Rajatiedon Yhteistyö ry

Materian maailmassa kaikki ilmenee vastakohtaisuuksina. Ykseys ikään kuin särkyy, pirstaloituu vastakohdiksi: henki ja aine, yö ja päivä, kaunis ja ruma, nuori ja vanha, ja niin edelleen. Ihmisen matkan määrä on vielä kerran nousta kaikkien maallisen elämän vastakohtasuuksien yläpuolelle näkemään polariteettien ja erillisyyden harha. Kun harha alkaa hahmottua, alkaa ykseys näkyä uudelleen kaikkien ilmenneiden erillisyyksien takana ja niiden yhdistäjänä

Jeesuksen Jooga – Mauri Lehtovirta

Tänään Studio Rajatiedon kirjaesittelyssä on Mauri Lehtovirran Jeesuksen jooga, joka on julkaistu vuonna 2009.

Kun kristillinen ajattelu pysähtyy paikoilleen ja sementöityy eikä henki jaksa kulkea, on syytä palata opetuksen lähteille. Yhä uudelleen on syytä kysyä, mitä Jeesus meille todella opetti. Kirkkokunnilla ei ole monopolia kristinuskon tulkintoihin. Se on meillä jokaisella.

On ilmeistä, että ikivanha itämainen joogan perinne oli Jeesukselle tuttua. Jeesuksen jooga palauttaa keskusteluun mahdollisuuden tarkastella Mestarin opetuksia tuoreesta näkökulmasta. Kirja suuntaa katseen Jeesuksen opetuksen ytimeen, vuorisaarnaan ja pohtii tätä suurta opetuspuhetta jälleensyntymisen ja karman lain tosiasioiden pohjalta. Näin Jeesuksen jooga luo osaltaan siltaa lännen ja idän henkisten kehitysjärjestelmien välille. Ne molemmat johtavat meitä ymmärrykseen, vapauteen ja valaistumiseen.

Isä meidän – rukouksen vaikeimpia lauseita tuntuu ihmiselle olevan rehellisesti pyytää: “Tapahtukoon sinun tahtosi”. Kysymyksessä on kamppailu ihmisen ja Jumalan tahdon välillä. Se on kamppailu, johon kietoutuvat kysymykset ihmisen tahdon vapaudesta, oikeasta nöyryydestä, uskostakin, mutta ennen muuta tietoisuudesta ja sen kehityksen asteesta. Totuudenetsijän kehitystiellä sekä mietiskelyssä että käytännön elämän tavoitteellisessa toiminnassa tämä on lause, johon hän joutuu jatkuvasti peilaamaan toiveitaan ja tekemistään.

Jeesuksen Jooga – Mauri Lehtovirta

Mauri Lehtovirran Jeesuksen Jooga löydät Rajatiedon erikoiskirjastosta Helsingin Malminkartanosta osoitteesta Luutnantinpolku 7. Meiltä löydät yli sadasta Henkeen ja tietoon liittyvästä aihealueesta kirjoja niin suomeksi kuin englanniksi.

Muista tilata kanavamme niin saat ensimmäisenä tiedon uusimmista kirjaesittely videoista!

Tervetuloa kirjastoon!

Lisätietoa Rajatiedon erikoiskirjastosta löydät täältä!

Artikkeli Jeesuksen Jooga kirjasta Ruusuristin sivuilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0