Rajatiedon Yhteistyö ry

Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa. Frantsila on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä edistävien tuotteiden valmistukseen vuodesta 1981, jolloin agronomit Virpi Raipala-Cormier ja Jim Cormier perustivat sukutilalle luonnonlääkintään keskittyvän Hyvän Olon Keskuksen.

Kasvisravinto ei aiheuta elimistössä yhtä suurta aineenvaihdunnan jätemäärää, kuin normaali sekaravinto, joten kuona-aineiden kertyminen on vähäisempää ja elimistö pystyy jatkuvasti puhdistamaan itse itseään.

Virpi Raipala-Cormier – Frantsilan kasviskeittokirja
kasvisruokavalio-resepteja-frantsila-www.rajatieto.fi

Hyvää oloa kasvisruoasta joka päivä

Tänään kirjaesittelyssä on Virpi Raipala-Cormierin kirja Frantsilan yrttitilan kasviskeittokirja. Teos lupaa herkullisia, vaivattomia ja edullisia yrtein maustettuja ruokia ja leivonnaisia jokapäiväiseen ruoanlaittoon.

Kirjan ulkoasu on valloittava hentoine kasveineen! Frantsilan keittiössä on aivan omanlaisensa uniikki tunnelma. Ruiskukilla, kehäkukilla, ruusun terälehdillä ja muilla pihan kasveilla koristellut ruoka-astiat ovat herättäneet vieraissa ihastusta, Virpi Raipala-Cormier kertoo kirjan alkuteksteissä.

Tuoksuvat maukkaat annokset tuottavat suorastaan tuhlailevan hyvän olon.

Mikä on Frantsilan maukkaan ruoan salaisuus?

Keittiön olennaisinta salaisuutta ei kuitenkaan ole aivan helppo saada kirjan kansien väliin. Frantsilan ruoan henki ei ole niinkään raaka-aineissa tai resepteissä vaan ennemminkin taitavien emäntien sormenpäissä, siinä tavassa, jolla he käsittelevät viljoja ja kasviksia keittiön kymmenistä maustepurkeista puhumattakaan.

Ruoka on aina täyteläistä, sillä se tehdään varmalla, rikkaan mielikuvituksen ohjaamalla kädellä. Monissa resepteissä ei ole tarkkoja annosmääriä, sillä reseptit ovat enemmänkin erilaisia mahdollisuuksia tarjoavia osviittoja, kuin pilkuntarkkoja ohjeita. Maittavaa kasvisruokaa syntyy, vaikka käyttäisikin kahden porkkanan sijasta kolme, lisäisi pinaattia tai sipulia tai vaihtaisi ohrasuurimot tattariin.

Kasvisravinto on mielekästä paitsi ihmisen oman terveydentilan myös hänen ympäristönsä takia, sillä koko maapalloa ajatellen se tarjoaa ekologisesti kestävämmän kehityksen pohjan.

Kirja sisältää todella laajasti reseptejä jokaiseen makuun aina alkusalaatista ja pääruoasta leipiin ja leivonnaisiin. Opit myös muunmuassa papujen ja viljojen kypsentämisestä ja yrteillä maustamisesta.

Tämä ja paljon muita kirjoja Rajatiedon erikoiskirjastossa, tule tekemään löytöjä! Lisätietoja kirjastosta löydät täältä!

Frantsilan verkkosivut löydät täältä!

Muista myös tilata Youtube-kanavamme niin näet kirjaesittelyt videoiden muodossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0