Rajatiedon Yhteistyö ry

Sathya Sai Baba eli syntymä nimeltään  Sathyanarayana Raju syntyi 23. marraskuuta 1926 ja kuoli  24. huhtikuuta 2011. Hän oli intialainen guru ja hyväntekijä. Neljätoistavuotiaana hän väitti olevansa jälleensyntynyt Shirdi Sai Babasta, ja lähti kodistaan palvellakseen yhteiskuntaa ja olemaan esimerkki seuraajilleen.

Sri Sathya Sai Baba oli intialainen pyhäksi uskottu mies, jonka pää sanoma oli, että rakkaus on kaikki ja kaikki on rakkautta. Sai Baban mukaan kaikki uskontokunnat kuuluvat yhdelle Jumalalle.

Hänen opetuksensa olivat yksinkertaisia ja lyhyesti selitettyjä. Opetusten helppo ymmärtäminen oli varmasti yksi syy, miksi ihmiset rakastavat Sai Baban opetuksia niin paljon. Sai Baba oli kosketuksessa totuuteen ja historialliseen viisauteen ja osasi kommunikoida viestinsä tavalla joka resonoi ihmisten kanssa.

Sai Baban mukaan ihmisen tulisi olla ja tehdä sitä mitä toivoo muiden olevan ja tekevän.

“Mitä tahansa toivot muiden tekevän, sinun tulee ensin itse muodostaa siitä päivittäinen käytäntö, jota toteutat vilpittömyydellä ja lujuudella.”

Sathya Sai Baba

Usko Jumalaan on uskoa itseen

Sai Baba kertoi uskon Jumalaan olevan uskoa itseen. Hän kehotti ihmistä tuntemaan ensin itsensä, jotta voisi tuntea Jumalan. “Ymmärtääkseen Jumalan suuruuden ihmisen on ensin tunkeuduttava omaan sydämeensä, sillä kukaan ei voi oppia tuntemaan Jumalaa tuntematta ensin itseään.

“Mitkä ovat itseesi luottamisen juuret? Kuka luulet olevasi, kun luotat itseesi. Ei näin. Uskot itseesi, koska itsessäsi on Jumala ja sinä luotat ehdottomasti Jumalaan syvällä sisimmässäsi. Usko itseen ja usko Jumalaan ovat sama asia, saat Jumalalta voimaa sisältäsi, kun valmistaudut puolustautumaan ulkoista vihollista vastaan.”

Sathya Sai Baba

Näin Sai Baba kertoi luottamuksesta Jumalaan.

“Jokainen teko perustuu uskoon, luottamukseen. Et juokse pakoon parturia sen vuoksi, että hänellä on terävä veitsi kädessä. Luotat häneen ja annat hänen leikata tukkasi ja alistut hiljaisesti hänen omalaatuiseen käyttäytymiseensä. Samoin sinun tulee luottaa sisäiseen kehottajaasi, atmaan, Jumalan ääneen itsessäsi.”

Sathya Sai Baba

Sai Baban mukaan uskon hentoja taimia tulee suojella.

“Kun usko alkaa herätä, tee itsekurin ja itsehillinnän avulla sen ympärille suoja-aita, niin että vuohet ja lehmät eivät pääse syömään uskon hentoja versoja, suojele uskoasi kyynikoilta ja ei-uskovaisilta. Kun uskosi on kasvanut suureksi puuksi, nuo samat eläimet voivat asettua lepäämään sen varjoon.

Sathya Sai Baba
Rajatiedon erikoiskirjaston kokoelmissa on myös Sri Sathya Sai Babaa käsitteleviä kirjoja kuten;
  • Keskusteluja Bhagavan Sri Sathya Sai Baban kanssa – Tri John S. Hislop
  • Babani ja minä – Dr. John S. Hislop
  • Opas mietiskelyyn – Dhyana Vaahini
  • Matkalla kotiin sielun siivin – Ritva Peltomäki
  • Polkuja luojan luo Opas Sathya Sai Baban opetuksiin – Jonathan Roof
  • Elämäni on sanomani – Sai Dharma ry
  • Katso sisimpääsi Valomietiskely – Sai Dharma ry

Sathya Sai Finland ry – Sathya Sai toimintaan Suomessa

Lisätietoa Rajatiedon erikoiskirjastosta löydät täältä!

Sijaitsemme Malminkartanossa osoitteessa Luutnantinpolku 7 00410 Helsinki

Tervetuloa!

Yksi vastaus

  1. En ole lukenut kirjaa mutta tiedän paljon asioita ja myös tuon et rakasta ensin itseäsi ja sen jälkeen voit rakastaa jumalaa koska jumala asuu meissä eli,rakkaus. Lähetän usein rakkautta kaikkialle maailmaan ja sen myötä myös olen saannut lahjan käsillä parantaja. Kolmas silmänikin on auki näen ja kuulen ihmisten hädän kun ovat sairaita lähetän heille kaukoparannuksena parantavaa enerkiaani rakkaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0