- ja osoitetiedot
  • tiedot testamentin saajasta
  • testamenttilahjoituksen sisältö (esim. koko omaisuus tai tietty osa omaisuudesta)
  • testamentin tekijän allekirjoitus
  • kahden esteettömän, yhtä aikaa läsnä olevan todistajan allekirjoitus.

Perillisiä ei ole mahdollista jättää ilman lakisääteistä osuutta perinnöstä. Mikäli perillisiä ei ole, ilman testamenttia jälkeen jäänyt omaisuus menee valtiolle. Testamentin voi kumota tai korvata uudemmalla milloin tahansa. Asiantuntijan avun käyttäminen testamentin laadinnassa on erittäin suositeltavaa.

Merkkipäiväkeräykset

Mikäli olet täyttämässä vuosia tai vietät muuta merkkipäivää, voit pyytää osoittamaan mahdolliset muistamiset Rajatiedon Yhteistyö ry:lle tukemaan kirjastotoimintaamme (aineiston hankintaa, luokittelua ja lainausta sekä muita palveluita) tai muuta yleishyödyllistä toimintaa kuten auttavan puhelimen ylläpitämistä.

Merkkipäivän lähestyessä lähetä yhdistykselle etukäteen tieto aikeistasi esittää pyyntö, että muistamiset osoitettaisiin yhdistyksellemme, jolloin ilmoitamme kutsujasi varten lahjoitustilin numeron sekä lahjoituksissa käytettävän viitenumeron (yhdistyksellä on avustuksille oma tilinumero). Jos lahjoittajat eivät käytä maksuviitettä, viestikentässä tulisi selkeästi viitata merkkipäiväkeräykseen ja mainita keräyksen järjestäjän nimi. Merkkipäiväkeräyksesi päätyttyä välitämme sinulle tiedot kaikista näin sinua muistaneista. Myös joillakin sosiaalisen median alustoilla on mahdollisuus avata merkkipäiväkeräyksiä.

Myös läheisen kuoleman johdosta kertyvät muistorahat voi ohjata kirjaston tai muun yleishyödyllisen toiminnan hyväksi pyytämällä kukkaistervehdysten asemesta lahjoitusta yhdistyksellemme, kunhan viestikentästä käy ilmi että kyse on tätä henkilöä koskevasta muistokeräyksestä. Tiedon vainajan muistoa näin kunnioittaneiden nimistä ja lahjoitussummista toimitamme jälkikäteen muistokeräyksestä ilmoittaneelle henkilölle.

Ajankohtaisten tilaisuuksien tiedot julkaistaan yhdistyksen tapahtumakalenterissa ja Facebookissa. Tilamme on esteetön.

Palvelut & hinnat

Lainaus: Maksuton
Laina-aika: 30 päivää
Lehtien laina-aika: 14 pv
DVD-levyjen laina-aika: 14 pv
Uusimismahdollisuus: 2 krt
Maksimimäärä lainoja: 5 kpl
Kirjaston asiakasmaksu: 5€
Asiakkuus jäsenille: Maksuton
Varausmaksu: Vapaaehtoinen
Myöhästymismaksu: 0,2€/kpl/pv
Kaukolainat: 5€ postimaksu
Tulosteet/kopiot: 0,5€/sivu
Tee-/kahvimaksu: 0,8€
Vapaaehtoinen WC-maksu: 0,5€
Muovikassit: 1€ / kpl
Poistokirjat: 0,5€-20€ / kpl

Hinnat  sisältävät ALV:n 24%, elintarvikkeissa 14%. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tilojen vieressä olevalla parkkipaikalla on asiakkaille varattu vieraspaikkoja. Malminkartanonaukion laidalla pyritään pitämään opastelinettä.

Helsingistä P-junalla Myyrmäen suuntaan. Tikkurilasta I-junalla lentoaseman kautta. 
→Poistu Malminkartanon asemalla, josta on noin 350 metrin matka Malminkartanonaukion suuntaan.
Busseilla 37 ja 39 Helsingistä 
→Poistu Malminkartanon kohdalla bussista 37 ja Puustellintien pysäkillä bussista 39 
Bussilla 39 Myyrmäestä 
→Jää pois Puustellintien pysäkillä

Kysy kirjastonhoitajalta – kirjastoalan yhteinen palvelu, josta saat vastauksen sähköpostiisi. Tutustu myös Helsingin kaupunginkirjaston Kysy.fi palveluun.

Lainaa, tutki ja käytä kirjallisuutta verkossa.
eKirjasto – kaikkien kirjastojen e-aineistot.
Monihaku – valtakunnallinen kirjastojen yhteinen haku
Makupalat.fi – päivittyvät kokoelmat, myös rajatieto.
Finna – kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja.

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot – Tutki ennen vuotta 1930 ilmestyneitä lehtiaineistoja. Jo yli miljoona sivua sanomalehtiä! Hakemistossa luokiteltuna esim. ajatustenluku, mytologia, taikausko, taikuus ja ennustaminen sekä spiritismi.

[WD_FB id=”2″]

Rajatietoa koskevaa kirjastotoimintaa Suomessa

Åbo Akademin säätiön alaisuudessa toimiva Donner-instituutin Steinerkirjasto – 1957 perustettu Pohjoismaiden suurin uskontotieteellisen kirjallisuuden erikoiskirjasto, joka sisältää myös harvinaista rajatiedon kirjallisuutta, tarkoituksenaan tukea erityisesti mystiikkaa ja esoterismia koskevaa tutkimusta.

Teosofisen Seuran kirjasto – Helsingissä sijaitseva alan vanhin erikoiskirjasto Suomessa, jonka siemenet kylvettiin varhain 1890-luvulla ja avattiin vuoden 1897 alussa. Toiminnasta haarautunut myös ruusuristiläinen kirjasto Helsingin Punavuoressa.

Ultra-lehden kokoelma – pääosin Kuhmoisten kylämällä sijaitseva maamme suurin rajatiedon käsikirjasto. Ultran kirjasto muodostuu noin kymmenestä eri kokoelmasta sisältäen runsaasti myös erilaisia äänitteitä, elokuvien ja tv-ohjelmien tallenteita jne. tehtävänään aineiston arkistointi tuleville polville. 

Elonpyörän lainakirjastoBlavatsky-looshin ylläpitämässä kirjastossa on n. 6000 kirjaa; buddhalaisuutta, teosofiaa, filosofiaa, parapsykologiaa, astrologiaa, luontaisterveyttä ja uskontoja. Lainasto on eräs alan uranuurtajista Suomessa.

0