Rajatiedon Yhteistyö ry

Tänään kirjaesittelyssä on Kalevi Karmitsan teos Mihail Jertakin uskomaton elämä. Kirja kertoo hämmästyttävästä hypnoositutkimuksesta, jossa nuori, suomalainen nainen palasi ajassa 1800-luvun alkuun ja kertoi 20 tuntia vähävenäläisen kasakan elämästä.

Ritvaksi kutsuttu nuori nainen osoittautui parhaaksi koehenkilöksi regression tutkimiseen. Oli tarkoitus tutkia kuinka ihminen pystyy hypnoosin avulla palaamaan ajassa taaksepäin ja kokea uudestaan menneisyyden tapahtumia sekä kertoa niistä. 

Mihail Jertakin tarina ja sen syntyvaiheet muodostavat niin erikoislaatuisen kokonaisuuden, että varmaan jokainen lukija joutuu pohtimaan, voiko tämä kaikki olla totta.

Olavi Kiviniemi – Mihail Jertakin uskomaton elämä kirjan esipuheessa

Hän sai vaivoin sanotuksi: “Susia… täällä on susia… olen susien keskellä” Hänen tunnetilansa oli niin voimakas, että varmaan muutama hius minunkin päästäni nousi pystyyn. Sain kuitenkin rauhoitetuksi hänet ja ohjatuksi etäämmäksi tilanteesta. Sitten pyysin häntä kertomaan, mistä oli kysymys.

Kalevi Karmitsa – Mihail Jertakin uskomaton elämä

Ritvan oli siis tarkoitus palata taaksepäin tämän hetkisessä elämässään, mutta palasikin taaksepäin 1860-luvulle metsään. Metsään hän lähti jättääkseen pahansisuisen vaimonsa lopullisesti, kohtasi susilauman ja lähti karkuun hevosellaan, mutta kaatui ja jäi jumiin hevosen alle jalastaan. Suden turkin etova haju oli viimeinen asia jonka Ritva kertoi Mihailin elämästä hypnoosissaan.

Herättyään hypnoosista, ja kuultuaan hypnoosin aikana kertomastaan Mihail Jertakin elämästä, Ritva oli yllättynyt. Ei siksi, että edellinen elämä oli paljastunut. Vaan siksi, että suden turkin haju oli seurannut häntä koko hänen elämänsä.

Venäjän kieltä osaamaton nainen pystyi hypnoosissa puhumaan venäjää, myös monia harvinaisia kasakkaelämän erikoissanoja, jotka vasta viimeaikainen tutkimus on paljastanut paikkansa pitäviksi.

Valokeilaan nousee Mihail Jertak inhimillisenä olentona, värikkään elämänsä pyörteissä. Hän on aito persoonallisuus, yhtä hyvin seikkailunhaluisena lapsena kuin herkkänä perheenisänä tai koko ikänsä tappamiseen koulutettuna kasakkana. Hänen kiintymyksensä hevosiin on kuin elämänmittainen kunnianosoitus tuota jaloa eläintä kohtaan.

Uskon, että jokainen tieteellinen mieli, seikkailua kaipaavakin, saa kirjasta runsaasti pohdittavaa.

Kari E. Turunen – Mihail Jertakin uskomaton elämä kirjan esipuheessa

Hypnoosin nauhoite kirjoitettiin puhtaaksi, Ritva kertoi Mihail Jertakin elämästä yli kahden sadan sivun verran. Kalevi Karmitsan teos Mihail Jertakin uskomaton elämä on mielenkiintoinen hypnoositutkimuksen kokonaisuus.

Tule lainaamaan tämä tai jokin muu mielenkinntoinen teos yli sadan aiheen valikoimasta Rajatiedon erikoiskirjastosta Helsingin Malminkartanosta. Tervetuloa!

Lisätietoa Rajatiedon erikoiskirjastosta löydät täältä!

Täältä löydät Kalevi Karmitsan verkkosivut!

Yksi vastaus

  1. Tosi mielenkiintoista kuulla. Venäjän kieli vielä pisteenä on päälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0