Rajatiedon Yhteistyö ry

Tänään kirjaesittelyssä on lääkäri Antti Heikkilän vääriä käsityksiä oikaiseva teos Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Heikkilä kertoo kirjan johdannossa, että suuren yleisön käsitys terveellisestä ruokavaliosta on valitettavasti väärä.

Diabetes ei johdu lihavuudesta. Diabetes ja lihavuus aiheutuvat samasta syystä. Ravinnon hiilihydraatit lihottavat. Hiilihydraatit aiheuttavat myös diabeteksen. Lihavuus ilmaantuu yleensä ennen diabetesta. Jos haluaa laihtua ja estää diabetesta syntymästä on vähennettävä ravinnon hiilihydraatteja.

Antti Heikkilä – Diabeteksen hoito ruokavaliolla

Miksi diabetesta hoidetaan väärin?

Useimmat ihmiset uskovat, että tyydytetyt eläinrasvat ja kolesteroli aiheuttavat sydäntautia ja halvauksia. Vaikka todisteryöppy toisenlaisesta totuudesta on kasvanut, ei mitään muutosta ole näköpiirissä. 

Puoli vuosisataa vanhaan todistamattomaan teoriaan takertunut lääke- ja ruokateollisuuden tuella valtaan noussut lääketieteellinen eliitti ei muuta julkista mielipidettään vaikka epäilyksen siemen pilkahtelee kulissien takaisissa käytävä keskusteluissa.

Se, että täydellinen virhekäsitys voi elää näinkin pitkään, johtuu pelkästään siitä, että se hyödyttää joitakin. Nuo jotkut ovat ruoka- ja lääketeollisuus.

Antti Heikkilä – Diabeteksen hoito ruokavaliolla

Diabetes leviää epidemian tavoin. Diabetes on vakava koko elimistön sairaus, joka johtaa lukuisiin komplikaatioihin ja ennenaikaiseen kuolemaan. Diabetes ei ole sokeritauti, kuten yleisesti luullaan. Diabetes on insuliini nimisen hormonin aineenvaihdunnan häiriötila ja sen aiheuttama sairaus. 

Kuinka diabetesta pitäisi hoitaa?

Antti Heikkilän kirjassa käsitellään diabetesta, jonka hoito on 80% ravintoa, 10% stressin hallintaa ja 10% liikuntaa.

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan II – tyypin diabeteksen ensisijainen hoitomuoto on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vasta toissijaisesti lääkehoito. Vähähiilihydraattinen ruokavalio normalisoi ja tasapainottaa insuliinin aineenvaihdunnan. Monet Heikkilän potilaista ovat päässeet lääkkeistä ja täysin parantuneet vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tämä ruokavalio on tärkeä myös I-tyypin diabeetikoille tasaisen verensokerin saavuttamiseksi.

Antti Heikkilän suunnittelemasta ruokavaliosta hyötyvät paitsi diabetespotilaat ja taudin ehkäisemisestä kiinnostuneet, myös ikääntyvät sillä ruokavalio vaikuttaa myönteisesti vanhenemisprosesseihin. Nykyisin tiedetään, että pitkän iän salaisuus on matala insuliinitaso.

Lääkäri Antti Heikkilän potilastyö perustuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen. Hänen mielestään ainoastaan sillä, miten potilas voi, on merkitystä potilastyössä. Nykytilanne hyödyttää lähinnä ruoka- ja lääketeollisuutta.

Tule lainaamaan Antti Heikkilän teos Diabeteksen hoito ruokavaliolla tai joku muu kirja hyvinvoinnista Rajatiedon erikoiskirjastosta Helsingin Malminkartanosta.

Lisätietoa  Rajatiedon erikoiskirjastosta löydät täältä ja Antti Heikkilän  verkkosivut täältä!

Muista myös tilata Youtube-kanavamme niin näät kirjaesittelyt videoiden muodossa!

Yksi vastaus

  1. Miksi kaikki kirjat ja kirjoitukset käsittelevät pelkästään: “ettet sairastu diabetekseen”. En ole löytänyt/lukenut ainoatakaan hyvää kirjoitusta neuvoksi niille joilla jo on 2 tyypin diabetes. Eli voiko diabeteksen parantaa elintavoilla eikä ainoastaan estää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0