Näytteilleasettajille

Tietoa näytteilleasettajille

Paikkamyynti 50. Hengen ja Tiedon messuille on avautunut 1.4.2022

Seuraavat Hengen ja Tiedon messut järjestetään 15.-16. lokakuuta 2022 perinteisellä messupaikalla, Etelä-Haagassa sijaitsevalla Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla. Vuoden 2022 messujen paikkamyynti tapahtuu verkkokaupan kautta. Messuille ilmoittautuminen ja ilmoitusaineiston lähettäminen kannattaa tehdä tietokoneella tai tabletilla.

Paikkavarauksissa on joka vuosi etusija vanhoilla kanta-asiakkailla ja heidän paikkavarauksillaan, jotka ovat pääsääntöisesti kestotilauksia. Paikkojen ennakkomyynti on avautunut huhtikuun alussa niden paikkojen osalta, joihin ei kohdistu ennakkovarauksia vanhoilta asiakkailta tai kanta-asiakkalta. Paikkoja vapautuu lisää myyntiin kesäkuun alkuun mennessä, sitä mukaa kun edellisen messutapahtumaan osallistuneet sekä 2020-2021 ilmoittautuneet näytteilleasettajat joko vahvistavat viime vuoden paikkavarauksensa uusimisen tai jättävät paikkavarauksensa uusimatta.

Toivotamme Sinut tervetulleeksi ilmoittautumaan näytteilleasettajaksi verkkosivumme kautta. Jäsenille tarjoamme messutilaukset -15% alennettuun hintaan – Rajatiedon Yhteistyön jäseneksi voit liittyä tästä. 

Tämän sivun lopusta löytyvällä näytteilleasettajien ilmoitusaineiston kirjoituspohjalla voit ilmoittaa tietosi messulehteen ja verkkosivujen näytteilleasettajagalleriaan, mikäli et ole täyttänyt ilmoitusaineistoon vaadittavia kohtia tilauksen tekemisen tai uusimisen ja maksamisen yhteydessä, tai jos aiemmin julkaistu ilmoitusaineistosi on joiltain osin vanhentunut/puutteellinen. Ilmoitukset koostuvat esittelyistä ja sitä täydentävästä aineistosta sekä hakutermeistä.

Voit myös korostaa ilmoitustasi messulehdessä värillisellä taustalla ja ilmoitukseen liitettävällä otsikkokuvalla (logolla) hintaan 30 euroa + ALV 24%. Kaupan päälle korostuksen ostajille tarjoamme 2022 asiakkaillemme mahdollisuuden asettaa näkyville postituslistan liittymislomakkeen näytteilleasettajagalleriaan sekä logonne messujen etusivujen yhteyteen.

Messulehdessä julkaistavien esittelyjen ja tietojen tulisi olla perillä viimeistään 1.8.2022Kaikki messulehteä koskevat tiedustelut tulisi suunnata messulehden toimitukseen, ensisijaisesti sähköpostitse. Verkkosivuille tiedot ehtivät vielä 2 viikkoa ennen messuja.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin oman messuosaston varaamiseen
Lue ohjeet näytteilleasettajan ilmoitusaineiston lähettämiseen

Messuinfo 2022

Tarjoamme messukaupassamme ensimmäisen kerroksen vilkkaita aulapaikkoja, tunnelmallisia käytäväpaikkoja, leppoisampia päätypaikkoja, tilavampia loosheja ja kokonaisia luokkatiloja, toisen kerroksen vastaavia aulapaikkoja, käytäväpakkoja, päätypaikkoja, tulkintapaikkoja, loosheja ja kokonaisia luokkatiloja sekä kolmannen kerroksen pöytäpaikkoja, taidebasaarin paikkoja, loosheja ja kokonaisia luokkatiloja oman messuosaston käyttöön. Voitte myös tilata verkkokaupastamme lisäkulkulippuja edustajillenne, mikäli messupaikkaan sisältyvien kulkulippujen määrä ei riitä. Voitte myös koota asiakkaistanne ryhmän ja ostaa heille ryhmäliput edullisempaan hintaan, sisältäen vapaaliput ryhmänvetäjälle ja kuljettajalle.

Yksityiskohtaiset pöytäpaikkojen, luokkapaikkojen sekä messutuotteiden ja -palveluiden hinnastot, tiedot messutilauksia koskevista alennuksistaluettelon viimeisimmistä ilmoitetuista messupaikkojen muutoksista, uusimmat kerroskartat, lomakkeet messuosaston esittelylle ja ohjelma-ajoille sekä viimeisimmän messupaketin voit tilata käyttöösi messutoimistosta puhelimitse tai sähköpostitse, ja tähän aineistoon voi tutustua myös näillä sivuilla sitä mukaa kun se vuosittain julkaistaan. Sivullemme on myös päivtetty lippujen ja paikoituspalvelun hinnasto vuoelle 2022. Messupaikkaa valitessa näytteilleasettajan on hyvä tutustua huolella vuoden 2022 messuinformaatioon.

Kalusteita messuosastolle on mahdollista lainata maksutta koko messuviikonlopun ajaksi Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun luokkatiloista. Lainaaminen on mahdollista toteuttaa näytteilleasettajille jaettavalla tositteella, johon merkitään etukäteen tai paikan päällä ilmoitettu määrä kalusteita (vanhojen tuttujen kesken monesti lainaamisesta sovitaan suullisesti). Pulpetit ovat pääsääntöisesti kooltaan 49x70cm, joitakin pidempiäkin pöytiä on jonkin verran saatavilla – tuolien koko on noin 45x45cm. Tarvittaessa messuille voi vuokrata lisäkalusteita kuten sermejä, taitettavia pöytiä ja valaisimiaSähköt ovat saatavilla messupaikoille lisämaksusta. Sähkölaitteiden käyttöön on varattava omat jatkojohdot.

Messujen opastuksen ja kerroskarttojen sivulta löydät tarkempaa tietoa erityyppisten näytteilleasettajapaikkojen sijainneista, sähkörasioiden paikoista, messupalveluiden sijoittumisesta, messupaikan kalusteiden saatavuudesta, yleisötiloista ja kulkuväylistä. Kartat löytyvät myös tämän sivun lopusta.

Näytteilleasettajien omat ohjelmat ja ilmoitukset

Näytteilleasettajilla ja muilla messuasiakkailla on mahdollisuus ostaa ohjelma-aikaa ensimmäisen kerroksen luokissa 1G (35 min) ja 1P (45 min) sekä kolmannen kerroksen workshop-tilassa 3G (120 min). Messut päättyvät la klo 18.00, su klo 17.00. Ohjelma-ajan hinnat ovat 39 € / 35 min, 50 € / 45 min ja 115 € / 120 min sekä jäsenhinnat 33,15 € / 35 min, 42,5 € / 45 min ja 93,5 € / 120 min.

Ohjelma-aikojen varaukset on mahdollista verkkokaupastamme, jossa on myös sähköinen kirjoituspohja ohjelma-ajan/esityksen sisältöä ja esiintyjää/esiintyjiä koskevan ilmoitusaineiston lähettämiseen jos et ilmoita tietoja jo verkkokaupan kassalla. Jokaisen ohjelma-ajan hinta sisältää ohjelmatietojen julkaisun sekä ilmoitustilan yhdelle esiintyjälle verkkosivuillamme ja messulehdessä, johon voi myös ostaa em. lisänäkyvyyttä korostamalla messulehden ilmoitusta taustavärityksellä ja (kasvo)kuvalla. Jos järjestämässänne yhdessä tai useammassa ohjelmassa on useita  esiintyjiä ja haluatte huomoida kaikki esiintyjät tasapuolisesti, voitte varata omaa ilmoitustilaa näillekin esintyjille ostamalla sivuiltamme ilmoituskampanjan esiintyjälle.

Kokonaisen luokkahuoneen, looshin tai tilavan pöytäpaikan varanneet näytteilleasettajat voivat järjestää oman messuosaston ohjelmaa maksutta. Näytteilleasettajapaikan hinta ei kuitenkaan sisällä automaattisesti ilmoitustilaa ohjelmalle. Jos haluat esiintyjän ja hänen ohjelmansa tiedot markkinointimateriaaleihin kotisivuillemme sekä messulehteen julkaistavaksi, ole hyvä ja  osta sivuiltamme ilmoituskampanja esiintyjälle. Voitte myös ostaa lisänäkyvyyttä kampanjalle, jolloin messulehden ilmoitusta korostetaan taustavärityksellä ja kuvalla

Näytteilleasettajat ja muut alan toimijat voivat myös ostaa ilmoitustilaa toimintaansa liittyville mainoksille messulehdestä. Messulehden ilmoitushinnasto ja aineistojen toimittamisen takarajat löytyvät mediakortista. Voitte myös hieman huokeampaan hintaan teille parhaiten soveltuvan ilmoituskampanjan, johon sisältyy ilmoitustilaa messulehdessä ja verkkosivuilla.

Ilmoituskampanjan voi valita kahdeksasta erityyppisestä vaihtoehdosta:
  • Virtuaalinen myyntikampanja (21,77€ + ALV 24%) sisältää kampanjasivulle ja kauppapaikkaamme perustettavan myyntipisteen, jossa voitte tarjota valitsemaanne tuotetta tai palvelua määräaikaisella tarjouksella ja mahdollisella kampanjakoodilla. Saatte kampanjakoodin kaikkeen asiakkaillemme lähtevään sähköpostiviestintään lisäämällä verkkokaupan kassalla sen osaksi tilauksen toimitusta hintaan 250€ + ALV 24%.
  • Esiintyjän henkilökampanja (21,77€ + ALV 24%) sisältää kampanjasivulle ja tapahtumakalenteriimme perustettavan tapahtumasivun, jossa voitte tarjota tietoa ja ennakkolippuja haluamastanne ohjelmasta
  • Henkilökampanja tai myyntikampanja mainoksella (15,32€ + ALV 24%) on huokeampi vaihtoehto sisältäen ilmoitustilaa mainokselle, kuvitukselle ja muulle ilmoitusaineistolle laajennettu ilmoitustila tilattaessa.
  • Messuasiakkaan ilmoituskampanja (12,5€-21,77€ + messupaikan veroton hinta + ALV 24%) tarjoaa mahdollisuuden yhdistää ilmoituskampanjan messupaikan tai ohjelma-ajan tilaukseen, sisältäen laajennetun ilmoitustilan messulehteen ja verkkosivuille.
  • Laajennettu ilmoituskampanja (15,32€-21,77€ + 12,5€ + ALV 24%) tarjoaa mahdollisuuden yhdistää kahden ilmoituskampanjan ominaisuudet yhteen pakettiin (esiintyjän ilmoituskampanja mainoksella tai virtuaalinen myyntikampanja mainoksella), sisältäen laajennetun ilmoitustilan messulehteen ja verkkosivuille.
  • Ilmoituskampanja korostuksella (15,32€-21,77€ + 27€ + ALV 24%) sisältää lisänäkyvyyttä messulehdessä julkaistavalle kampanjan rivi-ilmoitukselle korostamalla se värillisellä taustalla sekä otsikkokuvalla (logolla tai kasvokuvalla). Messulehden painos on ollut viime aikoina 5000 kappaletta. Kaupan päälle korostuksen ostajille tarjoamme 2022 asiakkaillemme mahdollisuuden asettaa näkyville postituslistan liittymislomakkeen näytteilleasettajagalleriaan sekä logonne messujen etusivujen yhteyteen.
  • Laajennettu ilmoituskampanja korostuksella (15,32€-21,77€ + 12,5€ + 27€ + ALV 24%) tarjoaa mahdollisuuden yhdistää kahden ilmoituskampanjan ominaisuudet yhteen pakettiin sekä lisänäkyvyyden korostamalla messulehdessä julkaistavan rivi-ilmoituksen värillisellä taustalla ja otsikkokuvalla, sisältäen laajennetun ilmoitustilan messulehteen ja verkkosivuille. Kaupan päälle korostuksen ostajille tarjoamme 2022 asiakkaillemme mahdollisuuden asettaa näkyville postituslistan liittymislomakkeen näytteilleasettajagalleriaan sekä logonne messujen etusivujen yhteyteen.

Myös  virtuaalinen infopiste tarjoaa mielellään lisätietoja messuasiakkaille
Tutustuthan käytännön ohjeisiin messuasiakkaille (pystytys, purku ym)


SYKin kerroskartat, päiv. 2021 – vuoden 2022 messujen kerroskartat julkaistaan myöhemmin (klikkaa isommaksi)

Tallenna