Rajatiedon Yhteistyö ry

StudioRajatieto

Rajatiedon erikoiskirjasto

Avoinna
ke-pe 12-18
la 12-14

StudioRajatieto

Tervetuloa Rajatiedon Yhteistyön ylläpitämään henkiseen kohtauspaikkaan! Kirjastomme vuokrattavat tilat sijaitsevat katutasossa Helsingin Malminkartanossa.

Tapahtumatoiminta

Rajatiedon Yhteistyö ry pyrkii tarjoamaan seminaareja, ohjelmaa ja tilaisuuksia eri kohderyhmille pitkin vuotta. Tilaisuudet saattavat olla maksullisia ja niihin voidaan myydä myös näytteilleasettajapaikkoja. Jäsenten on mahdollista saada alennuksia tapahtumien hinnoista.

StudioRajatieto täydentää vuosittaista suurtapahtumaamme, Hengen ja Tiedon messuja. Tiloissa toimii sen aukioloaikoina messutoimistomme sekä ylläpitämämme Rajatiedon erikoiskirjasto. 

Kuva: Anna K. Greus

Tiloissa järjestettävissä kirjallisuuspiireissä ja muissa tilaisuuksissa yhteydessä on monesti kahvitarjoilu. Muiden tilaisuuksien tarjoilusta kannattaa tiedustella niiden järjestäjiltä.

Messutoimisto

Rajatiedon Yhteistyö ry (tuttavallisesti RTY) ylläpitää Helsingin Malminkartanossa  kirjaston yhteydessä toimivaa messutoimistoaan, joka palvelee vuosittain lokakuussa järjestettävien Hengen ja Tiedon messujen näytteilleasettajia sekä muita asiakkaita. Messutoimisto hoitaa ennakkolipunmyyntiä, tapahtumatuotannon koordinointia ja tarjoaa palveluita tilavuokraajille. Meiltä voi ostaa Ääretön-lehteä ja muuta kirjallisuutta sekä saada tukea verkkosivujen ja verkkokaupan käytössä (ks. käyttöohjeet).

Rajatiedon Yhteistyön hallitus ja messutoimikunta vastaavat energisestä messuorganisaatiostamme yhdessä messutoimiston kanssa. Keskeisiä henkilöitä toiminnassa ovat puheenjohtaja, messutoimikunnan vetäjä, messukoordinaattori, turvallisuuspäällikkö sekä vapaaehtoisten messuavustajien yhteyshenkilö.

 

Messutoimisto ottaa vuosikymmenten vankalla kokemuksella tiedusteluja ja ilmoittautumisia näytteilleasettajilta. Se välittää myös yhdistyksen vastaanottamia stipendihakemuksia rajatiedon tutkimus- ja kehitystyöhön. Messutoimisto keskittyy rauhallisessa toimintaympäristössä vaativaan ruohonjuuritason työhön messujen järjestämiseksi. Se aloittaa messupaikkojen ja muiden messutuotteiden myynnin usein jo varhain keväällä sekä nappaa rutiinilla koppeja messujen markkinointikoneistosta ja messujulkaisuista. Lämpimästi tervetuloa seuraaville Hengen ja Tiedon messuille!

Tilat
Teeman mukaisesti sisustetut tilamme muuntautuvat erilaisiin tarpeisiin 20-29 henkilölle. Tilojamme on käytetty mm. hoitoihin, hierontoihin, tulkintoihin, kursseihin ja koulutuksiin, kehollisiin harjoituksiin, videokuvauksiin, kokouksiin sekä pienimuotoisiin rajatietoon ja henkisyyteen liittyviin yleisötilaisuuksiin. Rajatiedon erikoiskirjaston aukioloaikoina tiloihin voi tulla tutkimaan kiireettömästi lehtiä ja muuta kirjallisuutta, selaamaan internetiä, pelaamaan teemaan sopivia lautapelejämme ja työskentelemään omien projektien parissa. Tilamme sopivat erinomaisesti pöydän ääressä tapahtuvaan työskentelyyn, videokuvauksiin sekä hoitoihin ja tulkintoihin. Voit varata ja maksaa StudioRajatiedon tilat verkkokauppamme kautta. Tiloissa on tietokonepäätteitä, kopiokone/monitoimilaite, hierontapöytä, sermi, kokouspöytä, tarjoilupöytä ja -vaunu, 29 tuolia, ulkomainosteline, projektori, äänentoistolaitteisto, mikrofoneja, videokuvauslaitteistoja, joogamattoja ja astioita, jotka ovat vuokraajien käytettävissä. Kokoustilan lisäksi vuokraajilla on käytettössään keittiö, WC-tilat, kesäaikaan pieni ulkoterassi ja 200 metrin päässä sijaitseva vierasparkki. Kirjaston kokoelmista löytyy kirjojen lisäksi kymmenien alan lehtien numeroita ja vuosikertoja, tarot- ja ennustuskortteja sekä lautapelejä. Vuokrauksen yhteydessä on hyvä huomioida, että kahvi, tee ja muut ruokatarvikkeet eivät sisälly hintaan (ks. hinnat ja maksut). Messutoimistomme avustaa mielellään tilojen käyttöön liittyvissä asioissa ja voi aukioloaikoina esitellä tiloja ennen niiden mahdollista käyttöä.
Tilavaraus

Tiloja voi vuokrata vähintään kahdeksi tunniksi omaan käyttöön. Olipa tilaisuus sitten suuri tai pieni, tavoitteena on tarjota laaja kirjo erilaisia esityksiä, tietoiskuja, harjoituksia, hoitomuotoja ja palveluita.

 

› Siirry varauskalenteriin

 

Sivujemme tapahtumakalenterista voi tarkistaa tilan saatavuuden ja tietoja varauksista. Varaustiedot voi ilmoittaa tilauksen yhteydessä, ja pyrimme merkitsemään ne kalenteriin heti niiden vahvistamisen jälkeen.

 

Tilavuokraus ja varauksen maksaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokauppamme kautta valitsemalla ajankohdan ja lisäämällä varauksen ostoskoriin. Useampien päivien tai ajankohtien tarvetta varten voi tehdä peräkkäisiä varauksia (ks. verkkokaupan käyttöohjeet).  Voitte myös ilmoittaa halukkuudestanne varata tilat toistuviin tapahtumiin ottamalla yhteyttä messutoimistoomme puhelimitse tai sähköpostitse, tai ilmoittautumalla erillisellä lomakkeella. Vastaanotettuamme tiedot varausajankohdasta ja käyttötarkoituksesta, tilaukset pyritään vahvistamaan muutaman päivän päivän sisällä sähköpostitse, jonka kautta myös laskutus pääasiassa tapahtuu (onnistuu tarvittaessa myös postitse).

 

Yhdistyksen jäsenet ja merkittävimpien sidosryhmien edustajat ovat perinteisesti voineet pyytää tiloja käyttöönsä maksutta rajatietoon liittyvään toimintaan tai yhdistyksen tavoitteita edistäviin tarkoituksiin. Tilan varaaminen maksuttomasti on mahdollista vain maksuttomiin tilaisuuksiin, mikäli yhdistyksen hallituksen hyväksyy hakemuksen. 

 

Tiloja on mahdollista käyttää pääsääntöisesti Rajatiedon erikoiskirjaston aukioloaikojen ulkopuolella sekä pientä lisämaksua vastaan lauantaisin 12-14 ja ke-pe 17-18 jos kirjasto joudutaan olemaan tällöin avoinna poikkeusaikataululla. Tarkempia tietoja tilojen varaamisesta saa Rajatiedon  Yhteistyö ry:ltä tai Facebook-sivujen kautta. Yhteydenottoihin vastataan pääasiassa aukioloaikojen puitteissa.

Hinnat ja maksut

Tiloja vuokrataan tuntiveloituksella. Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäsenet voivat varata tilat puoleen hintaan (-50%). Alennusta saa myös varauksiin, jotka kestävät vähintään 5 tuntia tai ovat arkisin ennen klo 17.00. Sunnuntaisin hintaan lisätään 10€ ovenavausmaksu.

Tuntihinnat (normaalihinta / jäsenhinta) 

 • ma-pe: 20 € / 10 € 
 • arkisin klo 9-17: -10%
 • ke-pe 17-18 & la klo 12-14: 24 € / 12 €

Määräalennukset 

 • 5-9 tuntia: -10%
 • 10-14 tuntia: -20%
 • 15-19 tuntia: -25%
 • väh. 20 tuntia: -30%

Hinnat sisältävät ALV:n 24%. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Ääretön-lehtien irtonumerot (normaalihinta / jäsenhinta)

 • Uusin numero: 12€ / 9€
 • Vanhemmat numerot: 10€ / 7€
 • Ennen vuotta 2019 ilmestyneet numerot: 5€

Hinnat sisältävät ALV:n 10%. Hintoihin lisätään postikulut – uusin numero tutustumishintaan ilman postikuluja.

Muut maksut

 • Lainaaminen kirjastosta: Maksuton
 • Kaukolainat: 5€ + postimaksu
 • Myöhästymismaksu 0,2€/kpl/pv
 • Kadonneet/vahingoittuneet lehdet: alk. 5€/laina
 • Muut kadonneet/vahingoittuneet aineistot: 17€/laina
 • Tulosteet/kopiot: 0,5€/sivu
 • USB-tikut: 15€
 • Tee-/kahvimaksu: 1€
 • Vapaaehtoinen WC-maksu: 0,5€
 • Muovikassit: 1€ / kpl
 • Poistokirjat: 0,5€-20€ / kpl

Hinnat  sisältävät ALV:n 24%, elintarvikkeissa 14%. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

 

Laskulla tapahtuvat maksut on suoritettava tilillemme FI4410143000207742. Viitenumerot löytyvät laskun yhteydestä.

Vuokrausehdot
 • Tilavaraus voidaan vahvistaa kun päivämäärä(t) ja kellonajat sekä käyttötarkoitus ovat tiedossa.
 • Varaus tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen suunniteltua ajankohtaa, ellei ole sovittu toisin. Jos toivot tilaisuuden videointia, kuukautta ennen.
 • Tilojen käyttötarkoituksen tulee olla Rajatiedon Yhteistyö ry:n keskeisimpien näkemysten mukaista.
 • Mahdollinen jäsenalennus sisältyy tilaukseen kun se tehdään kirjautuneena verkkokauppaan sillä käyttäjätilillä, joka on kytketty Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäsenyyteen tai jos jäsenyyttä haetaan ja se maksetaan maksukortilla tilauksen yhteydessä.
 • Tilaukset pyritään vahvistamaan muutaman päivän sisällä siitä, kun tilaus on kokonaisuudessaan vastaanotettu.
 • Maksutonta käyttöä koskevat hakemukset pyritään käsittelemään viikon sisällä, mutta hakijan kannattaa varautua noin kahteen-kolmeen viikkoon, loma-aikana pidempäänkin aikaan.
 • Tilauksen vahvistamisen jälkeen sovitaan avaimeen/oven avaamiseen liittyvistä käytännöistä, varusteiden käytöstä ja luovuttamisesta sekä mahdollisesta tilaisuuden videoinnista
 • Käytön jälkeen tilat tulee siivota, varusteet laittaa alkuperäisille paikoilleen, ulko-ovi lukita ja avain palauttaa sovitulla tavalla.
 • Mikäli tilavaraus peruuntuu alle 30 vuorokautta ennen ajankohtaa, perimme puolet sovitusta vuokrahinnasta.
 • Jos tilaus peruuntuu kaksi viikkoa tai alle 14 päivää ennen ajankohtaa, pidätämme oikeuden periä sovitun vuokrahinnan kokonaisuudessaan, ellei peruutus ole tapahtunut 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä tai jos tilanne on johtunut tilaajasta riippumattomista syistä.
 • Varatun ajan ylittämisestä voidaan laskuttaa normaalin tuntivuokran verran.

› Lue lisää sopimusehdoista

Henkinen keskus uuden aika­kauden kyn­nyksellä
Katso video
Tietoa
Rajatiedon Yhteistyö ry:n ylläpitämä kirjasto palvelee yleisöä aukioloaikoina. Voit tutustua kokoelmiimme etukäteen tai paikan päällä. Kirjasto kokoaa vaihtoehtoisen henkisyydenesoterian ja tieteen raja-alueiden kirjallisuutta sekä niitä koskevaa tutkimusta yleishyödylliseen käyttöön. Sitä ylläpitää Rajatiedon Yhteistyö ry Helsingin Malminkartanossa, osoitteessa Luutnantinpolku 7. Kirjaston keskeistä asiakaskuntaa ovat alan kirjallisuudesta kiinnostuneet totuuden etsijät, aiheeseen jo syvällisemmin perehtyneet henkilöt, henkisten ja esoteeristen liikkeiden edustajat sekä eri alojen opiskelijat ja tutkijat. Pääasiassa lahjoituksena saadut niteet käsittävät niin vanhaa kuin uudempaakin rajatietoon liittyvää kirjallisuutta. Niteet ovat suomeksienglanniksi ja ruotsiksi sekä muutamilla muillakin kielillä. Toiminnan kehittämisessä pyritään ottamaan huomioon kaikkien käyttäjäryhmien tarpeet ja hankintaehdotukset. Aineiston lainaaminen on mahdollista kenelle tahansa rajatiedon kirjallisuuteen liittyvistä aiheista kiinnostuneelle, ei pelkästään yhdistyksen jäsenille. Voit tutustua valikoimaan verkossa lataamalla kirjastohakemistomme. Kirjastolla voi myös ottaa omakustannehintaan kopioita ja tulosteita, skannaaminen on maksutonta.
Lainaaminen

Aineisto on vapaasti kotiin lainattavissa, lukuun ottamatta käsikirjaston aineistoa, jota voidaan lainata pääasiassa tutkijoille tai tutkimustarkoituksiin. Lainaus on maksutonta, lukuun ottamatta kaukolainoja ja myöhästyneistä palautuksista perittävää myöhästymismaksua.

 

Sinulla on mahdollisuus pitää lainassa kerrallaan 5 nidettä.

 

Lainaaminen edellyttää rekisteröitymistä asiakkaaksi. Asiakkuus on voimassa toistaiseksi ja sen voi päättää milloin vain. Asiakkuus voidaan myös päättää toimimattomien yhteystietojen tai toistuvien rikkeiden johdosta (ks. käyttösäännöt). Yhteystiedot on pidettävä ajan tasalla ilmoittamalla meille mahdollisista muutoksista.

Lainausoikeuden hankkiminen

Voit rekisteröityä maksutta kirjastomme asiakkaaksi verkkokauppamme kautta tai paikan päällä. Asiakastietoja ylläpidetään verkkokaupassa sekä erillisessä asiakasrekisterissä. Saadaksesi lainausoikeuden sinun tulee ilmoittaa osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä syntymäaikasi.  Pyydämme Sinua esittämään myös voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus.

 

Asiakkuuteen tarvitaan pääsääntöisesti Suomessa oleva osoite. 

 

Alle 15-vuotias voi liittyä kirjaston asiakkaaksi huoltajan suostumuksella. Huoltajan tulee olla läsnä ensimmäisen lainauksen yhteydessä ja esittää voimassaoleva henkilötodistus.

 

Jos Sinulla on maksamattomia maksuja 10 euroa tai enemmän tai yli kuukauden ajan myöhässä olevia palautuksia, käyttösääntöjen mukaisesti mahdollisuus lainaamiseen, lainojen uusimiseen ja varausten tekemiseen keskeytyy.

Kirjastokortti

Lainausoikeus on henkilökohtainen ja vaatii voimassa olevan henkilötodistuksen, joka tulee näyttää aina pyydettäessä lainauksen yhteydessä. Henkilötodistuksina käyvät EU-maiden henkilökortit, passi, suomalainen ajokortti tai kuvallinen KELA-kortti, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Alle 18-vuotiailta käy myös kuvaton KELA-kortti. Turvapaikanhakijoilta voidaan hyväksyä lisäksi Suomessa sijaitsevan vastaanottokeskuksen asukaskortti.

 

Poikkeustapauksissa voimme myöntää lainausoikeuden myös yhteisölle tai henkilölle, joka edustaa toista asiakasta. Edustaessasi toista henkilöä tai yhteisöä (esim. varauksen noutamisessa), sinun tulee esittää henkilötodistuksen lisäksi edustamasi henkilön allekirjoittaman valtakirjan tai tositteen yhteisön nimenkirjoitusoikeudesta. Valtakirja voi olla kertaluonteinen tai toistaiseksi voimassa oleva, ja siihen on yksilöitävä, minkä asian hoitamista varten se on annettu sekä voimassaoloaika jos kyse ei ole yksittäisen asian hoitamisesta. Tuttu asiakas voi antaa kertaluontoisen valtuutuksen myös suullisesti puhelimitse.

Kaukolainat

Teoksia voi lainata myös postitse, mutta aineiston toimittamisesta aiheutuvat postimaksut tulee maksaa etukäteen (esim. postiennakolla). Lisäksi kaukolainoihin lisätään 5 euron kulukorvaus. Jos haluat kaukolainata hakemistostamme tietyn teoksen, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitsesähköpostitse tai Facebook-sivujen välityksellä, jotta voimme sopia toimituksesta.

Laina-ajat

Suurin osa kirjastomme aineistosta on kotiin lainattavissa. Tulostamme tarvittaessa lainauksen yhteydessä eräpäiväkuitin.

 • Normaali laina-aika on 30 päivää
 • Lehtiaineiston laina-aika on 14 päivää
 • DVD-levyjen ja videoaineiston laina-aika on 14 päivää
 • Käsikirjaston niteitä lainataan vain poikkeustapauksissa tutkimuskäyttöön ja niiden laina-aika on 14 päivää
 • Huom: Niteitä voi olla kerralla lainassa vain 5 kpl

Laina-ajan jatkaminen

Lainan voi uusia halutessa kaksi kertaa, ellei nimikkeelle ole tehty varauksia.

 

Lainojen uusimisen voi tehdä joko ottamalla yhteyttä puhelimitse, laittamalla sähköpostia, lähettämällä viestin kirjaston Facebook-sivujen kautta tai vierailemalla paikan päällä kirjastolla.

Laina-ajan päättyminen

Lainat on palautettava laina-ajan päättymiseen mennessä, jos niitä ei voi uusia. Voit saada palautuksesta pyynnöstä kuitin. Jos kirjasto on suljettu, postiluukkumme toimii palautusluukkuna. Palautuksen voi tehdä omalla kustannuksella myös postitse.

 

Myöhässä palautettujen lainojen myöhästymismaksu on 0,2€/pv lainaa kohden (enimmäismäärä 6€/laina). Muistutus myöhässä olevista lainoista lähetetään meille ilmoitettuun puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen.

 

Palautumattomat lainat katsotaan hävinneiksi, jos niitä ei ole palautettu tai palautuksesta sovittu kun lainojen eräpäivästä on kulunut 60 vuorokautta. Hävinneistä ja huolimattoman käsittelyn seurauksena vahingoittuneista lainoista peritään ostohintaan perustuva korvaus, joka on vähintään 5€ lehdistä ja 17€ muusta aineistosta. Emme palauta aiemmin maksettua suoritusta, vaikka myöhemmin löytäisit korvaamasi aineiston.

 

Yli 40 euron suuruiset maksut voidaan siirtää perintään niiden eräpäivän umpeuduttua.

Varaukset

Jos haluat varmistaa kokoelmistamme löytyvän nimikkeen saatavuuden ennen kuin tulet kirjastolle tai jonottaa lainassa olevaa aineistoa, voit tehdä maksuttomasti varauksen varauslomakkeella, soittamalla meille puhelinaikana, ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai Facebook-sivujemme kautta. Vain lainakirjaston aineistoa on mahdollista varata.

 

Sinulla voi olla enintään 5 varausta kerrallaan. Varaukset voi lunastaa aukioloaikana kirjaston asiakaspalvelusta.

 

Saat tiedonannon sähköpostitse tai puhelimitse, kun aineisto odottaa sinua. Varausta säilytetään sinulle varattuna 2 viikon ajan. Noutamatta jääneitä varauksia koskevista maksuista löytyy tietoa käyttösäännöistämme.

 

Jos sinulla on maksamattomia maksuja 10 € tai enemmän, tai yli kuukauden myöhässä olevia lainoja, et voi lainata etkä varata aineistoa.

 

Kirjastossamme Sinulla on lisäksi mahdollisuus varata maksutta asiakaspääte Internetin käyttöön, tekstinkäsittelyyn ja kuvien tai videoiden muokkaamiseen, tulostamiseen ja kopiointiin sekä asiakirjojen skannaukseen. Tulosteiden ja kopioiden ottaminen on maksullista (ks. hinnat ja maksut). Autamme tarvittaessa laitteiden kanssa.

Tiedonhaku

Rajatiedon Yhteistyö ry:n ylläpitämän kirjaston erikoisaloihin kuuluvat vaihtoehtoinen henkisyyselämäntaito, uususkonnotlänsimainen esoteriaparanormaali, ufologiasalaliittoteoriat, täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot sekä muut rajatieteet ja näiden tutkimus.

 

Kokoamme lahjoituksina, vaihdoilla, hankintoina ja vapaakappaleita vastaanottamalla näitä aihekokonaisuuksia käsittelevää kirjallisuutta. Kokoelmia kehittäessämme pyrimme ottamaan huomioon kaikkien käyttäjäryhmien tarpeet ja ehdotukset. Kokoelmista on myös vuosien mittaan poistunut joitain teoksia. 

 

Valikoimamme sisältää niin vanhaa kuin uudempaankin kirjallisuutta. Saatavilla on yli 3000 lainattavaa nidettä. Kokoelmiamme täydentävät lehtikokoelma, suppea videovalikoima sekä monipuolinen käsikirjasto, joka sisältää arvokirjallisuutta sekä pääosan audioaineistosta. Kokoelma laajentuu systemaattisesti yli sadalla niteellä vuosittain. Lukunautintoja täydentävät myös Rajatiedon Yhteistyön julkaisemat Ääretön-lehdet.

Valikoimien luokittelu

Kirjat on hyllytetty aakkosjärjestyksessä (enimmäkseen tekijän sukunimen mukaan); suomenkieliset ja vieraskieliset kirjat erillään. Vieraskieliset teoksen ovat pääsääntöisesti englanniksi, mutta myös ruotsinkielisiä ja muunkielisiä niteitä löytyy kokoelmistamme. Joidenkin teosten kannessa on värikoodaus, joka viittaa niiden aiheen mukaiseen YKL-luokitukseen. DVD-levyt, videot ja äänitallenteet säilytetään erikseen ja lehdet on järjestetty omiin hyllyihinsä ilmestymisjärjestyksessä.

 

Kirjallisuushakemistossa teokset on luokiteltu niiden käsittelemien teemojen mukaan yli sataan aihehakemistoon. Aihehakemistot eivät noudata Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmää vaan ne perustuvat kirjakauppa ja antikvariaatti Aatman kehittämään luokitteluun. Kuvailussa ja luokittelussa käytetään myös muita tietoja, joista löytyvät tarkemmat kuvaukset Rajatiedon tietopankista.

 

Kirjallisuushakemisto on saatavilla toistaiseksi Excel-tiedostona.

Hakuohje

Voit tutustua kirjavalikoimiimme lataamalla kirjallisuushakemiston omalle päätteellesi ja avaamalla tiedoston taulukkolaskentaohjelmalla. Jos sinulla ei ole sitä koneellasi, voit tarkastella tiedostoa myös Google drivessa. Tiedostosta voi tehdä hakuja näppäinyhdistelmällä CTRL+F tai valitsemalla sovelluksen valikosta “etsi“.

 

Suosittelemme hakusanaksi sanan alkuosaa (esim. “paran” hakeaksesi kirjallisuutta, jossa on sanat paranormaali tai parantaminen). Tällöin hakusanasta löytyvät eri taivutusmuodot ja mahdolliset kirjoitusvirheet eivät estä tietyn teoksen löytämistä. Osittaisenkin hakusanan tulisi olla riittävän täsmällinen, jotta haku tuottaisi oikeita tuloksia (esim. hakemalla “parano” löydät kirjallisuutta, jossa on sana paranormaali, mutta ei sanaa parantaminen). Jos käytät useampia hakusanoja, niiden tulee olla samassa järjestyksessä kuin haettavassa teoksessa (esim. “Sappinen, Jorma-Veikko” ei löydy hakemalla “Jorma Sappinen“).

 

Voit hakea kirjallisuutta esim. tekijän/tekijöiden, toimittajien, kääntäjän, teoksen nimen, painovuoden, kustantajan, julkaisumaan, ISBN/ISSN-tunnuksen, teossarjan, teoksen alkuperäiskielisen nimen, aineistotyypin, kielen, aineistolajin, sivumäärän, tekstikoon, aiheryhmän tai asiasanojen mukaan. Tarkempaa tietoa näiden käytöstä löydät Rajatiedon tietopankista.

 

Tarkempia vinkkejä aineiston hakemiseen:

 • Mikäli etsit jotain tiettyä teosta, suosittelemme käyttämään tekijän/tekijöiden nimeä tai teoksen nimeä (alkuosaa) hakusanana.
 • Jos haet kirjallisuutta määrätystä aihepiiristä, suosittelemme tarkistamaan Rajatiedon tietopankista löytyykö kyseiselle aiheelle esim. oma aiheluokka.
 • Halutessasi tietoa määrätystä asiasta, voit kokeilla erilaisia hakuja asiasanojen (“tägien“) perusteella, jotka löytyvät rajatiedon tietopankkiin sisältyvästä asiasanaluettelosta.
 • Hakusanoissa on tärkeää löytää oikea taivutusmuoto. Esimerkiksi yrtti ei ole asiasana, vaan oikea hakusana on yrtit.
 • Lisää hyödyllisiä hakusanoja voit löytää Fintosta (käytämme ensisijaisina lähteinä yleisen suomalaisen ontologian , YSO-paikkojen sekä KOKO-ontologian sisältämiä asiasanoja ja tekijätietojen osalta KANTOa). 

Tarkempia hakuohjeita löydät Rajatiedon tietopankista ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiedonhaun perusteet -oppaasta. Kannattaa huomioida, että kirjallisuushakemistoa päivitetään jatkuvasti, eikä sivuilla ole aina saatavilla uusinta versiota.

Linkkejä

Lehtiluettelo

Valikoimamme sisältää noin 2500 numeroa alan lehtiä (osa vuosikerrat kokoavina niteinä), joita voi lainata myös kotona luettavaksi lehtien uusimpia numeroita lukuun ottamatta. Lukusalissamme on  myös erinomaiset mahdollisuudet viettää aikaa lehtien parissa. Kokoelmiin sisältyy lukuisten lehtien uusimpia numeroita kuin jo ilmestymisensä lopettaneita aikakausjulkaisuja. Lehdet ovat helposti löydettävissä lehtihyllyiltämme, vanhemmat numerot löytyvät lehtikaapista.

 

>> Tutustu koko lehtiluetteloon tästä

Lehtiä vuosilta 2019-2022

Lehtiä aiemmilta vuosilta

Adventures Unlimited
Alfa
Alkumatka
Alphaomega
Ananda
Antropos tidskrift för antroposofi
Antroposofia
ARE Publications based on the Edgar Cayce readings
Argos
Aristos
Aromatica
The Asteroids
Astral
Astro Logos
Atlantis
Bodhi Melong
Chiron Efemeriidit
Christian Science Viestin
The Coming Revolution
Demeter
Earth´s Fields and Their Influence on Organisms
Elävän Ravinnon Ystävä
Embracing the World for Peace and Harmony
Energivagen
Eskonen
Esotera
Feeniks
Fortean Times
Free din ledstärna
Gicoff Information
Grander Journal
Grander Teknologia asuintaloissa
Hagia Chora
Healing
Heart
Helhetssyn för en ny tid
Hengen ja Tiedon messujen messulehti
Henkimaailma
Henkinen Kehitys
Hermeetikko
Heruka
Hieroja
Himalajan Yoga Lehti
Historiallinen Aikauskirja
Homeopatia
Horoskooppi
Humanoidien Maailma
Hypnoosi Rentoutus
Ihminen
Ikiliikkuja
Informaatio tutkimus
Intercambio
International Journal of Parapsychology
Interparadigmas
ITC Journal Cadernos Cuadernos
Journal of Conscientiology
Journal of Religious & Theological Information
Journal of Scientific Exploration
Journal of the Association for the understanding of Man
Journal of the Society for Psychical Research
The Journal of Parapsychology
Jumalainen Aika
Jyväskylän Paraseura Jäsentiedote
Jäsenlehti Suomen Henkisen Kehityksen Liitto Ry
Katsaus
Kirjokansi
Kirlian 2000
Kirlian Photography Now
Kofuku-no-Kagaku
Koilliskulma
Kolmas Silm
Kristillisen Tieteen Viestin
Kristiyhteisö
Kristosofi
Kulta-Aika
Kumu
Kynnys
Kyyhkysen Paluu
Lempo Soi
Lentolautaslehti
Life
LiveLife
Maatiainen
Magneettimedia
Mandala
Matruvani
Meddelande
Meditations Gruppe fur das Neue Zeitalter
Medium
Milarepa
Mind and Matter
Minä Olen
Minä Olen -messut messulehti
Monitor Weekly
Montessori
Natural awakenings
Neljännesvuosiraportti Suomen Ufotutkijat ry
News Letter
Norbu
Nykyposti Vihreä Valo
Original Grander Technology Elintarviketeollisuus
Original Grander Technology Järvien/Lampien Elvytys
Original Grander Technology Teollisuuden Kiertovedet
Paradoks B
Parapsychika
Parapsychology and Psychophysics
Parapsychology Review
Paraseurojen vuosi
Pentagrammi
Pohakka
Polku
Praniclehti
Predection
Proceedings of Psychotronics
Proceedings of the Society for Psychical Research
Psychoenergetic Systems An International Journal
Psychoenergetics Annotated bibliography
Psychoenergetics The Journal of Psychophysical Systems
Psykobiofysik information lehti
Raphael´s Astronomical Ephemeris of the Planet´s Places
Reiki Aika
Rentoutus
ReVision
Revue Metapsychique
Rosicrucian digest
Ruusu-Risti
Ryhmätyö
Sanathana Sarathi
Sateenkaari
Sateenkaarisanomat
Schamanismus
Science, Information and Spirit
Sielunpeili
The Skeptical Inquirer
Skeptikko
Steiner – Kasvatus
Suomen 11 Kirlianseminaari, Esitelmät
Suomen Jooga Lehti
Syleillen Maailmaa Rauhan Ja Harmonian Puolesta
Sökaren
Takoja
Tarua vai Totta
Tasapaino
Teologinen Aikakauskirja
Teosofi
Terve Minä
Terve!
Terveyslehti
The Theosophist
Tunne ja Mieli
Tuntematon
Ufo Aktuellt
Ufo Magazine
Ufo Reality
Ufoaika
Ultra
Ultra Extra
Universum Ufoloogiline Kuukiri
Urania astrologinen vuosikirja
Utan Gräns
Uuden Ajan Aura
Uusi Aurinko
Uusi Safiiri
Valonkantajat
Vapaa Ajattelija
Varpuasiaa
Via Positiva
Viisas Elämä
Viisas Elämä -messut
Vogelin Terveydenhoito-Uutiset
Vogelin Uutiset
Voi Hyvin
World Goodwill Commentary
Väinämöinen
Väinämöisen Veneretki kertomus
Yhteys
Zeitschrift fur Parapsychologie und Grenzgebiete der Psychologie
Zeitschriften fur Para-Psychologie und verwandte Gebiete
Zendo
Zodiac
Ääretön

 


 

Kirjaston aineistoluettelosta löydät kirjakokoelmien tiedot – lataa ja tutustu

Säännöt

Rajatiedon Yhteistyö ry (jäljempänä “yhdistys”) tarjoaa julkaisuaineistoja yleisön käyttöön verkkosivujen, siihen sisältyvän verkkokaupan, julkaisujen kuten Ääretön-lehden ja ylläpitämänsä kirjaston välityksellä, sekä tarjoaa edellisiin liittyviä palveluja. Kirjaston aineistokokoelmien ja julkaisujen sekä niitä koskevien palveluiden käyttöön sovelletaan näitä yleisiä käyttöehtoja jäljempänä kuvatulla tavalla (jatkossa “kirjaston ja julkaisuaineiston käyttösäännöt”). Käyttösääntöjen tekemisessä ja niiden toteuttamisessa on huomioitu soveltuvin osin laki yleisistä kirjastoista (1492/2016 2§, 6§, 12-13§, 15§), laki kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä (1433/2007, 1-9§) ja tekijänoikeuslaki (404/1961, 16a§). Kirjastotoiminnan tavoitteiden kannalta oleellisia ovat yhdistyksen säännöt ja keskeiset näkemykset sekä kirjastolaissa luetellut tavoitteet.

 

Tehdessäsi tilauksia tai liittyessäsi jäseneksi, tutustuthan ensi sijassa verkkokaupan sopimusehtoihin. Mikäli sinulla on kysymyksiä näihin käyttöehtoihin liittyen, ole hyvä ja ota yhteyttä yhdistykseen.

 

1. YLEISTÄ KIRJASTON JA JULKAISUAINEISTON KÄYTTÖSÄÄNNÖISTÄ
Rajatiedon erikoiskirjasto ja verkkosivut ovat kaikille avoimia, yksittäisten yhdistyksen julkaisujen ja kokoelmien sisällöt voivat kuitenkin olla tarkoitettuja rajatummalle yleisölle.

 

Tietosisältöjä, julkaisuaineistoja, aineistokokoelmia ja niihin liittyviä palveluita voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat näitä käyttösääntöjä. Vastuullasi on käyttää julkaisuaineistoja, kirjaston välineitä, tiloja ja palveluita asianmukaisesti. Tarvittaessa saat opastusta laitteiden käyttöön paikan päällä.

 

Rekisteröitymällä Rajatiedon erikoiskirjaston asiakkaaksi, käyttämällä, lainaamalla ja varaamalla kokoelmien aineistoja, kirjautumalla verkkokauppaamme tai hyödyntämällä verkkosivumme ja julkaisujen sitoudut noudattamaan tässä kuvailtuja käyttösääntöjä.

 

Yhdistys pidättää oikeuden muuttaa käyttöehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Verkkokaupan tuotteiden ja palveluden käyttöehdot löytyvät kyseisen tuotteen tai palvelun kuvauksesta.

 

2. KÄYTTÖOIKEUDET JA -RAJOITUKSET
Rajatiedon erikoiskirjastosta lainaaminen, varaaminen ja joissain tapauksissa myös tarkastelu edellyttää asiakkuuden tai oman asiakastilin avaamista. Yhdistyksen julkaiseman aineiston tarkastelu voi edellyttää aineiston tilaamista tai ostamista.

 

Kirjastosta voit lainata ja varata samanaikaisesti korkeintaan 5 lainaa samanaikaisesti. Laina-aika vaihtelee kahdesta viikosta kuukauteen (30 pv), ja lainan voi uusia kahdesti. Lainaaminen on mahdollista myös yhdistyksen hyväksymällä valtuutuksella tai valtakirjalla, yhteisöasiakkaan puolesta lainauksia voivat tehdä lisäksi yhteisön nimenkirjoittajat. Lainat voi palauttaa asiakaspalveluun ja omalla vastuulla postiluukusta tai postipaketilla. Kirjaston aineistoja voi myös kaukolainata kotimaahan, ulkomaille kaukolainaus ei ole mahdollista.

 

Kirjaston audiovisuaalinen aineiston lainaamista rajoitetaan (Kansallisen audiovisuaalisen instituutin hyväksymien) aineistokohtaisten ikärajojen puitteissa. Suosittua aineistoa ja kirjauutuuksia ei voi yleensä uusia. Käsikirjaston aineistoa ei lainata kuin poikkeusluvalla, pääsääntöisesti tutkimuskäyttöön. Lehtien uusimpia numeroita ei lainata, muutoin lehtiä voi lainata kerrallaan enintään tapauskohtaisesti 5 numeroa tai 5 vuosikertaa. Sellaisia nimikkeitä ei kaukolainata, jotka löytyvät jostain asiakkaan lähiseudulla sijaitsevasta kirjastosta.

 

Asiakkaalla on oikeus vapaasti hakea ja selata aineistoa. Aineistoa ja yhdistyksen julkaisemaa sisältöä voi käyttää, ladata ja kopioida tai tulostaa vain henkilökohtaiseen käyttöön, ellei toisin ilmoiteta tai anneta erikseen lupaa. Yhdistyksen toiminnasta, tuotteista tai palveluista tiedottamiseen tarkoitettu tietosisältö on kuitenkin vapaasti kopioitavissa ja jaettavissa ei-kaupalliseen käyttöön. Yhdistyksen julkaisemaa sisältöä ei tule muuttaa tai muutoin käsitellä ilman lupaa. Ulkopuolisten sähköisten aineistojen käytössä voi olla omat käyttöehtonsa.

 

Yhdistys ei suorita korvauksia eikä palkkiota verkkosivujen käytöstä tai jaetusta informaatiosta, mahdollisesti sovittuja julkaisukorvauksia lukuun ottamatta. Tarjoamalla yhdistykselle aineistoa julkaistavaksi myönnät sille oikeuden käyttää, muokata, editoida ja rajata tätä aineistoa.

 

3. JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
Kirjasto on järjestyslaissa tarkoitettu yleinen paikka ja sen toiminnan häiritsemiseen sekä turvallisuuden vaarantamiseen sovelletaan sen aukioloaikoina järjestyslakia (612/2003). Kirjaston käyttäjän tulee välttää häiriön aiheuttamista muille käyttäjille ja henkilökunnalle. Kirjaston palveluita tulee käyttää kunnioittaen muita ja noudattaen hygienialinjauksia. Kirjastoon liittyvät maksut tulee suorittaa ajallaan.

 

Lainausoikeutta kirjastossa voidaan rajoittaa jos sinulla on maksamattomia maksuja vähintään 10 euroa tai palautettavia lainoja yli kuukauden myöhässä. Toistuva tai vakavaluontoinen käyttösääntöjen rikkominen voi johtaa asiakkuuden purkamiseen tai rajoituksiin julkaisuaineiston tilaus- ja ostomahdollisuuksissa. Asiakkuuden purkaminen tarkoittaa pysyvää lainausoikeuden menetystä. Voit myös menettää kirjaston käyttöoikeuden määräajaksi, jos toistuvasti ja olennaisesti aiheutat häiriötä kirjaston toiminnalle, vaarannat sen turvallisuutta tai aiheutat muuta vahinkoa.

 

4. ASIAKKUUDEN AVAAMINEN JA VOIMASSAOLO
Rajatiedon erikoiskirjaston asiakkuus avataan luomalla asiakkaalle käyttäjätili verkkokauppaamme sähköpostin ja henkilökohtaisen salasanan avulla. Kirjastosta voi lainata kun yhteystiedot ovat ajan tasalla ja kuvallinen henkilötodistus tai muu kirjastokorttia vastaava tosite on mukana. Kaukolainoja varten kuvallisen henkilötodistuksen voi toimittaa myös skannattuna. Yhdistyksen julkaisujen tarkastelu voi joissain tapauksissa edellyttää tilauksen tekemisen tai tuotteen ostamisen lisäksi verkkokaupan käyttäjätilin avaamista.

 

Kirjaston lainausoikeus ja käyttäjätilin avaaminen tapahtuu verkkokaupan kautta tai paikan päällä ilmoittamalla nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja Suomessa sijaitsevan osoitteesi.

 

Alle 15-vuotiaan asiakkuuden voi avata huoltajan tai muun vastuuhenkilön luvalla, joka vastaa tämän lainoista sekä kirjaston muiden palvelujen, laitteiden ja tilojen käytöstä kunnes hän täyttää 18 vuotta.

 

Yhteisön voidaan avata asiakkuus kirjastossa nimenkirjoittajan tai valtakirjalla muun edustajan toimesta, joka vastaa yhteisön aineiston lainaamisesta ja asiointiin liittyvistä asioista. Yhteisön lainausoikeus on voimassa yhden kalenterivuoden ajan kerrallaan ja se voidaan uusia maksutta, jos vastuuhenkilö pysyy todistettavasti samana.

 

Lainausoikeuden käyttäjä on vastuussa kirjaston aineiston käytöstä. Lainausoikeuden väärinkäytön estämiseksi henkilökunta tarkistaa tarvittaessa henkilöllisyyden. Yhteisöasiakkaan kohdalla lainaajan tulee pyydettäessä osoittaa, että hän on yhteisön nimenkirjoittaja tai valtuutettu lainaamaan aineistoa. Valtuutuksen yhteydessä tulee ilmoittaa, kuinka pitkään se on voimassa.

 

Jos asiakkaan käyttäjätilin tiedot tai sen sähköpostiosoite joutuvat vääriin käsiin, asiakas voi vaihtaa itse tilin salasanan tai pyytää kirjaston henkilökuntaa päivittämään tiedot.

 

Kirjaston tai verkkokaupan asiakkuus on voimassa niin kauan kunnes se päätetään, asiakkuus purkautuu tai asiakkuutta koskevat määräaikaiset tilaukset päättyvät.

 

5. MAKSUT
Kirjaston asiakkuuden avaaminen, uusiminen ja päivittäminen on maksutonta kaikille, myös yhdistyksen jäsenille.  Kaukolainoista peritään postituskulut ja viiden euron käsittelymaksu. Myöhästymismaksu on 0,2€/nimike/päivä, enintään kuitenkin 6€ lainaa kohden. Varausten tekeminen on lähtökohtaisesti maksutonta. Noutamatta jääneistä varauksista voi maksaa omantunnon mukaan. Maksujen vapaaehtoisuudessa korostuu myös pyrkimys tasa-arvoon. Hinnat sisältävät alv:n 24%. Yhteystietojen päivittäminen on aina maksutonta.

 

Käyttäjän rikkoessa käyttöehtoja ja aiheuttaessaan vahinkoa yhdistykselle tai kolmannelle osapuolelle, käyttäjä sitoutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingot yhdistykselle tai kolmannelle osapuolelle, tai sen työntekijöille ja edustajille.

 

Lainatessaan kirjaston aineistoa asiakas sitoutuu korvaamaan hävinneet nimikkeet sekä huolimattomuuden tai tahallisen toiminnan seurauksena vahingoittuneen aineiston. Kaksi kuukautta myöhässä olevat aineistot voidaan katsoa kadonneiksi. Korvauksen suuruus määräytyy korvaavan nimikkeen ostohinnan mukaan, vähintään 5€ lehdille ja 17€ muille aineistoille.

 

Yhdistys voi lähettää sähköpostitse maksumuistutuksia velan vanhenemisen katkaisemiseksi. Maksuhuomautuksesta voidaan periä 5 euron huomautusmaksu. Maksuohjelmasta sopiminen, aineiston korvaaminen tai myöhässä olevan aineiston palauttaminen voi aktivoida keskeytyneen lainausoikeuden. Yli 40 euron suuruiset korvaukset ja muut maksut voidaan siirtää perintään, mikäli niitä ei ole maksettu 2 viikkoa maksuhuomautusten eräpäivän jälkeen. Perintä koskee 18 vuotta täyttäneitä asiakkaita.

 

Korvaukset, kaukolainat, vapaaehtoiset lahjoitukset, myöhästymismaksut, tulosteiden ja kopioiden ottaminen, tee-/kahvimaksu, WC-maksu sekä muovikassien, poistokirjojen tai yhdistyksen julkaisujen ostaminen maksetaan pääsääntöisesti paikan päällä asiakaspalveluun, ellei muuta sovita. Jos maksamattomia velkoja tai korvauksia on yli 40 euroa, ne tulisi maksaa yhdistyksen tilille.

 

6. ASIAKKAAN VELVOLLISUUDET
Laina-ajan päätyttyä asiakkaan tulee palauttaa aineisto, ellei lainaa voi uusia. Varattu aineisto on noudettava 2 viikon sisällä varauksesta.

 

Asiakkaan vastuulla on säilyttää lainattu aineisto samassa kunnossa kuin lainaushetkellä ja varmistaa sen pysyminen tallessa. Asiakkaan on kiellettyä kopioida, muokata tai levittää luvattomasti aineistoa missä tahansa muodossa. Asiakkaan tulee myös huolehtia näissä käyttöehdoissa tai tilauksessa ilmoitetuista maksuista ajallaan.

 

7. TEKIJÄNOIKEUDET
Yhdistys omistaa oikeudet kaikkeen tällä verkkosivulla olevaan informaatioon ja muuhun aineistoon, ellei toisin mainita. Aineiston luvaton käyttö johtaa toimenpiteisiin tekijänoikeuksien haltijan taholta.

 

8. VASTUUVAPAUDESTA
Ääretön-lehden tai muiden julkaisujen ja verkkosivujen artikkeleiden sisältö ei välttämättä edusta yhdistyksen virallista kantaa, ellei toisin ilmoiteta. Tiedotuksellinen sisältö on opastavaa ja niiden ajantasaisuuden varmistamisesta vastaa viime kädessä käyttäjä.

 

Yhdistys ei voi kontrolloida kolmansien osapuolten tarjoamia aineistoja ja niiden sisältöjä, joihin verkkosivumme tai palvelumme saattavat linkittyä. Yhdistys voi viitata hyödyllisiksi katsomiinsa aineistoihin, mutta ei ole lähtökohtaisesti vastuussa kolmansien osapuolten toiminnasta näiden aineistojen suhteen.

 

Yhdistys, sen työntekijät ja edustajat eivät ole vastuussa lainaamiesi tai hyödyntämiesi tallenteiden aiheuttamista vahingoista laitteillesi. Lisäksi he eivät ole vastuussa niistä vahingoista, jotka voivat aiheutua kolmansille osapuolille asiakkaiden käyttäessä yhdistyksen luovuttamia laitteita. Yhdistys ei myöskään ole vastuussa kuluista, jotka johtuvat aineiston huolimattomasta käytöstä tai yhdistyksen julkaisemasta varmistamattomasta informaatiosta.

 

9. PÄÄSYOIKEUDET AINEISTOON
Yhdistys ei ole velvollinen päivittämään vanhentunutta sisältöä verkkosivuillaan tietyssä ajassa, ellei toisin kerrota. Yhdistys voi rajoittaa halutessaan määrättyjen aineistojen käyttöä vain rajatulle yleisölle tai kokonaan yleisön ulkopuolelle. Tietomurrot ja niistä aiheutuvat vahingot voivat johtaa korvausvelvollisuuteen. Yhdistys huolehtii verkkopalveluidensa tietosuojasta lakien ja säännösten mukaisesti, eikä ole vastuussa tietomurrosta mahdollisesti seuraavasta vahingosta käyttäjille.

 

10. SISÄLTÖJEN VÄLITTÄMINEN MUIHIN VALTIOIHIN
Yhdistys ei ole vastuussa sen julkaisemasta sisällöstä, joka on luvatta välitetty sellaiseen maahan, jossa tuo sisältö saattaa olla paikallisten lakien tai säädösten vastaista.

 

11. HENKILÖTIEDOT JA TIETOSUOJA
Kirjaston ja verkkokaupan asiakkaiden odotetaan ilmoittavan oikeat henkilötietonsa sekä pitävänsä yhteystietonsa ajan tasalla asiakkuuden ollessa voimassa. Väärät tai väärennetyt tiedot voivat johtaa lainopillisiin seuraamuksiin.

 

Yhdistys vastaa asiakasrekisterinsä oikeellisuudesta annettujen tietojen pohjalta. Kirjaston asiakkaiden ja mahdollisen alaikäisen vastuuhenkilön tai yhteisön yhteyshenkilön henkilötiedot tallennetaan yhdistyksen asiakasrekisteriin. Yhdistyksen vastuulla on, että asiakasrekisteri on kulloinkin voimassa olevien lakien mukainen. Käyttäjätilin rekisteröimisen yhteydessä asiakas lisätään yhdistyksen postituslistalle.

 

Verkkosivun käytön yhteydessä käyttäjästä voidaan kerätä henkilötietoja. Henkilötietoja käsitellään Suomessa kulloinkin voimassa olevan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan sääntelyn, sekä yhdistyksen tietosuojaselosteen mukaisesti. Yhdistys saattaa käyttää tällä verkkosivulla evästeitä kerätäkseen tilastotietoja verkkosivun käyttäjistä ja sivujen käyttötavoista.

 

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja sinusta on tallennettu yhdistyksen asiakasrekisteriin. Saat tiedot tarkistettavaksi kirjaston asiakaspalvelusta, kun olet todistanut henkilöllisyytesi esittämällä voimassa olevan kuvallisen henkilötodistuksen. Kirjaston alaikäisen asiakkaan vastuuhenkilöllä on oikeus saada tietoa vastattavansa myöhässä olevista lainoista ja maksamattomista maksuista. Kirjaston yhteisöasiakkaan yhteyshenkilöllä on oikeus tarkistaa yhteisön tiedot.

 

12. PALAUTE
Kirjaston toiminnasta voi antaa palautetta ja toivomuksia kirjastoon.

Kirjasto

Vuonna 1995 avattu Rajatiedon erikoiskirjasto tarjoaa kaiken ikäisille ja kaikenlaisista taustoista tuleville kohtaamispaikan, jossa voi löytää uusia tapoja vapautua kiireisen arkielämän kahleista.

Salimme toimii jokaisen rajatiedosta kiinnostuneen olohuoneena, paikkana jossa voi viettää kiireettömästi aikaa, kohdata samanhenkisiä ystäviä, tutustua  kokoelmiimme, hyödyntää asiakaspäätettämme, tehdä vapaaehtoistyötä ja vaikkapa pelata teemaan liittyviä lautapelejä. Opastamme mielellämme laitteiden käytössä.

Kirjastosta löytyy myös WLAN-yhteys.

Lahjoitukset

Jokainen euro kirjastolle tuo kolme takaisin. Voit halutessasi lahjoittaa henkiseen teemaamme sopivaa kirjallisuutta ja tuotteita.

Kirjat

Lehdet

Tarvikkeet

0