Rajatiedon Yhteistyö ry

Rajatiedon Yhteistyö ry

Suuntaviittoja henkiselle tielle

Hengen ja Tiedon messut

Alansa vanhimmat ja tunnetuimmat messut Suomessa. 14. – 15. loka­kuuta Helsingin Suomalaisella Yhteis­koululla järjestet­tävästä tapah­tumasta tiedotetaan kanavillamme.

Rajatiedon erikoiskirjasto

Alasta kiinnostuneiden kohtauspaikka Helsingin Malminkartanossa. Avoinna normaalisti ke-pe 12 – 18 ja lauantaisin 12 – 14. Heinäkuussa vain lauantaisin, muina aikoina suljettu.

StudioRajatieto & toimisto

Tilavuokrausta mm. kokoontumisiin, kuvauksiin, kursseihin ja hoitoihin, 20€/h (jäsenhinta 10€/h). Tiloihin mahtuu 20-29 henkeä. Messutoimisto palvelee kirjaston aukioloaikoina.

Ääretön

Ääretön-lehti on rajatietoon perustuva julkaisu, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Voit lukea lehteä verkossa ja tilata lehden painettuna kotiisi.

Auttava puhelin

Tukea ihmisille, jotka ovat rajatiedon ilmiöiden vuoksi joutuneet kokemaan pelkoa tai ahdistusta. Normaalin hintainen puhelu.

Stipendit

Rajatiedon Yhteistyö ry on jakanut yksityisille tai yhdistyksille vuosittain yli 2000 euroa stipendeinä rajatiedon tutkimustoimintaa varten.

Hengestä tietoa,
tiedosta henkeä

Kartoitamme rajatiedon eri osa-alueita, yhdistämme sen piirissä toimivia aatteita, toimijoita ja virtauksia, sekä aktivoimme alamme auttamis- tutkimus- ja kehitystoimintaa.

Tärkeimpiä tavoitteita

  • Järjestää keskustelu- ja esitelmätilaisuuksia, joissa rajatiedon aiheita ja kokemuksia, henkisen kehityksen luonnetta sekä elämänkatsomuksellisia kysymyksiä voidaan pohtia avoimessa ja rakentavassa hengessä.
  • Tukea ja edistää rajatiedon alueiden puolueetonta tutkimusta myöntämällä vuosittain julkisesti haettavia tutkimusstipendejä
  • Kerätä ja laatia hakemistoja rajatiedon eri alueista ja erilaisista elämänkatsomussuunnista, niitä edustavista yhteisöistä ja toimijoista.
  • Tarjota säännöllistä apua ja neuvontaa ongelmallisissa ja hämmentävissä raja-alueen kokemuksissa ja muissa rajatiedon asioissa.
  • Ylläpitää ja kehittää rajatiedon kirjastoa.
  • Järjestää Hengen ja Tiedon messuja, joilla esitellään vuosittain rajatiedon eri alueita ja ohjelmissa eri ideologioita.
  • Eettiseen näkemykseen kuuluu vain tarpeellisten ja kestävien tuotteiden käyttäminen, myrkyttömyys, kierrättäminen ym. kestävän kehityksen periaatteet. Kaiken kaupan- ja päätöksenteon tulisi olla avointa ja rehellistä.
  • Ylläpitää omaa kokous- ja toimitilaa, jota voidaan tarjota myös ulkopuoliseen käyttöön.

Haluatko jäseneksi?

Yhdistyksemme toiminnan kulmakivenä ovat sen jäsenet, monipuolinen joukko yhteisöjä sekä yksityishenkilöitä – tarjoamme julkaisumme, liput, messupaikat ja paljon muuta reiluun jäsenhintaan!

Keskeisimpiä näkemyksiä

Rajatiedon Yhteistyö ry on sääntöjensä mukaisesti puoluepoliittisesti, uskonnollisesti ja ideologisesti sitoutumaton. Alla on lueteltu yhdistyksen ajattomaksi tarkoitettuja arvoja ja näkemyksiä.

  1. Kaiken alkulähde on kosminen tietoisuus, josta on syntynyt elävä, luova ja kehittyvä maailmankaikkeus. Se ilmentää itseään lukemattomissa muodoissa ja ulottuvuuksissa.
  2. Ihmiset ovat osa luontoa ja maailmankaikkeutta. Suojelemalla luontoa ihminen samalla turvaa ihmiskunnan tulevaisuutta ja kehitystä. Osana maailmankaikkeutta tämän planeetan ihmiset kuuluvat rotuun, kansallisuuteen, sukupuoleen, uskontoon tai muuhunkaan erilaisuuteen katsomatta suureen universaaliin perheeseen.
  3. Ihmisen on mahdollista saavuttaa nykyistä korkeampi tietoisuus ja hänen tulisi myös pyrkiä siihen kehittämällä itseään myönteisillä ajatuksilla, palvelulla ja toiminnalla sekä meditaatiolla. Yksilön kehittyminen edistää koko ihmiskunnan kehitystä.
  4. Reinkarnaatio eli jälleensyntyminen ja karma eli syyn ja seurauksen laki ovat todennäköisiä ja oikeudenmukaisia käsitteitä.
  5. Useimmat sairaudet saavat alkunsa mielen tasolla. Myönteinen asennoituminen elämän vastoinkäymisiin ja kriiseihin sekä optimistinen suhtautuminen maailman tapahtumiin edistävät ihmisen terveyttä.
  6. Kasvisravinto – mieluiten luonnonmukaisesti viljelty – on suositeltavaa, koska se opettaa ihmistä kunnioittamaan eläinten oikeutta elää elämänsä ilman turhia kärsimyksiä. Kasvisravinto yhdessä terveellisten elämäntapojen kanssa antaa hyvän perustan henkiselle kasvulle.
  7. Eettiseen näkemykseen kuuluu vain tarpeellisten ja kestävien tuotteiden käyttäminen, myrkyttömyys, kierrättäminen ym. kestävän kehityksen periaatteet. Kaiken kaupan- ja päätöksenteon tulisi olla avointa ja rehellistä.
  8. Jokaisen tulisi edistää
    • rauhaa
    • luonnon hyvinvointia
    • ihmisten välistä rakkautta, yhteistyötä ja tasa-arvoa
    • myönteisiä ajatuksia ja tekoja
    sekä oppia tuntemaan iloa ja kiitollisuutta siitä, että on saanut tilaisuuden siihen kasvuun, minkä meneillään oleva elämä tarjoaa.

Yhdistyksestä

Rajatiedon Yhteistyö ry (Y-tunnus 0895337-5) on vuonna 1975 perustettu aatteellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton rajatiedon seurojen, säätiöiden, yritysten ja yksityishenkilöiden yhteenliittymä, jonka toimintakenttänä on inhimillisen tiedon raja-alue. Kartoitamme rajatiedon piirissä toimivia aatteita, virtauksia ja toimijoita sekä tarjoamme saataville rajatietoa koskevaa aineistoa kirjastotoiminnan ja arkiston muodossa. Lisäksi edistämme mahdollisuuksien mukaan alan auttamis-, tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä rajatiedon yhteisöjen, tutkijoiden ja harrastajien välistä yhteistyötä järjestämällä rajatiedon messutapahtumia ja muuta yhteistoimintaa. Yhdistyksemme harjoittaa myös julkaisutoimintaa, johon on sisältynyt messujulkaisuja, luentoyhteenvetoja, messuäänitteitä ja erilaisia tietopaketteja sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Ääretön-lehti.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen sen tarkoitusperät ja säännöt hyväksyvä henkilö ja oikeuskelpoinen yhteisö, jonka sen hallitus hyväksyy. Toimintaamme pääsee vaikuttamaan hakemalla henkilöjäsenyyttä tai yhteisöjäsenyyttä. Voit osallistua toimintaan myös käymällä tilaisuuksissamme, liittymällä yhdistyksen postituslistalle, antamalla meille palautetta, tukemalla yhdistystä toiminnassaan tai rekisteröitymällä Rajatiedon erikoiskirjaston asiakkaaksi. Yhdistyksen toimintamuodot sisältävät monenlaisia jäsenetuja.

Rajatiedon Yhteistyö ry. toimi alkuvuosina rekisteröimättömänä Rajatiedon Yhteistyöryhmänä, jonka toiminta käynnistyi kattavalla alan toimintaa koskevan aineiston kartoituksella. Pian rajatiedon kulttuuriperintöä koskeva toiminta laajeni myös alan kenttää kokoavien tapahtumien järjestämiseen sekä pienimuotoiseen julkaisutoimintaan. Yhdistys on järjestänyt vuodesta 1983 lähtien Hengen ja Tiedon messuja, joiden laajentuessa 18 rajatiedon vaikuttajaa päätti kokoontua 27. huhtikuuta 1990 Rajatiedon Yhteistyö ry:n perustamiskokoukseen toiminnan virallistamiseksi. Rekisteröitymispaperit laitettiin vireille seuraavana vuonna sääntöjen tarkistamisen jälkeen ja Oikeusministeriön toivomien pienten sääntömuutosten jälkeen yhdistyksen rekisteröiminen hyväksyttiin helmikuussa 1992.

Tapani Kuninkaan aloitteesta yhdistys perusti kesäkuussa 1993 Helsinkiin Rajatiedon Keskuksen, joka toimii nykyisin Malminkartanossa nimellä StudioRajatieto (alkuperäisen keskuksen tiloissa toimii edelleen vuokratoimintaa vaaliva Avartuva Ihmiskuva ry). Tiloissamme toimii messutoimiston lisäksi vuonna 1995 avattu Rajatiedon erikoiskirjasto ja sitä myös vuokrataan halukkaille kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Lisäksi yhdistys jakaa vuosittain stipendejä rajatiedon tutkimus- ja kehitystyöhön sekä ylläpitää Rajatiedon Auttavaa Puhelinta ja tarjoaa muita toimintaansa liittyviä palveluja. Ota yhteyttä meihin jos haluat tietää lisää.

0