Rajatiedon Yhteistyö ry

Tänään puhumme synastriasta, sillä kirjaesittelyssä on Raimo A. Nikulan teos Synastria Ihmissuhteiden astrologia. Ennen kuin syvennymme aiheeseen, on hyvä palauttaa mieliin oman itsensä ja kartan ymmärtäminen. Oman astrologisen syntymäkarttasi avulla pääset syvälle itseesi. Millainen ihminen sinä olet? Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi? Millä tavalla pystyt kehittämään lahjojasi ja löytämään uusia puolia, joita et ehkä tiennyt omistavasi? Kun tunnemme itsemme meidän on helpompi olla muiden seurassa.

Ihminen voi oppia tuntemaan itseään vain itseään tarkkailemalla, tekemällä havaintoja, oppimalla näkemään itseään ajattelun, tunteiden ja tahdon tasolla. Toinen itsetuntemuksen tie on välillinen: kaikki mitä teemme, heijastuu takaisin ihmisten kautta. Ihmiset ovat peilikuviamme, ja heidän reaktionsa ja käsityksensä meistä paljastavat aina jotain, joka voisi muuten jäädä piiloon meiltä itseltämme.

Raimo Nikula – Synastria Ihmissuhteiden astrologia

Mitä on synastria?

Synastriassa vertaillaan astrologisia karttoja. Kuinka kaksi ihmistä tulee toimeen keskenään ottaen huomioon heidän kummankin henkilökohtaisen persoonallisuuden? 

Kuinka elementit painottuvat kummankin kartalla? Onko toinen selkeästi maa-elementin ihminen ja toinen tuli-elementin ihminen? Toisin sanoen onko toinen enemmän käytännönläheinen ja etenee askel kerrallaan kohti tavoitettaan ja toinen erittäin intuitiivinen ja täynnä inspiraatiota, muttei niinkään jalat maassa. Vai onko toinen selkeästi syvissä tunteissa uiskenteleva vesi elementti ja toinen itseään ilmaiseva ja verbaalisesti lahjakas, muttei niinkään syvällinen.

Yksinkertainen synastria on kahden ihmisen karttojen vertailua.

Raimo Nikula – Synastria Ihmissuhteiden astrologia

Synastriassa karttoja vertaillaan monella eri tavalla

Astrologia ja synastria on moniuloitteista ja tasoista. Elementtien vertailu on vain yksi osa jolla karttoja voidaan vertailla.

Raimo A. Nikulan teoksessa Synastria Ihmissuhteiden astrologia, lukija pääsee syvälle synastrian maailmaan. Kirjassa käsitellään muun muassa sitä, kuinka ihminen alitajuisesti heijastaa omia positiivisia ja negatiivisia tunteitaan toiseen ja tulee näin tietoiseksi omasta itsestään.

Kuinka miehen ja naisen anima ja animus eli maskuliinisuus ja feminiinisyys näkyy kartoilla? Minkälaisia odotuksia meillä on kumppanillemme ja kuinka tämä näkyy kartoilla?

Ensimmäinen ja seitsemäs huone kartalla kuvaa ihmisen alkuperäistä kuvaa itsestään ja sitä, minkälaista palautetta hän muilta ihmisiltä saa. Planeetat  ac-dc akselilla tuovat lisämausteensa minä-sinä kokemukseemme.

Viides huone on merkittävä romantiikan kannalta ja kahdeksas huone avioliiton ja rakkauden syvenemisen kannalta.

Millaisessa suhteessa kahden henkilön planeetat ovat toisiinsa?

Millaisessa suhteessakahden ihmisen auringot ovat toisiinsa? Ovatko ne neliössä toisiinsa ja pakottavat toisensa kasvamaan kriisienkin muodossa? Vai onko aurinkojen suhteessa harmoniaa ja sielujen sukulaisuutta kolmion muodossa.

Muidenkin planeettojen aspekteja on hyvä tarkastella. Jokainen aspekti, joka muodostuu toisen kartalla toisen planeettaan tai akseliin on merkittävä symboli ihmisten energioiden yhteensopivuudesta. Planeetat ovat ihmisen sisäisten toimintojen symboleja, akselit ovat ihmisen sisäisen maailman ja ulkomaailman kanavia.

Synastria Ihmissuhteiden astrologia kirjassa pääset lukemaan siitä, kuinka toisen ihmisen eri planeetat sinun kartallasi vaikuttaa keskinäiseen suhteeseen ja kokemukseen. 

Kirjasta löytyy monipuolista tietoa synastrian mielenkiintoisesta maailmasta. Se tulisi olla lukulistalla seuraavaksi, kun haluat ymmärtää ihmissuhteitasi astrologian avulla.

Tämä ja paljon muita kirjoja Rajatiedon erikoiskirjastossa, tule tekemään löytöjä!Lisätietoja kirjastosta löydät täältä!

Raimo Nikulan verkkosivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0