Näytteilleasettajille

Tietoa näytteilleasettajille

Paikkojen varaukseen TÄSTÄ

Paikat vuoden 2019 messuille varataan verkkokaupan kautta. Jos verkkokaupan käyttö ei onnistu, ota yhteyttä messutoimiston aukioloaikoina numeroon 044 9792544. Suosittelemme lukemaan ongelmatapauksessa ensin läpi verkkokaupan käyttöohjeet, suurin osa asiakkaistamme on saanut niiden mukaan toimimalla kaiken onnistumaan.

Yksityiskohtaiset pöytäpaikkojen, luokkapaikkojen ja messupalveluiden hinnastot, luettelon messupaikkojen muutoksista, kerroskartat, lomakkeet messuosaston esittelylle ja ohjelma-ajoille sekä messupaketin voit tilata käyttöösi messutoimistosta puhelimitse tai sähköpostitse, ja tähän aineistoon voi tutustua myös näillä sivuilla. Messupaikkaa valitessa näytteilleasettajan on hyvä tutustua huolella messupaketin sisältöön. Tutustu myös lippujen ja paikoituspalvelun hinnastoon

Messujen opastuksen ja kerroskarttojen sivulta löydät tarkempaa tietoa eri tyyppisten näytteilleasettajapaikkojen sijainneista, sähkörasioiden paikoista, messupalveluiden sijoittumisesta, yleisötiloista ja kulkuväylistä.

Rajatiedon Yhteistyön verkkokaupassa asiointi

Verkkokaupasta voi varata messuosastoja ensimmäisestä, toisesta tai kolmannesta kerroksesta, ostaa messujen 30 minuutin, 50 minuutin tai 150 minuutin ohjelma-aikoja, liittyä jäseneksi, tilata pääsylippuja sekä vuokrata sermejä ja koottavia pöytiä messuille. Messuilla vilkkaimmat paikat ovat käytävillä/auloissa, varsinkin ohjelmatilojen lähellä. Rauhallisempia käytäväpaikkoja löytyy alennetuin hinnoin, käytävien päästä. Jos haluat tarjota asiakkaillesi enemmän yksityisyyttä (esimerkiksi tulkitsijat tai hoitajat), suosittelemme luokkatiloja. 

Toivotamme Sinut tervetulleeksi ilmoittautumaan näytteilleasettajaksi verkkosivumme kautta. Tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella voit ilmoittaa tietosi messulehteen ja messujen verkkosivuille, mikäli olet uusi asiakas etkä ilmoittanut esittelyä tilauksen lisätietoja-kohdassa, tai jos edellisten messujen tietosi ovat vanhentuneet. Messulehdessä julkaistavien esittelyjen ja tietojen tulisi olla perillä viimeistään 23.8.2019. Kaikki messulehteä koskevat tiedustelut tulisi suunnata messulehden toimitukseen, ensisijaisesti sähköpostitse.

Näin ostat uudet paikat:

1. Valitse valikosta tai messumyynnin etusivulta haluamasi kerros ja osasto

2. Klikkaa karttakuva isommaksi ja katso kartasta messuosasto mieluisalla sijainnilla. Kerroskartat löytyvät myös tämän sivun lopusta. Suosittelemme merkitsemään ylös ainakin pari mieluista vaihtoehtoa.

3. Avaa pudotusvalikko, jolloin saat näkyville myynnissä olevat vapaat messupaikat. Valitse haluamasi messuosaston numero pudotusvalikosta, jolloin saat näkyville sen hinnan. Kun olet löytänyt haluamasi, klikkaa ”Varaa”. Ostoskori-sivu tulee näkyviin, ja jos haluat varata lisää paikkoja, klikkaa ”Takaisin kauppaan”, jolloin palaat edelliselle sivulle.

(Ellei haluamaasi paikkanumeroa ole pudotusvalikossa, tai näet tekstin Varasto loppu, on haluamasi paikka valitettavasti jo varattu – kokeile toista vaihtoehtoa  tai tarkista myöhemmin, jos paikka olisi vapautunut. Vanhoille asiakkaille varattuja peruutuspaikkoja vapautuu yleensä pääpainotteisesti touko-kesäkuussa, ja sitä myöhemminkin)

4. Huomaathan, että verkkokaupasta voi varata myös ohjelmallisia tietoiskuja, vuokrakalusteita sekä hankkia yhdistyksen jäsenyys, joka oikeuttaa mm. -15% alennettuun jäsenhintaan messuosaston ja muiden messutuotteiden hinnasta. Henkilöjäseneksi liittyminen kannattaa pelkästään messualennusten muodossa, jos jäsenhintaan oikeuttavien tilausten normaalihinta on yhteensä vähintään 134€ ja yhteisöjäsenyys kannattaa jos yhteissumma on vähintään 268€.

5. Kun olet valmis vahvistamaan varauksen, siirry kassalle.

6. Täytä tarvittavat tiedot.

HUOM. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätiliä (käytät verkkokauppaa ensimmäisen kerran, etkä ole yhdistyksen jäsen), se luodaan ensimmäisen tilauksen yhteydessä, mikäli tilauksesi on kestotilaus tai ruksaat kassalla kohdan “rekisteröidy”. Kirjoita salasana -kohtaan haluamasi (uusi) salasana. Turvallisuussyistä salasanassa olisi on hyvä olla numeroita ja erikoismerkkejä kuten ! ” ? $ % ^ & . Verkkokauppa ei välttämättä hyväksy liian helppoa salasanaa.

Jos olet Rajatiedon Yhteistyön jäsen – Kaikille yhdistyksen jäsenille luodaan omat käyttäjätilit riippumatta siitä, onko liittyminen tapahtunut verkkokaupan kautta, josta on tullut automaattinen sähköpostiviesti. Pyydä tarvittaessa uusi salasana tiliisi: https://www.rajatieto.fi/oma-tili/lost-password/

8. Voit maksaa paikat kokonaan heti pankki/luottokortilta (Valitse maksutavaksi Stripe), tai maksaa tilisiirrolla (valitse maksutavaksi Pankkisiirto/SEPA-maksu). Saat vahvistusviestin ja maksutiedot sähköpostiin (jos viestiä ei kuulu, tarkistathan Roskaposti-kansion tai ole yhteeydessä asiakaspalveluumme). Pankkisiirrolla vähintään 50% messupaikan hinnasta tulee maksaa 14 päivän kuluessa laskun päiväyksestä/varauksesta, ellei ole sovittu pidemmästä maksuajasta. Muussa tapauksessa paikan varaus raukeaa ja paikka vapautuu myyntiin. Summan tulee olla kokonaisuudessaan maksettu 30 päivää ennen messuja tai 3 päivän sisällä jos messuihin on alle 30 päivää.

9. Jos olet oikeutettu lisäalennukseen (esimerkiksi paljousalennukseen ostaessasi useita paikkoja nipussa), etkä tiedä alennuskoodia, ota yhteyttä verkkokaupan ylläpitoon, jolloin tilaukseesi lisätään tämä alennus ja sinulle lähetetään uusi lasku.

10. Kun olet varannut messupaikat verkkokaupan kautta, saat automaattisesti tarjouksen samoista paikoista myös seuraavana vuonna.

Jos haluat jäsenalennuksen, jäsenmaksu tulisi suorittaa ennen näytteilleasettajapaikkojen ostoa! Useista yhdistetyistä pöytä- tai luokkapaikoista on mahdollista saada paljousalennusta, jonka koodia voi tarvittaessa kysyä asiakaspalvelustamme ennen tilauksen tekemistä.


37. Hengen ja Tiedon messut Helsingissä 12.-13.10.2019

Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla, Isonnevantie 8, 00320 Helsinki lauantaina klo 10.00 – 18.30 ja sunnuntaina klo 10.00 – 17.00

Hengen ja Tiedon messut pidetään jälleen Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla (SYK), os. Isonnevantie 8, Etelä-Haaga, Helsinki.

Rakentava, elämänmyönteinen henkisyys ja aatteellisuus ovat messuilla ensi sijalla. Messut ovat myös perhetapahtuma.

Myynti sekä tuotteiden ja toiminnan esittely eivät saisi häiritä muuta messuilla tapahtuvaa toimintaa. Voimakkaat tuoksut ja äänekäs toiminta saattavat haitata niin naapuria kuin yleisöäkin. Elävän tulen käyttäminen on kiellettyä.

Yleisökuulutukset messuilla tapahtuvat kaksi kertaa päivässä, ja ne pyritään ajoittamaan siten, etteivät ne häiritsisi messujen tarjontaa. Kellonajat kuulutuksille ovat kumpanakin päivänä noin 10:23 ja 13:57. Loppukuulutukset tehdään lauantaina 18:25 ja sunnuntaina 16:55.

Näyttelytilat

  • Käytävillä pienin varattavissa oleva tila on yksi metri, paikkoja myydään pääsääntöisesti metreittäin, myös useamman metrin valmiita kokonaisuuksia löytyy.
  • Kolmesta kerroksesta löytyy myös runsaasti ositettuja sekä kokonaisia luokkatiloja. 3.kerroksen taidebasaarista ja näyttelytiloista vuokrataan tauluille ripustustilaa  2 metriä, johon sisältyy pöytätila tuotteiden myyntiä varten.
  • Messupaikan jakaminen useamman kuin yhden näytteilleasettajan kesken on mahdollista, mutta tällöin paikan hintaan lisätään yhteispaikkamaksu 5-90€, sen jälkeen kun näytteilleasettajien määrä vahvistetaan.
  • Koulun teknisten laitteiden mahdollisesta käytöstä on sovittava erikseen etukäteen, laitteita ei saa käyttää luvattomasti. Käytäville laitetut telineet tai laitteet eivät saa häiritä toisia paikan vuokranneita.
  • Rajatiedon Yhteistyö ry vuokraa rajoitetusti kevytrakenteisia, kokoon taitettavia pöytiä (lev. 160 x syv. 60 x kork. 82) sekä sermejä tilan jakamista tai eristämistä varten. Vuokrattavat kalusteet löytyvät verkkokaupastamme ja messuilla ne toimitetaan asiakkaalle tai ovat noudettavissa ensimmäisen kerroksen messutoimiston vierestä. Henkilöstömme voi myös tarvittaessa avustaa vuokrattavien kalusteiden, omien pöytien sekä koulun pulpettien kantamisessa messuosaston pystyttämisen ja purkamisen yhteydessä, etukäteen sähköpostitse varattavan palvelun hinta on 10€. 
Näyttelytilan pystytys ja purku
  • Osastojen pystytysajat ovat perjantaina 11.10 klo 17:00 – 21:30, lauantaina 12.10. klo 8:15 – 10:00 ja sunnuntaina klo 9:15-10:00. Jokaisessa kerroksessa on kerrosvalvojia auttamassa ja opastamassa.
  • Käytäväpaikan vuokraajat saavat ottaa luokista pöytiä ja tuoleja vain luokan vuokraajan luvalla. Lainatut kalusteet on ehdottomasti palautettava takaisin samaan luokkaan, mistä ne on otettu. Jaettujen luokkatilojen vuokraajat voivat halutessaan ilmoittaa etukäteen erillisellä lomakkeella tarvitsemiensa kalusteiden määrän.
  • Näyttelytilojen purkaminen alkaa välittömästi messuajan päätyttyä sunnuntaina klo 17.00. Näytteilleasettaja on velvollinen siistimään paikkansa (ja palauttamaan mahdolliset lainatut kalusteet takaisin paikoilleen)
  • Ajankohtaiset tiedotteet sekä yleistilanne varattujen paikkojen suhteen on nähtävillä yhdistyksen kotisivuilla www.rajatieto.fi.

Messutoimisto/infopiste

Pystytysaikana messutoimisto (messuinfo) on 1. kerroksessa sisäänkäyntiä vastapäätä pe klo 17.00 – 21.30 sekä luokassa 12 lauantaina ja sunnuntaina koko messujen aukioloajan.

Sähköt

Sähköt ovat saatavilla paikkoihin ilman lisämaksua. Sähkölaitteiden käyttöön on varattava omat jatkojohdot. Sähköpistokkeet ovat merkattu kerroskarttoihin.

Näytteilleasettajien omat ohjelmat ja ilmoitukset

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus ostaa ohjelma-aikaa ensimmäisen kerroksen luokissa 1G (30 min) ja 1P (50 min) sekä kolmannen kerroksen workshop-tilassa 3G (150 min). Messut päättyvät la klo 18.30, su klo 17.00. Ohjelma-ajan hinnat ovat 35 € / 30 min, 50 € / 50 min ja 115 € / 150 min sekä jäsenhinnat 29,75 € / 30 min, 42,5 € / 50 min ja 97,75 € / 150 min. Ohjelma-aikojen varaukset verkkokaupastamme, jossa on myös täytettävä ilmoituslomake ohjelma-ajan/esityksen sisällöstä. Luokkahuoneen varanneet näytteilleasettajat voivat järjestää omaa ohjelmaa luokissa maksutta, ilmoita halutessasi tapahtuman tiedot markkinointimateriaaleihin/kotisivuillemme tai messulehteen laitettavaksi: rtytoimitus@gmail.com

Näytteilleasettajat ja muut alan toimijat voivat myös ostaa toimintaansa liittyviä ilmoituksia messulehdestä. Messulehden ilmoitushinnasto ja aineistojen toimittamisen takarajat löytyvät mediakortista.


SYKin kerroskartat, päiv. 2019 (klikkaa isommaksi)

Tallenna