Rajatiedon Yhteistyö ry

Jäsenyys ja työmahdollisuudet

Mukaan toimintaan

Hyödynnä monipuoliset jäsenedut

Hengen ja Tiedon messut edullisesti

Messuosastot ja -kalusteet sekä ohjelma-ajat -15% jäsenhintaan alan vanhimpaan ja tunnetuimpaan suurtapahtumaan Suomessa!

Kampanjoimme puolestasi

Julkaisemme kampanjat, mainokset ja rivi-ilmoitukset sekä striimaamme tietoiskut alennettuun -10% jäsenhintaan.

Tilavuokraus puoleen hintaan

Vuokraamme StudioRajatiedon tiloja mm. kokoontumisiin, kuvauksiin, kursseihin ja hoitoihin jäsenhintaan 10€/h. Tiloihin mahtuu 20-29 henkeä.

Ääretön-lehti ko­tiin kannettuna

Ääretön-lehti on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä rajatiedon julkaisu. Voit tilata lehden painettuna -25% jäsenhintaan.

Pääsyliput jäsenhintaan

Mahdollisuus ostaa sisäänpääsyliput messuille sekä muihin tapahtumiin -10%, itselle sekä avecille (ei lisäkulkuliput eikä ryhmäliput)

Rajatiedon kirjallisuutta

Rajatiedon kirjallisuutta ja aineistoja, kirjallisuuspiirejä ja muuta toimintaa kätevästi osana jäsenyyttä

Minä Olen,
Me Olemme

Toimintaamme osallistuu monipuolinen joukko rajatiedosta kiinnostuneita – jäseninä, vapaaehtoisina, kumppaneina, asiakkaina, työntekijöinä ja työharjoittelijoina. Sopisitko joukkoon?

Tietoa jäsenyydestä

Yhdistyksemme toiminnan kulmakivenä ovat sen jäsenet, monipuolinen joukko yhteisöjä sekä yksityishenkilöitä. Yhdistykseen voi liittyä varsinaiseksi jäseneksi (joko henkilö- tai yhteisöjäseneksi), tai kannatusjäseneksi. Lisäksi erityisen ansioitunut henkilö voidaan kutsua yhdistyksen kunniajäseneksi.

 

Rajatiedon Yhteistyö ry myöntää jäsenyyden perusteella alennuksia useimmista yhdistyksen tarjoamista maksullisista tuotteista ja palveluista sekä tapahtumista ja muita jäsenetuja.

 

Verkkosivujemme ohella lisätietoja Rajatiedon Yhteistyö ry:n toiminnasta, jäsenyydestä ja jäseneduista saat yhdistyksen jäsenrekisterinhoitajalta, vierailemalla aukioloaikoina StudioRajatiedon tiloissa tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan.

Jäseneksi hakeminen

Ole hyvä ja hakeudu sähköisesti Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäseneksi yhdistyksen kaupan kautta tai aloita jäsenyyttä koskevan tilauksen tekeminen suoraan alempana olevista painikkeista. Voit myös ladata ja tulostaa jäsenhakemuksen kirjallisesti sekä lähettää sen täytettynä postitse, kunhan siinä on kaikki vaaditut tiedot (ks. alla). Jäsenhakemus on lisäksi mahdollista tehdä vapaamuotoisemmin ilmoittamalla tietosi yhdistykselle ja maksamalla sitten jäsenmaksun tilisiirtona – huomaathan, että tällöin hakemuksen käsittelemisessä saattaa kestää tavallista pidempään. 

 

Valitse ensin itsellesi sopivin vaihtoehto jäsenyydellesi: kannatusjäsenyys toiminnan tukemisesta kiinnostuneille, henkilöjäsenyys yksityishenkilöille ja yksityisille elinkeinonharjoittajille tai yhteisöjäsenyys, jos edustat osakeyhtiötä, osuuskuntaa, yhdistystä tai muuta yhteisöä.

 

Jäsenhakemuksen yhteydessä on ilmoitettava koko nimi (ja mahdollisesti organisaation nimi yhteisöjäseneksi hakevien kohdalla), kotipaikka, osoitepuhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Lisäksi uudelta jäseneltä odotetaan esittäytymistä yhdistykselle. Nämä tiedot sekä halutessa syntymäajan ja lisäyhteystietoja voi ilmoittaa verkkokaupan kassalla sijaitsevalla laajennetulla tilauslomakkeella jäsenyyden tilaamisen ja maksamisen yhteydessä. Esittäytyminen on mahdollista myös sähköpostitse tai erillisellä lomakkeella. Esittäytyessä voit kertoa esimerkiksi omista kiinnostuksen kohteista ja muita taustatietoja jäsenhakemukseen. Verkkokaupassa tulee lopuksi hyväksyä sopimusehdot, joka jäseneksi liittyessä tarkoittaa käytännössä yhdistyksen sääntöjen hyväksymistä.

 

Jäsenhakemuksen lähettämisen ja jäsenmaksun maksamisen jälkeen yhdistyksen hallitus käsittelee jäsenhakemuksen seuraavassa kokouksessaan. Jäsenhakemuksen hyväksyminen edellyttää aiemmin mainittua esittäytymistä tai suosittelijaa, ellei kyse ole aiemmin katkenneen jäsenyyden uusimisesta.

Jäsenten velvoitteet

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen sen tarkoitusperät sekä säännöt hyväksyvä henkilö ja oikeuskelpoinen yhteisö, jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy.

 

Jäsenen velvollisuuksiin lukeutuu jäsenrekisteriin kirjattujen yhteystietojen pitäminen ajan tasalla (ennen kaikkea sähköpostiosoite) ja jäsenmaksun maksaminen kerran kalenterivuodessa. Kunniajäsenet on kuitenkin vapautettu jäsenmaksuvelvollisuudesta. Muuttuneet yhteystiedot, nimitiedot tai kotipaikan voi ilmoittaa sähköpostitse jäsenrekisterin hoitajalle, oman käyttäjätunnuksen tilitietojen sekä osoitetietojen sivulla tai erillisellä lomakeella. Ensimmäinen jäsenmaksu tulee maksaa jäsenhakemuksen tekemisen yhteydessä. Jäsenmaksun voi maksaa joko tilisiirrolla yhdistyksen jäsenmaksutilille FI1415723500272976 laskusta löytyvällä viitteellä (voit myös käyttää viitenumeroa 94537) tai kortilla verkkokaupan kautta.

 

Tultuasi valituksi yhdistyksen hallitukseen tai toimikuntiin, sinun odotetaan hoitavan tehtävää luottamusaseman edellyttämällä vastuullisella tavalla.

Jäsenetujen hyödyntäminen

Jäsenyys ja sitä koskevat jäsenedut astuvat voimaan jäsenyyden hyväksymisen ja maksetun jäsenmaksun vahvistamisen yhteydessä. Mikäli suoritat jäsenmaksusi maksukortilla verkkokaupassa toimivan Stripe-maksujärjestelmän kautta, pääset kuitenkin käyttämään verkkokaupan jäsenalennuksia ja jäsensivuja saman tien, jo ennen kuin jäsenyytesi virallisesti hyväksytään.

 

Jäsenyyttä koskeva tilaus kytketään verkkokauppaan avaamalla sinne oma käyttäjätili tai ottamalla jäsentilauksen käyttöön olemassa oleva tili. Käyttäjätililleen kirjautunut jäsen saa sitten oikeuden saada automaattisesti tarjolla olevat jäsenalennukset ja päästä käsiksi vain jäsenille (tai vain tietylle jäsenelle) tarkoitettuun sähköiseen aineistoon. Jäsenyyttä voi myös hallinnoida ja muuttaa oman tilin kautta.

 

Jäsenmaksut laskutetaan sen sähköpostiosoitteen kautta, joka on ilmoitettu verkkokaupan oman tilin laskutusosoitteeksi (osoitteen voi halutessa vaihtaa). Mikäli et liity verkkokaupan kautta ja sinulla on ennestään yksi tai useampi verkkokaupan käyttäjätunnus, tai ilmoitat jäsenhakemuksessa useita sähköpostiosoitteita, yksilöithän minkä sähköpostiosoitteen tai verkkokaupan käyttäjätilin kautta haluat hyödyntää jäsenetujasi ja vastaanottaa jäsenyyttäsi koskevia viestejä. Muista myös pitää tämä sähköpostiosoite ajan tasalla verkkokaupassa.

 

Jäsenenä voit osallistua myös yhdistyksen kokouksiin, joissa valitaan yhdistyksen hallitus ja toimikunnat vuosittain. Näissä kokouksissa jokaisella varsinaisella jäsenellä on läsnäolo- ja äänioikeus.

Jäsentietojen muuttaminen

Tarvittaessa jäsenhakemuksen tekeminen sekä tietojen muuttaminen ja täydentäminen onnistuu erillisen lomakkeen välityksellä. Tämän lomakkeen kautta täydennetyt tai muutetut tiedot kirjataan jäsenrekisteriin ja tarvittaessa verkkokaupan käyttäjätunnuksen jäsentietoihin. Laskutus, jäsenalennusten hyödyntäminen ja jäsensivujen käyttö tapahtuu meille ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen kytketyn käyttäjätunnuksen kautta.

 

Henkilö– tai yhteisöjäsenyyttä koskevia tietoja on mahdollista muuttaa tai täydentää verkkokaupassa oman käyttäjätilin kautta. Verkkokaupan kautta onnistuu myös osoitetietojen ja sähköpostiosoitteen päivittäminen oman käyttäjätilin kautta, samoin jäsenyyden päättäminen. Voit myös ladata ja tulostaa vapaamuotoisen jäsenhakemuksen tietojen ilmoittamiseksi tai muuttamiseksi postitse.

 

Muutosilmoituksen tekeminen onnistuu tarvittaessa kätevästi myös sähköpostitse yhdistyksen jäsenrekisterin osoitteeseen rtyjasenrekisteri(at)gmail.com.

Henkilöjäsenyys

Jäsenhakemuksen käsittelyaika on tyypillisesti noin 14-30 päivää, joten sen hyväksymiseen kannattaa varata aikaa.

 

Henkilöjäseneksi voi liittyä liittyä jokainen, joka hyväksyy Rajatiedon Yhteistyö ry:n tarkoitusperät ja säännöt. Liittyminen onnistuu keneltä tahansa oikeustoimikelpoiselta 15 vuotta täyttäneeltä Suomen kansalaiselta tai suomen kieltä taitavalta henkilöltä.

 

Varsinaisena jäsenenä pääset hyödyntämään jäsenetujamme, olet äänioikeutettu kokouksissamme ja olet automaattisesti mukana postituslistallamme, josta voit poistua milloin vain.

 

Jäsenmaksuun ei sisälly arvonlisäveroa.

 

Jos olet liittymässä jäseneksi saadaksesi alennusta messupöytien hinnoista, suosittelemme että maksat jäsenyytesi heti korttimaksuna (Stripen maksujärjestelmän kautta), jotta jäsenetusi astuisivat heti voimaan. Jos maksat jäsenyytesi laskulla, jäsenedut astuvat voimaan vasta kahden viikon tai kuukauden jälkeen, tai kun jäsenyys on hyväksytty. Huomaathan, että henkilöjäsenet saavat pöytäalennuksen vain jos ilmoittautuvat näytteilleasettajaksi omalla nimellään. Yhdistysten ja yritysten edustajien on valittava yhteisöjäsenyys.

 

Verkkokaupan käytöstä löydät tarvittaessa lisätietoja käyttöohjeista. Aloita jäsenyyden tilaaminen ja jäsenhakemuksen tekeminen klikkamalla alta varaa.

Yhteisöjäsenyys

Jäsenhakemuksen käsittelyaika on tyypillisesti noin 14-30 päivää, joten sen hyväksymiseen kannattaa varata aikaa.

 

Yhteisöjäseneksi voivat liittyä liittyä Suomessa toimivat rekisteröidyt yhteisöt ja elinkeinonharjoittajat, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoitusperät ja säännöt.

 

Varsinaisena jäsenenä pääsette hyödyntämään jäsenetujamme, nimenkirjoittajanne tai muu valtuutettu edustajanne on äänioikeutettu kokouksissamme ja olette automaattisesti mukana postituslistallamme, josta voit poistua milloin vain.

 

Jäsenmaksuun ei sisälly arvonlisäveroa.

 

Jos olette liittymässä jäseneksi saadaksenne alennusta messupöytien hinnoista, suosittelemme että maksatte jäsenyytesi heti korttimaksuna (sivujemme käyttämän Stripen maksujärjestelmän kautta), jotta jäsenetunne astuisivat heti voimaan. Jos maksatte jäsenyytenne laskulla, jäsenedut astuvat voimaan vasta kahden viikon tai kuukauden jälkeen, tai kun jäsenyys on virallisesti hyväksytty. Jos edustatte messuilla yksityisenä elinkeinonharjoittajana omalla nimellänne, voitte myös hakea henkilöjäsenyyttä.

 

Verkkokaupan käytöstä löydät tarvittaessa lisätietoja käyttöohjeista. Aloita jäsenyyden tilaaminen ja jäsenhakemuksen tekeminen alta klikkamalla varaa.

Kannatusjäsenyys

Jäsenhakemuksen käsittelyaika on tyypillisesti noin 14-30 päivää, joten sen hyväksymiseen kannattaa varata aikaa.

 

Kannatusjäseneksi voi liittyä liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoitusperät ja säännöt sekä haluaa tukea yhdistyksen toimintaa. Verkkokaupan kautta liittyminen onnistuu keneltä tahansa oikeustoimikelpoiselta 15 vuotta täyttäneeltä Suomen kansalaiselta tai rekisteröityneeltä yhteisöltä.

 

Kannatusjäsenenä pääset hyödyntämään joitakin jäsenille tarjottuja mahdollisuuksia, omaat puheoikeuden kokouksissamme ja olet automaattisesti mukana postituslistallamme, josta voit poistua milloin vain.

 

Jäsenmaksuun ei sisälly arvonlisäveroa.

 

Verkkokaupan käytöstä löydät tarvittaessa lisätietoja käyttöohjeista. Aloita jäsenyyden tilaaminen ja jäsenhakemuksen tekeminen alta klikkamalla varaa.

Yhdistyksen säännöt

Perustettu: 1975
Rekisteröity: 1992
Yhdistyksen rek.n:o: 156.060
Y-tunnus: 0895337-5

Nimi ja kotipaikka

1 § Yhdistyksen nimi on Rajatiedon Yhteistyö ry.

 

Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena koko maa.

 

Yhdistys on puoluepoliittisesti, uskonnollisesti ja ideologisesti sitoutumaton.

 
Tarkoitus ja toiminta

2 § Yhdistyksen tarkoituksena on kartoittaa rajatiedon eri osa-alueita ja lisätä niiden ymmärtämistä, pitää yhteyttä sen piirissä toimivien kotimaisten ja ulkomaisten yhteisöjen, tutkijoiden ja harrastajien välillä sekä aktivoida mahdollisuuksien mukaan alan auttamis-, tutkimus- ja kehitystoimintaa.

 

3 § Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää kokouksia, tiedotus-, koulutus- ja luentotilaisuuksia ja esitelmiä sekä rajatiedon messuja, edistää alan yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden yhteistyötä sopiviksi katsomillaan tavoilla, jakaa stipendejä, ylläpitää auttavaa puhelinta, harjoittaa julkaisu- ja kustannustoimintaa esimerkiksi alan ajankohtaisten tapahtumien ja tutkimusten seuraamiseksi ja niistä tiedottamiseksi sekä pyrkii muillakin tavoilla toteuttamaan yhdistyksen tarkoitusperiä.

 

Yhdistys ylläpitää toimitiloissaan ammattimaiseen rinnastettavaa laaja-alaista rajatiedon kirjastoa.

 
Jäsenistö

4 § Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen sen tarkoitusperät ja säännöt hyväksyvä henkilö ja oikeuskelpoinen yhteisö tai säätiö sekä kannatusjäseneksi jokainen yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea toimintaa ja sen tarkoitusta. Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenet. Jäsenyys katsotaan alkavaksi siitä ajankohdasta, jolloin jäseneksi ilmoittautuminen on hyväksytty. 

 

Kannatusjäsenellä on puheoikeus, mutta ei äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Kannatusjäsen ei voi tulla valituksi yhdistyksen hallitukseen.

 

Kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa.

 

Jäsen on velvollinen suorittamaan yhdistyksen syyskokouksen määräämän jäsenmaksun. Kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.

 

Hallitus pitää yhdistyksen jäsenistä lain mukaista jäsenluetteloa.

 

5 § Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti puheenjohtajalle tai hallitukselle, jolloin erosta tehdään merkintä yhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirjaan. 

 

Yhdistyksen hallituksella on oikeus erottaa jäsen, joka toimii yhdistyksen periaatteita vastaan tai laiminlyö jäsenmaksun suorittamisen määräaikana. Erotettu jäsen voi kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa erottamisesta tiedon saatuaan kirjallisesti valittaa päätöksestä yhdistyksen kokoukselle jättämällä valituskirjelmänsä hallitukselle.

 

Kokoukset

6 § Yhdistyksen varsinaiset kokoukset ovat kevätkokous ja syyskokous. 

 

Kevätkokous pidetään ennen toukokuun loppua ja syyskokous loka-joulukuun aikana. Lisäksi hallitus voi tarvittaessa kutsua koolle ylimääräisen kokouksen. Mikäli vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä kirjallisesti vaatii ylimääräisen kokouksen kutsumista koolle tietyn asian käsittelyä varten, hallitus on velvollinen toimittamaan kokouskutsun neljäntoista (14) päivän kuluessa. 

 

Yhdistyksen kokoukset kutsutaan koolle ilmoittamalla jokaiselle jäsenelle joko kirjeellisesti tai jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Kokouskutsu on toimitettava vähintään neljätoista (14) päivää ennen kokousta.

 

7 § Yhdistyksen kokouksessa on äänioikeus ja yksi ääni jokaisella 15 vuotta täyttäneellä henkilöjäsenellä ja yhteisöjäsenellä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa. Yhteisöjäsenen äänioikeutta yhdistyksen kokouksessa käyttää yhteisöjäsenen valitsema edustaja. Yksityinen henkilö voi käyttää äänioikeuttaan asiamiehen välityksellä. Asiamies voi edustaa enintään yhtä jäsentä.

 

Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä, paitsi 14 ja 15 §:ssä mainituissa tapauksissa. Äänten mennessä tasan, ratkaisee puheenjohtajan ääni, henkilövaaleissa kuitenkin arpa.

 

Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.

 

8 § Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
  1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
  2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  3. Käsitellään edellisen vuoden toimintakertomus ja päätetään sen hyväksymisestä.
  4.  Esitellään edellisen vuoden tilinpäätös ja tilintarkastajan tai toiminnantarkastajan tai  -tarkastajien lausunto ja päätetään tilien hyväksymisestä sekä vastuuvapauden myöntämisestä tilinpäätöksen vastuuvelvollisille.
  5. Käsitellään muut mahdollisesti esille tulevat asiat, jotka hallitus tai yhdistyksen jäsenet haluavat kevätkokoukselle esittää.
 
9 § Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
  1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
  2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  3. Esitellään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja päätetään sen hyväksymisestä.
  4. Määrätään seuraavan vuoden jäsenmaksujen suuruus.
  5. Päätetään hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien tai toiminnantarkastajien palkkiosta.
  6. Esitellään seuraavan vuoden talousarvio ja päätetään sen hyväksymisestä.
  7. Valitaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan yhdistyksen puheenjohtajaksi.
  8. Valitaan muut varsinaiset hallituksen jäsenet sekä varajäsenet.
  9. Valitaan vähintään yksi varsinainen tilintarkastaja tai toiminnantarkastaja ja ainakin yksi varatilintarkastaja tai varatoiminnantarkastaja tarkastamaan seuraavan vuoden tilejä ja hallintoa.
  10. Päätetään yhdistyksen kokouksen koollekutsumistavasta 6 §:n määräämissä rajoissa ja mahdollisista kokouskutsulehdistä.
  11. Käsitellään muut mahdollisesti esille tulevat asiat, jotka hallitus tai yhdistyksen jäsenet haluavat syyskokoukselle esittää.
 
Hallitus

10 § Yhdistyksen toimintaa suunnittelee ja johtaa syyskokouksessa valittava hallitus, johon kuuluu vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja sekä viidestä kymmeneen (5 – 10) vuodeksi kerrallaan valittua varsinaista jäsentä. Valittavien varsinaisten jäsenten määrästä yhdistyksen hallitus tekee ehdotuksen syyskokoukselle, joka päättää lopullisesti jäsenten määrän. 

 

Hallitukseen kuuluu varsinaisten jäsenten lisäksi kolmesta viiteen (3-5) varajäsentä, jotka valitaan syyskokouksessa vuodeksi kerrallaan. 

 

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä kutsuu sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt vuodeksi kerrallaan. 

 

Hallitus voi asettaa avukseen sääntöjen edellyttämiä tehtäviä varten sille vastuunalaisia pysyviä tai tilapäisiä toimikuntia ja työryhmiä. 

 

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta tarvittaessa tai kun vähintään kolme hallituksen jäsentä sitä heiltä vaatii, ja on päätösvaltainen puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan sekä vähintään neljän muun hallituksen jäsenen ollessa läsnä.

 

Nimenkirjoittajat

11 § Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri, kaksi yhdessä tai henkilö, jonka hallitus siihen oikeuttaa, yksin.

 

Talous

12 § Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain, ja ne on jätettävä tilintarkastajille vähintään neljätoista (14) päivää ennen kevätkokousta. Tilintarkastajien on palautettava tilit lausuntoineen hallitukselle vähintään kolme (3) päivää ennen kevätkokousta.

 

13 § Yhdistyksellä on oikeus toimintansa tukemiseksi ottaa vastaan avustuksia ja lahjoituksia sekä testamentteja, omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä arvopapereita, harjoittaa esitelmä-, näyttely- ja alan myyntitoimintaa, asianmukaisella tavalla toimeenpanna arpajaisia ja rahankeräyksiä.

 

Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

14 § Muutoksia näihin sääntöihin voidaan tehdä ainoastaan yhdistyksen kokouksessa. Muutosehdotuksen on tällöin hyväksytyksi tullakseen saatava vähintään kolme neljäsosaa (3/4) annetuista äänistä.

 

15 § Ehdotus yhdistyksen purkamisesta on käsiteltävä kahdessa peräkkäisessä kokouksessa, joiden välillä tulee olla vähintään yksi kuukausi, ja ehdotuksen on hyväksytyksi tullakseen saatava kummassakin kokouksessa vähintään kolme neljäsosaa (3/4) annetuista äänistä.

 

16 § Yhdistyksen purkautuessa tai tullessa lakkautetuksi sen varat luovutetaan jollekin/joillekin vastaavia tarkoitusperiä ajavalle/ajaville rekisteröidyille yhdistyksille.

 

Vanhat säännöt 1 | Vanhat säännöt 2

Jäsenmaksut

Yhdistyksen sääntömääräisen vuosikokouksen päättämät maksut vuodelle 2024:

  • Henkilöjäsen – 22 €
  • Yhteisöjäsen (yhdistykset, yritykset yms) – 42 €
  • Kannatusjäsen – 70 €
  • Kunniajäsen – 0€

Jäsenmaksut peritään vuosittain yleensä liittymispäivän mukaan. Ne voi maksaa tilisiirtona tai maksukortilla verkkokaupan lähettämän maksulinkin kautta. Jäsentili on FI1415723500272976, käytä laskusta löytyvää viitenumeroa tai viitettä 94537

Hae jäsenyyttä

Liittymällä Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäseneksi pääset hyödyntämään tuntuvia jäsenalennuksia.

Työskentely Rajatiedon Yhteistyö ry:ssä

Rajatiedon Yhteistyö ry:n toiminta perustuu vapaaehtoistyölle. Yhdistystä ei olisi olemassa ilman yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat valmiita tinkimään omasta vapaa-ajastaan. Yhdistyksessä toimitaan lähinnä vapaamuotoisissa toimikunnissa, joita ovat messutoimikunta, kirjastotoimikunta, julkaisu- ja markkinointitoimikunta, tietotekniikka- ja verkkokauppatoimikunta, eettinen ja yhteistyötoimikunta, stipenditoimikunta sekä taloustoimikunta, kukin vastaten omasta tehtäväalueestaan. Lisäksi on erikseen vapaaehtoisvoimin toimiva Rajatiedon Auttava Puhelin.

Messutoimikunta vastaa Hengen ja Tiedon messuista yhteydenpidosta esiintyjiin ja näytteilleasettajiin, messumateriaalin valmistelun koordinoinnista, messujen markkinoinnista sekä messuvapaaehtoisten rekrytoinnista. Kirjastotoimikunnan puolestaan vastaa erikoiskirjastomme ylläpidosta ja aineiston luokittelusta sekä digitoinnista.

Yhdistyksen toimintaan voi osallistua vapaaehtoisena ilman jäsenyyttä, tai hallitukseen ja toimikuntiin kuulumista. Halutessasi liittyä toimikuntiin tai ottaa vastaan tarjolla olevia työtehtäviä, sinun ei tarvitse olla jäsen, mutta voit pyytää suositusta tuntemaltasi yhdistyksen jäseneltä tai muulta alamme vaikuttajalta. Luottamustehtävät edellyttävät kuitenkin usein yhdistyksen jäsenyyttä.

Kun rajatiedon asiat ovat jo jokin verran tuttuja, sinussa on tiimihenkeä ja halua oppia uutta, keskustella ja kuunnella, suvaitset eri näkemyksiä, olet valmis ottamaan sopivan määrän vastuuta ja työskentelemään pitkäjänteisesti, olet juuri sopiva yhteistyöhön kanssamme. Palkkana saat elämän oppia, uusia ystäviä ja iloisen mielen.

Luottamustehtävien lisäksi yksittäisiä vapaaehtoisten tehtäviä yhdistyksessä ovat esimerkiksi tapahtumakalenterin päivittäminen, esitteiden ja julisteiden jakaminen, kirjaston luetteloinnissa avustaminen, edustavien valokuvien ottaminen, aineiston oikoluku, käännöstyöt, kirjeenvaihto, videoavustajan tehtävät livelähetyksissä, postituslistan ja somen moderointi, asiakaspalvelun sijaistaminen, tilojen siistiminen sekä tilaisuuksien tarjoilujen järjestäminen. Määrällisesti eniten vapaaehtoisia tarvitaan talkootyöhön Hengen ja Tiedon messuilla. Työskentelymahdollisuudet yhdistyksessä eivät rajoitu vain vapaaehtoistoimintaan.

Toimintamuotoja ja uranäkymiä yhdistyksessä:
  • Vapaa-ajan toimintaan: StudioRajatiedossa järjestetään ilta- ja viikonlopputoimintaa sekä satunnaisia isompia talkoita. Yhdistyksen ja Rajatiedon erikoiskirjaston asiakkaita palvellaan tiloissa päivisin. Vapaaehtoistyöstä voi sopia yhdistyksen kanssa tai käymällä yhdistyksen paikan päällä. Talkoista tiedotetaan erikseen.
  • Hengen ja Tiedon messujen messuavustajaksi: Sisältää ruokailun ja ilmaisen pääsylipun messuille
  • Työkokeiluun yhdistyksen toimitiloihin: Toimitiloissamme on erilaisia työllistymismahdollisuuksia työttömille työnhakijoille, kirjastotyöstä tapahtuma-alan tehtäviin. Työkokeilusta on yksilöllisesti mahdollista sopia yhteistyössä TE-toimiston ja työnhakijan kanssa. Lisätietoa tästä mahdollisuudesta saa yhdistykseltä sekä omalta työvoimavirkailijalta. Työkokeilun pituus on tyypillisesti 2-3 kuukautta, usein vähintään kolme kuukautta ja enintään 6 kuukautta. Työkokeilun aikana on mahdollista tehdä keikka- tai osa-aikatyötä, jos sitä löytyy. Työkokeilusopimukseen kuuluvat päiväraha ja vakuutukset.
  • Palkkatukityö yhdistyksessä: Mahdollisuutena on myös työllistyä palkkatukityöhön jos määrätyt ehdot täyttyvät, yleensä työkokeilujakson päätyttyä. Yhdistyksellä on kokemusta palkkatuetun työn järjestämisestä. Palkkatukityön tavoitteena on auttaa pitkään työttömänä olleita henkilöitä saamaan pysyvä työpaikka, tai merkittävästi edistää näitä työllistymismahdollisuuksia.

Kysy lisää toimikunnista ja muista osallistumismahdollisuuksista. Erityisesti toivomme Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäsenten ja jäsenyhdistysten jäsenten toivotaan osalistuvan yhteisiin hankkeisiimme. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteestamme.

Lähetä meille palautetta.

    0