Näytteilleasettajille

Tietoa näytteilleasettajille

Paikkamyynti on auki – messuosaston varaamiseen TÄSTÄ

Seuraavat messut järjestetään 16-17.10 lokakuuta 2021. Vuoden 2021 Hengen ja Tiedon messujen paikkamyynti tapahtuu verkkokaupan kautta. Paikkoja vapautuu lisää myyntiin vanhoilta asiakkailta toukokuun loppuun mennessä edellisen messutapahtuman näytteilleasettajien peruessa paikkavarauksensa tai jättämällä paikkavarauksensa uusimatta. Jos verkkokaupan käyttö ei onnistu, ota yhteyttä messutoimiston aukioloaikoina numeroon 044 9792544. Suosittelemme lukemaan ongelmatapauksessa ensin läpi verkkokaupan käyttöohjeet, suurin osa asiakkaistamme on saanut niiden mukaan toimimalla kaiken onnistumaan.

Yksityiskohtaiset pöytäpaikkojen, luokkapaikkojen sekä messutuotteiden ja -palveluiden hinnastot, tiedot messutilauksia koskevista alennuksistaluettelon viimeisimmistä ilmoitetuista messupaikkojen muutoksista, kerroskartat, lomakkeet messuosaston esittelylle ja ohjelma-ajoille sekä viimeisimmän messupaketin voit tilata käyttöösi messutoimistosta puhelimitse tai sähköpostitse, ja tähän aineistoon voi tutustua myös näillä sivuilla. Messupaikkaa valitessa näytteilleasettajan on hyvä tutustua huolella messupaketin sisältöön. Tutustu myös lippujen ja paikoituspalvelun hinnastoon

Messujen opastuksen ja kerroskarttojen sivulta löydät tarkempaa tietoa erityyppisten näytteilleasettajapaikkojen sijainneista, sähkörasioiden paikoista, messupalveluiden sijoittumisesta, yleisötiloista ja kulkuväylistä.

Rajatiedon Yhteistyön verkkokaupassa asiointi

Verkkokaupasta voi varata messuosastoja ensimmäisestä, toisesta tai kolmannesta kerroksesta, ostaa messujen 30 minuutin, 50 minuutin tai 150 minuutin ohjelma-aikoja, liittyä jäseneksi, tilata pääsylippuja sekä vuokrata sermejä, koottavia pöytiä ja kohdelamppuja messuille. Messuilla vilkkaimmat paikat ovat käytävillä/auloissa, varsinkin ohjelmatilojen lähellä. Rauhallisempia käytäväpaikkoja löytyy alennetuin hinnoin, käytävien päästä. Jos haluat tarjota asiakkaillesi enemmän yksityisyyttä (esimerkiksi tulkitsijat tai hoitajat), suosittelemme luokkatiloja. 

Toivotamme Sinut tervetulleeksi ilmoittautumaan näytteilleasettajaksi verkkosivumme kautta. Tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella voit ilmoittaa tietosi messulehteen ja messujen verkkosivuille, mikäli olet uusi asiakas etkä ilmoittanut esittelyä tilauksen lisätietoja-kohdassa, tai jos edellisten messujen tietosi ovat vanhentuneet. Messulehdessä julkaistavien esittelyjen ja tietojen tulisi olla perillä viimeistään 1.8.2021Kaikki messulehteä koskevat tiedustelut tulisi suunnata messulehden toimitukseen, ensisijaisesti sähköpostitse.

Näin ostat uudet paikat:

1. Valitse valikosta tai messumyynnin etusivulta haluamasi kerros ja osasto

2. Klikkaa karttakuva isommaksi ja katso kartasta messuosasto mieluisalla sijainnilla. Kerroskartat löytyvät myös tämän sivun lopusta. Huomioi useampi itsellesi mieluisa paikka, mikäli ensisijainen vaihtoehto ei ole vapaana.

3. Avaa pudotusvalikko, jolloin saat näkyville myynnissä olevat vapaat messupaikat. Valitse vapaista paikoista haluamasi messuosaston numero, jolloin saat näkyville sen hinnan. Kun olet löytänyt haluamasi, klikkaa ”Varaa”, jolloin tuote siirtyy verkkokaupan ostoskoriin. Jos haluat varata lisää paikkoja, klikkaa ”Takaisin kauppaan”, jolloin palaat edelliselle sivulle.

(Ellei haluamaasi paikkanumeroa ole pudotusvalikossa, tai näet tekstin Varasto loppu, on haluamasi paikka valitettavasti jo varattu – kokeile toista vaihtoehtoa tai tarkista myöhemmin, jos paikka olisi vapautunut. Vanhoille asiakkaille varattuja peruutuspaikkoja vapautuu yleensä pääpainotteisesti loppukeväästä ja alkukesästä)

4. Huomaathan, että verkkokaupasta voi varata myös ohjelmallisia tietoiskuja, vuokrakalusteita sekä hankkia yhdistyksen jäsenyys, joka oikeuttaa mm. -15% alennettuun jäsenhintaan messuosaston ja muiden messutuotteiden hinnasta. Henkilöjäseneksi liittyminen kannattaa pelkästään messualennusten muodossa, jos jäsenhintaan oikeuttavien tilausten normaalihinta on yhteensä vähintään 134€ ja yhteisöjäsenyys kannattaa jos yhteissumma on vähintään 268€.

5. Kun olet valmis vahvistamaan varauksen, siirry kassalle.

6. Täytä tilaukseen tarvittavat tiedot sekä ilmoita tarvittaessa messupaikkasi tiedot tai jäsenhakemuksessa vaadittavat taustatiedot. Jos sinulla on jo ennestään käyttäjätili verkkokauppaan ja käytät sitä tilauksen luomisessa, muistathan tarvittaessa päivittää sähköpostiosoitteesi ajan tasalle.

HUOM. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätiliä (käytät verkkokauppaa ensimmäisen kerran, etkä ole yhdistyksen jäsen), se luodaan ensimmäisen tilauksen yhteydessä, mikäli tilauksesi on kestotilaus tai ruksaat kassalla kohdan “rekisteröidy”. Kirjoita salasana -kohtaan haluamasi (uusi) salasana. Turvallisuussyistä salasanassa olisi on hyvä olla numeroita ja erikoismerkkejä kuten ! ” ? $ % ^ & . Verkkokauppa ei välttämättä hyväksy liian helppoa salasanaa.

Jos olet Rajatiedon Yhteistyön jäsen – Kaikille yhdistyksen jäsenille luodaan omat käyttäjätilit riippumatta siitä, onko liittyminen tapahtunut verkkokaupan kautta, josta on tullut automaattinen sähköpostiviesti. Pyydä tarvittaessa uusi salasana tiliisi: https://www.rajatieto.fi/oma-tili/lost-password/

8. Voit maksaa paikat kokonaan heti pankki/luottokortilta (Valitse maksutavaksi Stripe), tai maksaa tilisiirrolla (valitse maksutavaksi Pankkisiirto/SEPA-maksu). Saat vahvistusviestin ja maksutiedot sähköpostiin (jos viestiä ei kuulu, tarkistathan Roskaposti-kansion tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme). Pankkisiirrolla vähintään 50% messupaikan hinnasta tulee maksaa 14 päivän kuluessa laskun päiväyksestä/varauksesta, ellei ole sovittu pidemmästä maksuajasta. Muussa tapauksessa paikan varaus raukeaa ja paikka vapautuu myyntiin. Tilausehtojemme mukaan summan tulee olla kokonaisuudessaan maksettu 30 päivää ennen messuja tai 3 päivän sisällä, jos messuihin on alle 30 päivää.

9. Jos olet oikeutettu lisäalennukseen (esimerkiksi paljousalennukseen tilatessasi samalla useita paikkoja), etkä tiedä alennuskoodia, ota yhteyttä verkkokaupan ylläpitoon, jolloin tilaukseesi lisätään tämä alennus ja sinulle lähetetään uusi lasku.

10. Kun olet varannut messupaikat verkkokaupan kautta, saat automaattisesti tarjouksen samoista paikoista myös seuraavana vuonna.

Jos haluat jäsenalennuksen, jäsenmaksu tulisi suorittaa ennen näytteilleasettajapaikkojen ostoa! Useista yhdistetyistä pöytä- tai luokkapaikoista on mahdollista saada paljousalennusta, jonka koodia voi tarvittaessa kysyä asiakaspalvelustamme ennen tilauksen tekemistä.


38. Hengen ja Tiedon messut Helsingissä 16.-17.10.2021

Hengen ja Tiedon messut pidetään jälleen Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla (SYK), osoitteessa Isonnevantie 8, Etelä-Haaga, Helsinki. Messut ovat avoinna lauantaina 10.00 – 18.30 ja sunnuntaina 10.00 – 17.30.

Rakentava, elämänmyönteinen henkisyys ja aatteellisuus ovat messuilla ensi sijalla. Messut ovat myös perhetapahtuma.

Myynti sekä tuotteiden ja toiminnan esittely eivät saisi häiritä muuta messuilla tapahtuvaa toimintaa. Voimakkaat tuoksut ja äänekäs toiminta saattavat haitata niin naapuria kuin yleisöäkin. Elävän tulen käyttäminen on kiellettyä.

Yleisökuulutukset messuilla tapahtuvat kaksi kertaa päivässä, ja ne pyritään ajoittamaan siten, etteivät ne häiritsisi messujen tarjontaa. Kellonajat kuulutuksille ovat kumpanakin päivänä hieman aamukymmenen jälkeen ja iltapäivällä, myöhemmin määriteltävinä kellonaikoina. Loppukuulutukset tehdään lauantaina ja sunnuntaina hieman ennen ovien sulkemista, noin 15 minuuttia messuohjelman päättymisestä.

Näyttelytilat

 • Käytävillä varattavat tilat ovat yhdestä metristä ylöspäin. Useimmat paikat myydään metrin tai kahden metrin kokonaisuuksina, myös isompia kokonaisuuksia löytyy. Joihinkin paikkoihin sisältyy puolen metrin levyinen kulmapaikka.
 • Pöytäpaikat myydään kolmessa eri hintaluokassa, joista kalliimmat sijaitsevat aulassa ja halvimmat käytävien päädyssä.
 • Kolmesta kerroksesta löytyy myös runsaasti kokonaisia luokkatiloja sekä niistä lohkottuja paikkoja. 3.kerroksen taidebasaarista ja näyttelytiloista vuokrataan tauluille ripustustilaa 2 metriä, johon sisältyy pöytätila tuotteiden myyntiä varten.
 • Messupaikan jakaminen useamman kuin yhden näytteilleasettajan kesken on mahdollista, mutta tällöin paikan hintaan lisätään yhteispaikkamaksu 5-90€, sen jälkeen kun näytteilleasettajien määrä vahvistetaan.
 • Mahdollisesta koulun teknisten laitteiden käytöstä on sovittava erikseen etukäteen, laitteita ei saa käyttää luvattomasti. Käytäville laitetut telineet tai laitteet eivät saa häiritä toisia paikan vuokranneita.
 • Rajatiedon Yhteistyö ry vuokraa rajoitetusti kevytrakenteisia, kokoon taitettavia pöytiä (lev. 160 x syv. 60 x kork. 82) sekä sermejä tilan jakamista tai eristämistä varten ja kohdelamppuja tilan valaisemiseen. Vuokrattavat kalusteet löytyvät verkkokaupastamme ja messuilla ne toimitetaan sopimuksesta asiakkaalle tai ovat noudettavissa ensimmäisen kerroksen messutoimiston vierestä. Henkilöstömme voi myös tarvittaessa avustaa vuokrattavien kalusteiden, omien pöytien sekä koulun pulpettien kantamisessa messuosaston pystyttämisen ja purkamisen yhteydessä, etukäteen sähköpostitse varattavan palvelun hinta on 20€. 
Näyttelytilan pystytys ja purku
 • Osastojen pystytysajat ovat perjantaina 15.10 klo 17:00 – 21:30, lauantaina 16.10. klo 8:15 – 10:00 ja sunnuntaina 17.10 klo 9:15-10:00. Jokaisessa kerroksessa on kerrosvalvojia auttamassa ja opastamassa.
 • Käytäväpaikan vuokraajat saavat ottaa luokista pöytiä ja tuoleja vain luokan vuokraajan luvalla. Lainatut kalusteet on ehdottomasti palautettava takaisin samaan paikkaan, mistä ne on otettu. Jaettujen luokkatilojen vuokraajat voivat halutessaan ilmoittaa etukäteen erillisellä lomakkeella tarvitsemiensa kalusteiden määrän, jotta kukaan ei luovuttaisi kalusteita pois liikaa.
 • Näyttelytilojen purkaminen alkaa välittömästi messuajan päätyttyä sunnuntaina klo 17.30. Näytteilleasettaja on velvollinen siistimään paikkansa (ja palauttamaan mahdolliset lainatut kalusteet takaisin paikoilleen)
 • Toivomme, että messuosastot suljettaisiin aikaisintaan tuntia ennen päivän päättymistä. Messuohjelma päättyy lauantaina 16.10 noin klo 18.15 ja sunnuntaina 17.10 noin klo 17.15.
 • Ajankohtaiset tiedotteet sekä yleistilanne varattujen paikkojen suhteen on nähtävillä yhdistyksen kotisivuilla www.rajatieto.fi.

Messutoimisto/infopiste

Pystytysaikana messutoimisto on 1. kerroksen aulassa sisäänkäyntiä vastapäätä pe klo 17.00 – 21.30 sekä luokassa 12 lauantaina ja sunnuntaina koko messujen aukioloajan.
Messuasiakkaita palvelee myös messualueella sijaitseva messuinfo toisen kerroksen juhlasalin vieressä.

Sähköt

Sähköt ovat saatavilla paikkoihin ilman lisämaksua. Sähkölaitteiden käyttöön on varattava omat jatkojohdot. Sähköpistokkeet ovat merkattu kerroskarttoihin.

Kalusteet (HUOM: lista päivitetään vuodelle 2021 myöhemmin)

 • Luokkatiloista lainattavien pulpettien koko on pääsääntöisesti 49×70 cm ja tuolien 45×45 cmYli metrin mittaiset pöydät on varattu ainoastaan yli metrin pituisen paikan vuokranneille näytteilleasettajille.
 • 58 m² musiikin opetusluokassa 11 on 37 pöytää/pulpettia, 32 tuolia, pyöreä tietokonepöytä ja opettajanpöytä, jonka koko on 1,4×0,6 metriä (luokan järjestystä vaihdellaan usein). Tilan varustukseen kuuluu projektori ja pikkuflyygeli.
 • 53 m² kemian opetusluokassa 1B on 2 metriä leveän opettajanpöydän lisäksi 30 pikkupöytää, joiden koko on 0,6×0,6m, sekä kaksi pulpettipöytää ja 32 tuolia. Tilan perusvarustukseen kuuluu projektori ja dokumenttikamera.
 • 46 m² luokkatilassa 1H on 7 pyöreätä pöytää, joiden halkaisija on 1,1m, tietokonepöytä, opettajanpöytä sekä 26 pyöreää istuinta, 2 tuolia, jakkara ja toimistotuoli. Tilan varustukseen kuuluu 83x145cm laajakuvanäyttö ja piano.
 • Lohkotussa 46 m² luokassa 1K on opettajanpöydän lisäksi 27 pulpettia, 29 tuolia ja 1 pyöreä tiimityöskentelypöytä. Tila on varusteltu luokan 1H:n tapaan laajakuvanäytöllä ja pianolla.
 • Yli 60 m² alakoulun jaetussa luokassa 1L on 27 pulpetti, 29 tuolia, 3 toimistotuolia ja pyöreä tietokonepöytä. Tilan varustukseen kuuluu projektori ja dokumenttikamera sekä iso sermi.
 • 38 m² luokassa 2E (entinen lapsiparkki) on metrin levyisen opettajanpöydän lisäksi 32 pulpettia ja tuolia. Luokkatilan varusteluun kuuluu projektori ja piano.
 • Noin 60 m² jaetussa luokassa 23 on opettajanpöydän lisäksi 40 pulpettia, 41 tuolia sekä yksi 1,6 metriä leveä pöytä. Tilan varustukseen kuuluu projektori ja dokumenttikamera.
 • Vajaan 60 m² jaetussa biologian luokassa 25 on opettajanpöydän lisäksi 13 pöytää, joiden koko on 1,2×0,6m sekä 18 tuolia. Luokka on varusteltu projektorilla.
 • Noin 40 m² lohkotussa hoitoluokassa 26 on opettajanpöytien lisäksi 30 pulpettia ja 33 tuolia sekä tietokonepöytä. Tilasta löytyy projektori ja dokumenttikamera.
 • 38 m² luokkatilassa 27 on 1,4 metriä leveän opettajanpöydän lisäksi seitsemän pöytää, joiden koko on 1,4×0,7 metriä sekä neljä pöytää, joiden koko on 1,2×0,6 metriä. Luokassa on 20 työtuolia ja 10 jakkaraa sekä dokumenttikamera ja laajakuvanäyttö.
 • 37 m² opetustilassa 28 sijaitsee 2,2 metriä leveän opettajanpöydän lisäksi 12 leveää pöytää, joiden koko on 1,2×0,6 metriä sekä 27 työtuolia. Tila on varusteltu laajakuvanäytöllä.
 • Lohkotussa 60 m² hoitoluokassa 3A on opettajanpöytien ja tietokonepöydän lisäksi 25 pulpettia, 13 tuolia, 15 jumppapalloa, jakkara ja toimistotuoli. Tilasta löytyy projektori ja dokumenttikamera.
 • 58 m² luokkatilassa 3B on 38 kaksi metriä leveän opettajanpöydän lisäksi pöytää ja 38 tuolia. Sen varustelu koostuu projektorista ja dokumenttikamerasta.
 • 59 m² luokassa 3C on 38 pulpettia ja 37 tuolia opettajanpöytien lisäksi. Sen varusteluun kuuluu dokumenttikamera ja 166x96cm laajakuvanäyttö.
 • 59 m² kokonaisessa luokkatilassa 3D on opettajanpöydän lisäksi 43 pulpettia ja tuolia sekä dokumenttikamera ja luokan 3C tapaan laajakuvanäyttö.
 • 50 m² käsityöluokan 3F tilassa on kiinteän kalustuksen lisäksi yhdeksän isoa pöytää, joiden koko on 1,6×0,7 metriä. Luokassa on lisäksi 16 tuolia, 13 työtuolia, 9 jakkaraa sekä laajakuvanäyttö, jonka koko on 166x96cm.
 • Lohkotussa noin 60 m² opetustilassa 3L on opettajanpöydän ohessa 42 pulpettia ja 40 tuolia. Luokkatilan varusteluun kuuluu dokumenttikamera ja laajakuvanäyttö.
 • Yli 60 m² jaetussa hoitoluokassa 3M sijaitsee 19 kolmionmuotoista pöytärakennelmaa ja 40 työtuolia sekä istuinsohva opettajanpöytien lisäksi. Tilan varusteluun kuuluu dokumenttikamera, 14 pöydälle laitettavaa minisermiä sekä liikuteltava projektori.
 • 40 m² luokassa 3N on 27 pulpettia, 2 opettajanpöytää, 28 tuolia ja 2 toimistotuolia. Luokan varusteluun kuuluu dokumenttikamera ja projektori.
 • 18 m² taukotila 3R sisältää 4 pulpettia, yhden soikionmuotoisen pöydän ja 10 tuolia. Tilan varusteluun kuuluu kopiokone ja laajakuvanäyttö, jonka koko on 110x65cm.
 • Lohkotussa 60 m² luokkatilassa 31 on opettajanpöydän ja tietokonepöydän lisäksi 26 pulpettia, 2 pyöreän pöydän puolikasta, 26 tuolia ja  6 jakkaraa. Tilan varusteluun sisältyy piano, sisältyy projektori ja dokumenttikamera.
 • Jaetussa 43 m² tulkintaluokassa 32 on 20 pulpettia, 1,6 metriä leveä opettajanpöytä ja 19 tuolia sekä jakkara. Tila on varusteltu dokumenttikameralla ja projektorilla.
 • Jaetussa 58 m² luokkatilassa 33 on opettajanpöydän lisäksi 30 tuolia ja pulpettia sekä 2 jakkaraa. Tilasta löytyy piano, dokumenttikamera ja projektori.
 • Lohkotussa 58 m² hoitoluokassa 34 on 1,6 metrin levyisen opettajanpöydän lisäksi 27 pulpettia ja 26 tuolia sekä pöytä. Tilan varusteluna on piano, dokumenttikamera ja projektori.
 • Jaetussa 55 m² luokassa 35 on 26 pulpettia ja 27 tuolia. Tila on varusteltu projektorilla ja pianolla.
 • Lohkotussa 55 m² luokkatilassa 36 on opettajanpöytien lisäksi 27 pulpettia ja 25 tuolia. Tila on varusteltu pianolla, dokumenttikameralla ja projektorilla.
 • Usean messuosaston sisältävässä 40 m² hoitoluokassa 37 on 25 pulpettia ja 26 tuolia sekä yksi metrin pituinen pöytä 1,6 metriä leveän opettajanpöydän lisäksi. Tila on varusteltu dokumenttikameralla ja laajakuvanäytöllä.
 • 36 m² luokkatila 38 sisältää 25 pulpettia ja 26 tuolia sekä opettajanpöytien lisäksi yhden pöydän, jonka koko on 0,6×0,6 metriä. Tila on varusteltu projektorilla.
 • 41 m² luokassa 39 on 32 pulpettia ja 31 tuolia. Tilan varustelusta löytyy dokumenttikamera ja projektori.
 • Luentotiloista (seminaaritila 1Mpikkusali 2Ctaivassali 4Tminiseminaaritila 3Khiljentymishuone 3Hworkshop-tila 3G sekä tietoiskuluokat 1P ja 1Gei tule viedä pois istuintuoleja.
 • Kalusteita voi myös vuokrata verkkokaupasta.

Näytteilleasettajien omat ohjelmat ja ilmoitukset

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus ostaa ohjelma-aikaa ensimmäisen kerroksen luokissa 1G (30 min) ja 1P (50 min) sekä kolmannen kerroksen workshop-tilassa 3G (150 min). Messut päättyvät la klo 18.30, su klo 17.30. Ohjelma-ajan hinnat ovat 35 € / 30 min, 55 € / 50 min ja 115 € / 150 min sekä jäsenhinnat 29,75 € / 30 min, 46,75 € / 50 min ja 97,75 € / 150 min. Ohjelma-aikojen varaukset verkkokaupastamme, jossa on myös täytettävä ilmoituslomake ohjelma-ajan/esityksen sisällöstä. Luokkahuoneen varanneet näytteilleasettajat voivat järjestää omaa ohjelmaa luokissa maksutta, ilmoita halutessasi tapahtuman tiedot markkinointimateriaaleihin/kotisivuillemme tai messulehteen laitettavaksi: rtytoimitus@gmail.com

Näytteilleasettajat ja muut alan toimijat voivat myös ostaa toimintaansa liittyviä ilmoituksia messulehdestä. Messulehden ilmoitushinnasto ja aineistojen toimittamisen takarajat löytyvät mediakortista.


SYKin kerroskartat, päiv. 2019 (klikkaa isommaksi)

Tallenna