StudioRajatieto

Henkinen keskus uuden aikakauden kynnyksellä

StudioRajatieto on Uuden ajan kynnyksellä toimiva rajatiedon ystävien kohtauspaikka, jota ylläpitää Rajatiedon Yhteistyö ry. Teeman mukaisesti sisustetut tilat sijaitsevat katutasossa Helsingin Malminkartanossa, lähellä Malminkartanon rautatieasemaa. Yhdistys pyrkii tarjoamaan seminaareja, ohjelmaa ja tilaisuuksia eri kohderyhmille pitkin vuotta StudioRajatiedon tiloissa ja muualla Suomessa. Tilaisuudet saattavat olla maksullisia ja niihin voidaan myydä myös näytteilleasettajapaikkoja.

Tiloja on mahdollista varata omaan käyttöön tietyin ehdoin. StudioRajatiedon tarkoituksena on täydentää yhdistyksen järjestämiä Hengen ja Tiedon messuja. Oli tilaisuus iso tai pieni, pääpaino on tarjota laaja kirjo erilaisia esityksiä, tietoiskuja, harjoituksia, hoitomuotoja ja palveluita. Kirjallisuus on keskeisessä osassa StudioRajatiedon yhteydessä tapahtuvaa toimintaa, sillä tiloissa toimii myös laaja ja monipuolinen Rajatiedon erikoiskirjasto, joka palvelee normaalisti ke-pe 12-18 sekä la 12-14, heinäkuuta lukuunottamatta, jolloin palvelemme vain lauantaisin. Tiloihin voi tulla tutustumaan aukioloaikojen puitteissa tai sovitusti muuna ajankohtana. KORONAVIRUSPANDEMIAN VUOKSI TOIMIPISTE ON KUITENKIN TOISTAISEKSI KIINNI 18.3 ALKAEN JA PALVELEE VAIN PUHELIMITSE.

Tilat

StudioRajatiedon tiloissa toimivassa Rajatiedon erikoiskirjastossa on sali lehtien ja muun aineiston lukemiseen, internetin käyttöön ja lautapelien pelaamiseen aukioloaikojen puitteissa. Saliin mahtuu kerrallaan 20-30 henkilöä kalusteiden asettelusta riippuen. StudioRajatiedon tiloissa ovat asiakkaiden käytössä lisäksi pieni ulkoterassi, parkkitila autoille, keittiö sekä WC-huone. Tilojen yhteydessä toimii myös yhdistyksen toimisto.

StudioRajatiedon tilat muuntautuvat erilaisiin käyttötarpeisiin kuten hoitoihin ja hierontoihin, tulkintojen tekemiseen, kurssi- ja koulutustilaisuuksiin, harjoituksiin, videokuvauksiin, kokouksiin, esittelyihin ja pienimuotoisten luentotilaisuuksien järjestämiseen. Tilojen varustukseen kuuluvat tietokonepäätteet, kopiokone/monitoimilaite, hierontapöytä, sermi, iso puolitettava kokouspöytä, 2 pikkupöytää, 30 kappaletta tuoleja, ulkomainosteline, projektori, äänentoistolaitteisto, mikrofoneja, videokuvauslaitteistoja, toimistotarvikkeita, joogamattoja ja astioita, jotka ovat määrätyin ehdoin asiakkaiden käytettävissä. Kalusteiden ja istumapaikkojen puolesta tilat soveltuvat parhaiten pöydän ääressä tapahtuvaan työskentelyyn sekä hoitoihin ja tulkintoihin. Pitkäaikaiset vuokralaiset voivat anoa yhdistyksen hallitukselta lupaa lukittujen tilojen käyttöön pienimuotoiseen tarvikkeiden säilytykseen.

Yhdistyksen jäsenet ja merkittävimpien sidosryhmien edustajat ovat perinteisesti voineet pyytää tiloja käyttöönsä maksutta rajatietoon liittyvään toimintaan, jos tilaisuudesta ei peritä sisäänpääsymaksua, haluttu ajankohta on sopiva käytännön edellytysten kannalta (ovien avaaminen ja sulkeminen sekä tiloissa tapahtuva muu toiminta huomioiden) ja yhdistyksen hallitus katsoo toiminnan hyväksyttäväksi. Muuhun käyttöön tiloja voi vuokrata tekemällä tilauksen verkkokauppamme kautta, ottamalla yhteyttä tilapalveluumme tai erillisellä lomakkeella. Yksittäisiä tilavarauksia koskevat tilaukset pyritään vahvistamaan vahvistusviestillä parin päivän sisällä varauksesta, vakituisten vuokralaisten ajanvaraukset jo saman päivän aikana. Jäsenille tilavuokrauksen tuntihinta on puolet (50%) normaalihinnasta. Isommasta tuntimäärästä hintoihin saa pientä alennusta, samoin tilojen vuokraamiseen arkisin klo 9-17 välisenä aikana.

Tiloja vuokrataan pääsääntöisesti Rajatiedon erikoiskirjaston aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan sekä pientä lisämaksua vastaan lauantaisin 12-14 ja ke-pe 17-18 normaalien aukioloaikojen puitteissa. Kalenterista on mahdollista tarkistaa, milloin tila on vapaana. Tilojen vuokraamisesta saa lisätietoja tilojen käyttäjille suunnatuista ohjeista tai StudioRajatiedon tilapalvelusta tai Facebook-sivun kautta. Yhteydenottoihin vastataan pääasiassa aukioloaikojen puitteissa.

Sivujemme tapahtumakalenterista on mahdollista tutkia tapahtumajärjestejien ilmoittamia tietoja. Yleisötilaisuuksien järjestäjät jakavat monesti tiedon tapahtumistaan myös rajatiedon tapahtumakalentereihin ja ilmoitustauluillle, esimerkiksi Ultra-lehden sivuilta, joista voi myös seurata StudioRajatiedon tiloissa järjestettäviä tapahtumia.

Tilaisuuksien videointi

Nimensä mukaisesti StudioRajatiedon tiloja on mahdollisuus hyödyntää myös videotallenteiden tekemiseen. Tiloissa on kuvattu Rajatieto TV:n ohjelmia.

Vuokraajilla on mahdollisuus hyödyntää StudioRajatiedon asiakaspäätettä ja tallennuslaitteita tilaisuuden videointiin ja livestriimaukseen. Videokuvaajan läsnäolosta peritään lisähinta. Asiallisille videoille on helppo saada katsojia sosiaalisen median kautta. Toteuttamamme rajatietoon liittyvien tilaisuuksien videoinnit ovat saavuttaneet sosiaalisessa mediassa monesti jopa tuhansia katsomiskertoja.

Lisäpalvelut

Tiloissa on mahdollisuus käyttää maksutta Rajatiedon erikoiskirjaston asiakaspäätettä Internetin käyttöön, asiakirjojen skannaukseen sekä sähköisten rajatiedon aineistojen tutkimiseen. Asiakaspääte on sopimuksenvaraisesti käytettävissä myös tilaisuuksien yhteydessä. Tulosteiden ja kopioiden ottaminen on maksullista. Yhdistyksen toimisto auttaa tarvittaessa tilojen ja laitteiden kanssa.

Yhdistys on myös vuokrannut edullista näyteikkunatilaa näyttävältä paikalta taideteoksille, käsitöille ym. Nykyisin tämä mahdollisuus on tarjolla jäsenetuna vain yhdistyksen jäsenille.

Tiloissa on myynnissä yhdistyksen julkaisemia Ääretön-lehtiä ja muita julkaisuja sekä kirjaston poistokirjallisuutta edulliseen hintaan.

Osoite: Luutnantinpolku 7 LT3, 00410 Helsinki
Puhelin: 
044 – 9792544 (ke-pe 12-18, la 12-14)
Sähköpostiosoite: studiorajatieto(at)gmail.com

StudioRajatiedon tiloissa järjestettävien ajankohtaisten yleisötilaisuuksien tiedot julkaistaan yhdistyksen tapahtumakalenterissa ja Facebookissa. TILAISUUKSIA EI TOISTAISEKSI JÄRJESTETÄ POIKKEUSTILAN VUOKSI

Hinnasto

Tuntivuokra: 20€/tunti
Tuntivuokra jäsenhintaan: 10€/tunti
Tuntivuokra arkisin 9-17: -10%/tunti
Tuntivuokra la 12-14: 24€/tunti
Jäsenille la 12-14: 12€/tunti
Tuntihinta väh. 5 tuntia: 18€/tunti*
Jäsenille väh. 5 tuntia: 9,5€/tunti*
Tuntihinta väh. 10 tuntia 16€/tunti*
Jäsenille väh. 10 tuntia: 9€/tunti*
Tuntihinta väh. 20 tuntia: 14€/tunti*
Jäsenille väh. 20 tuntia: 8,5€/tunti*
Jäsenille: 15€/kk
Tulosteet/kopiot: 0,5€/sivu
Hinnat sisältävät ALV:n 24%. *La 12-14 välisenä aikana alennettuihin hintoihin lisätään 2€/tunti jäsenille, 4€/tunti muille.

Vuoden 2020 Ääretön-lehdet: 12€
Jäsenille: 8€
Edellisen vuoden numerot: 10€
Jäsenille: 6€
Vanhemmat numerot: 5€
Hinnat sisältävät ALV:n 10%. Hintoihin lisätään postikulut.

Kirjaston asiakasmaksu: 5€
Asiakkuus jäsenille: Maksuton
Tee-/kahvimaksu: 0,8€

Vapaaehtoinen WC-maksu: 0,5€
Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tilojen vieressä olevalla parkkipaikalla on asiakkaille varattu parkkitila sekä vieraspaikkoja. Malminkartanonaukion laidalla pyritään pitämään opastelinettä.

Helsingistä P-junalla Myyrmäen suuntaan. Tikkurilasta I-junalla lentoaseman kautta. 
→Poistu Malminkartanon asemalla, josta on noin 350 metrin matka Malminkartanonaukion suuntaan.
Busseilla 37 ja 39 Helsingistä 
→Poistu Malminkartanon kohdalla 
Bussilla 39 Myyrmäestä 
→Jää pois Rukkilanpolun pysäkillä