Sopimusehdot

Rajatiedon Yhteistyö ry:n verkkokaupan tilaus- ja sopimusehdot

Verkkokauppaa ylläpitää Rajatiedon Yhteistyö ry, Y-tunnus 0895337-5. Yhdistyksen ylläpitämä  verkkokauppa on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille Euroopan Unionin alueella, Pohjoismaissa, Yhdysvalloissa tai Venäjällä asuville yksityishenkilöille sekä toimiville rekisteröityneille yhteisöille, jotka osaavat tarvittaessa asioida suomeksi tai suomenkielisen välittäjän (kuten Rajatiedon Yhteistyö ry:n) avustuksella. 

Tuotteet tilataan verkkokaupassa varaamalla tai siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla tilaukset sitten verkkokaupan kassalla. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti tietosuojaselosteemme mukaisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen ja uusimiseen, tilaukseen liittyvään asiakasviestintään sekä sähköpostiosoitteen liittämiseen Rajatiedon Yhteistyö ry:n postituslistalle, josta voi erota milloin tahansa. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin tilaus- ja sopimusehtoihin. Mikäli olet liittymässä yhdistyksen jäseneksi verkkokaupan kautta, hyväksymällä nämä sopimusehdot, hyväksyt samalla yhdistyksen säännöt. Ennen jäseneksi hyväksymistä, jäseneksi liittyvän odotetaan myös kertovan hieman itestään ja kiinnostuksen kohteistaan tilauksen lisätietoja-kohdassa tai erillisellä lomakkeella.

Jos sinulla on kysyttävää messupaikoista, muista tuotteista tai verkkokaupan käytöstä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla ke-pe 12-18 ja la 12-15 numeroon 044 9792544 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rtylaskut@rajatieto.fi. Pyrimme vastaamaan 2-3 vuorokauden sisällä viestiisi, lomakautena viive voi olla pidempi. Tutustuthan tarvittaessa myös verkkokaupan käyttöohjeisiin. Huomaathan, että nämä sopimusehdot koskevat vain verkkokauppaamme, esimerkiksi Hengen ja Tiedon messujen ennakkolippujen myyntiä koskevat Lippu.fi -palvelun ehdot. Rajatiedon Yhteistyö ry:n toimintaan liittyy myös tuotteita, joita ei voi ostaa verkkokaupan kautta, kuten Hengen ja Tiedon messujen pääsylippuja, mainoksia, narikkalippuja ja parkkilippuja. Verkkokaupan tuotteiden ja tuoteosastojen esittelyissä, sekä Hengen ja Tiedon messujen näytteilleasettajille, StudioRajatiedon tilavuokraajillejäsensivuilla ja Rajatiedon erikoiskirjaston asiakkaille suunnatuilla sivuilla on tarkempia tietoja tilauksia koskevista käyttöehdoista.

Toimitustavat ja -ehdot

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostitse, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, mahdolliset toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää toimivan sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Jos tilauksen laskuttaminen ja tilauksen tietojen toimittaminen sähköpostitse ei onnistu, tällöin tilauksen hintaan lisätään postituskulut, ellei tuotteeseen sisälly maksutonta toimitusta postin välityksellä tai elleivät postituskulut ole alle 1% tilauksen hinnasta. Fyysisten tuotteiden tilaukset toimitetaan postitse tai palvelutuotteita koskevien tilausten käytäntöönpano tapahtuu tilauksen esittelyn mukaisessa asiayhteydessä.

Messuosastoja, messujen 30 ja 50 minuutin ohjelma-aikoja, näytteilleasettajien lisäkulkulippuja ja vuokrattavia kalusteita myydään toimitettaviksi tuotteen esittelyn mukaisin ehdoin seuraavilla Hengen ja Tiedon messulla. StudioRajatiedon tiloja vuokrataan toimitettavaksi erikseen asiakkaan kanssa sovittuna ajankohtana, josta tulee sopia viimeistään viikkoa ennen ajankohtaa. Ääretön-lehti toimitetaan tilausajankohtaa seuraavasta numerosta alkaen mikäli tilaus on tehty vähintään kuukautta ennen julkaisupäivää, tämänkin aikarajan jälkeen tilaus alkaa yleensä seuraavasta ilmestyvästä lehdestä, ellei asiakkaan kanssa ole sovittu muuta. Yhdistyksen jäsenyyttä koskeva tilaus toimitetaan hallituksen hyväksyttyä jäsenhakemuksen, osa jäseneduista astuu kuitenkin voimaan jo jäsenmaksun maksamisen yhteydessä. Tilausten toimituksista löytyy tarkempaa tietoa niitä koskevien tuoteosastojen esittelyissä.

Alaikäisille tilaajille tilaukset toimitetaan vain huoltajan tai huoltajien suostumuksella. Suostumus voi olla kirjallinen tai suullinen.

Tilauksen toimittamisella tarkoitetaan tässä joko fyysisen tuotteen postittamista tai henkisen palvelutuotteen käytäntöönpanoa.

Tilauksen voimassaolo

Kestotilaukset ovat voimassa toistaiseksi kunnes asiakas ilmoittaa peruuttavansa tilauksen tai jos tilausta ei makseta eräpäivään mennessä. Hengen ja Tiedon messuja, Ääretön-lehteä ja yhdistyksen jäsenyyttä koskevat kestotilaukset ovat voimassa vuoden kerrallaan. StudioRajatiedon jatkuvaa vuokraamista koskeva tilaus on voimassa kuukauden kerrallaan. Kestotilauksen laskutuskauden päätyttyä verkkokauppajärjestelmä luo automaattisen uusintatilauksen, jossa on 14 vuorokautta maksuaikaa, jonka aikana kestotilauksen voi peruuttaa ilman lisämaksuja.

Muut tilaukset ovat määräaikaisesti voimassa siihen saakka, kunnes tilaus on toimitettu tai päättynyt, tai mikäli tilausta ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

Tilauksen muuttaminen

Tilausta ja sen tietoja voi muuttaa maksutta 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä tai uusintalaskun päiväyksestä, ellei tilausta ole vielä käytetty.  Tämän jälkeen tehtävistä muutoksista ja laskutuksen osittamisesta veloitamme 10 euron käsittelymaksun. Voimassa olevan tilauksen sisällön muuttamiseen jälkikäteen on oikeus vain verkkokaupan ylläpidolla. Asiakas voi muuttaa omalta tililtään tilauksen laskutustietoja, tilauksen maksutapaa, käyttäjätilinsä tietoja sekä keskeyttää vanhan tilauksen ja avata uuden. Tilauksen keskeyttämistä eivät koske samat peruutusehdot kuin muita peruutuksia, jos se tehdään uuden vastaavan tilauksen luomiseksi. Mikäli uuden tilauksen hinta on selvästi (vähintään 50€ tai 30%) pienempi peruutetun tilauksen hinta, tällöin tässä ilmoitetut peruutusehdot ovat voimassa tuotteiden hinnan erotuksen osalta.

Muissa kuin postitse toimitettavissa tilauksissa ei ole vaihto-oikeutta tilauksen toimittamisen jälkeen. Postitse toimitettavissa tuotteissa on 14 vuorokauden vaihto-oikeus.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Asiakas saa vahvistusviestin ja tilauksen yhteenvedon tilauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen, jossa on tilauksen hintaerittely sekä tilausta koskevia tietoja ja maksutiedot. Jos viestiä ei kuulu, tarkistathan sähköpostisi roskaposti-kansion tai ole yhteydessä verkkokaupan ylläpitoon. Tilausyhteenveto voidaan toimittaa myös postitse näissä ehdoissa kerrottua postimaksua vastaan.

Tilauksen yhteydessä asiakas voi rekisteröidä itselleen käyttäjätilin, jonka sivuilta voi myös mennä omiin kestotilauksiin, tarkistaa oman tilauksen tai tilausten tilausnumeron, tilauspäivämäärän, tilan, hintaerittelyn ja laskutustiedot sekä omille tilauksille valittujen maksutapojen tiedot. Tilauksen laskun voi myös ladata itselleen PDF-muodossa omilla käyttäjätunnuksilla ja ylläpito voi erikseen lähettää asiakkaalle tilauksen tiedot, jossa on liitteenä  myös tämä PDF-tiedosto.

Asiakastietojen käsittely

Säilytämme asiakkaidemme tietoja asiakasrekisteriä koskevan tietosuojaselosteen mukaisesti. Rajatiedon Yhteistyö ry ei tallenna korttitietoja, kaikki korttimaksut tapahtuvat luotettavan Stripen maksuyhdyskäytävän kautta. Maksaessasi Stripe-maksupalvelun kautta, hyväksyt myös heidän sopimusehtonsa. Yli 500€ tilauksissa pidätämme oikeuden arvioida asiakkaan luottokelpoisuuden. Verkkokaupan järjestelmässä olevia omia tietoja voi muokata omalta käyttäjätililtä.

Järjestelmä lisää uusien, verkkokaupan käyttäjätunnuksen rekisteröineiden asiakkaiden ja jäsenten sähköpostiosoitteen mukaan yhdistyksen postituslistalle, jonka kautta yhdistys lähettää automaattiset tiedotteet verkkosivuilla julkaistavista uusista artikkeleista sekä yhdistyksen toimintaan liittyviä tiedotteita. Näitä tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisella tavalla. Postituslistalta on mahdollista erota milloin tahansa sen sivuilla olevia ohjeita seuraamalla.

Maksutavat ja -ehdot

Voit maksaa paikat kokonaan heti pankki/luottokortilta (Valitse maksutavaksi Stripe), tai maksaa tilauksen tuotteen esittelyssä olevien ehtojen mukaisesti laskulla (valitse maksutavaksi Pankkisiirto/SEPA-maksu), minkä tahansa kotimaisen pankin kautta käyttämällä omia (verkko)pankkitunnuksia tai mobiilipalvelua.

Tilauksen maksamisessa on noudatettava laskussa ilmoitettua maksuaikaa, tässä kappaleessa kuvatuin poikkeuksin. Tilauksen hinnasta vähintään 50% tulee maksaa 14 päivän kuluessa laskun päiväyksestä varausmaksuna, ellei tuotteen tai tilauksen yhteenvedossa ole muuta ilmoitettu, poikkeuksena kuitenkin tilaukset, jotka tulee maksaa kokonaisuudessaan 14 päivän sisällä. Mikäli varausmaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, eikä maksuaikaan ole sovittu jatkoaikaa, tilaus raukeaa ja tilattu tuote vapautuu tietyn ajan kuluttua takaisin myyntiin. Hinta tulee olla kokonaisuudessaan maksettuna 30 päivää ennen tilauksen toimittamista, tai 3 päivän sisällä mikäli tilauksen toimittamiseen on alle 33 vuorokautta. Yli 500€ tilauksissa voimme edellyttää asiakkaalta tilauksen maksamista kokonaisuudessaan viimeistään 55 päivää ennen tilauksen toimittamista, tai mahdollisimman pian, jos tilaus tapahtuu tämän jälkeen. Maksuaikoihin voi saada sopimuksesta lisäaikaa. Eräpäivät lasketaan siitä päivästä, josta tilauksen toimittaminen alkaa. Mikäli toimittamisen päivämäärästä ei ole sovittu, tilaus tulee maksaa kokonaisuudessaan 14 päivän sisällä, ellei päivämäärä täsmenny tätä ennen.

Mikäli voimassa olevaa tilausta ei ole maksettu 14 päivän kuluessa eräpäivästä, maksusta lähetetään maksuhuomautus, josta veloitamme 5 euroa. Maksamatta jäänyt lasku toimitetaan tietyn ajan kuluttua perintään, mikäli maksua ei ole suoritettu tai maksujärjestelyistä ei ole sovittu 14 päivän sisällä maksuhuomautuksesta.

Lisämaksut, korot ja alennukset

Verkkokaupan hinnat on ilmoitettu verkkokaupan tuote-esittelyissä, varaa tai lisää ostoskoriin -näppäimen yläpuolella. Tarjoamme Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäsenille 15% alennusta messuosastojen hinnoista, 40% alennusta Ääretön-lehden tilaushinnasta ja 50% alennusta StudioRajatiedon tuntivuokrien normaalihinnasta. Jäsenalennukset saa vain kun verkkokauppaamme/sivuillemme omilla tunnuksilla. Lisäksi hinnat voivat sisältää muita alennuksia, joista on lisätietoja verkkokaupan tuote-esittelyissä. Tilaajan on varauduttava todistamaan tarvittaessa henkilöllisyytensä ja mahdollisesti oikeutensa alennuksiin tilauksen käytäntöönpanon yhteydessä.

Maksaessasi tilauksen maksuehtojen mukaisesti kahdessa tai useammassa erässä ennen tilauksen toimittamista, hintaan ei lisätä korkoa. Myöhästyneissä maksuosuuksissa viivästyskorko on 7 % + korkolain mukainen viitekorko. Viivästyskorkoa voidaan sovitella, jos viivästys on johtunut asiakkaasta riippumattomista syistä. Yli 14 päivää tilauksen tekemisestä tehtävissä tilausten peruutuksissa ja muutoksissa, sekä mahdollisten liikamaksujen käsittelyn yhteydessä, tilauksen hintaan lisätään 10€ suuruinen käsittelymaksu.

Alle 250 gramman kirjeissä postituskuluina peritään 4€. Sitä painavampien tuotteiden toimituskulut noudattavat postin hinnastoa, johon lisätään postituksen 1€ oheiskuluja ja 24% alv. Stripen kautta tehdyissä korttimaksuissa toimituskulut ovat 1.4% tilauksen hinnasta + €0.25 europpalaisille korteille ja 2.9% tilauksen hinnasta + €0.25 muille korteille. Viitteetön tilisiirto maksaa 0,55€, kotimaan maksuihin ei tule toimituskuluja käyttäessäsi viitettä 87654.

StudioRajatiedon tilavuokraaja sitoutuu siivoamaan ja järjestelemään tilat asianmukaisesti käytön jälkeen siihen kuntoon, missä ne olivat vuokraajan saadessa tilat käyttöönsä. Siivouksen laiminlyömisestä voidaan periä asiakkaalta 100€ siivouskulut, aineellisista vahingoista niiden laajuuden mukaan. Asiakas sitoutuu myös siihen, että avaimen katoamisesta peritään 200€ kulut lukon uudelleen sarjoittamisesta, sekä siihen että ylimääräisestä oven avaamisesta tai lukitsemisesta, josta ei ole sovittu tilavuokrauksen yhteydessä, peritään 20€ kulut. Varatun ajan ylittämisestä voidaan laskuttaa normaalin tuntivuokran verran, ellei myöhästyminen johdu asiakkaasta riippumattomista syistä.

Hengen ja Tiedon messuilla näytteilleasettaja sitoutuu palauttamaan lainaamansa kalusteet alkuperäisille paikoilleen ja purkamaan messuosastonsa messujen päätyttyä sunnuntaina klo 18.30 mennessä. Mikäli messupaikkaa ei ole purettu klo 19.00 mennessä (2 tuntia messujen päättymisen jälkeen), asiakkaalta peritään korvauksena Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun tuntivuokraa vastaava hinta. Palauttamatta jääneiden kalusteiden siivoamisesta veloitetaan 20€, ellei ole sovittu, että messujen järjestäjä vastaa näytteilleasettajan kalusteista. Messuosaston pystyttämistä koskevien sääntöjen ylittämisestä voi seurata vahingonkorvausvelvollisuus, jonka suuruus määräytyy sen mukaan, paljonko muiden messuosastojen tila on kaventunut ja onko heille aiheutunut tästä todistettavasti muita rahallisia menetyksiä oman tilan kaventumisen lisäksi. Messujen yleisönarikkaan ei tule jättää kuin vaatteita ja laukkuja, arvotavaroita ei korvata. Useamman kuin yhden näytteilleasettajan keskenään jakaman messuosaston hintaan voidaan sisällyttää 5-90 euron lisämaksu, jonka suuruus määräytyy hintataulukon mukaisesti riippuen messuosaston koosta ja messuosastoa käyttävien näytteilleasettajien lukumäärästä. Yhteispaikkamaksu laskutetaan tilauksen yhteydessä sitten kun yhteisen messuosaston jakavien näytteilleasettajien määrä on tiedossa ja vahvistettu.

Rajatiedon erikoiskirjaston asiakkaat ja yhdistyksen jäsenet sitoutuvat korvaamaan kadonneet ja vahingoittuneet nimikkeet niiden ostohinnan mukaan. Jäsenille kirjaston asiakkuus on ilmaista, muilta asiakkailta peritään pieni panttimaksu aineiston häviämisen tai vahingoittumisen varalta, jonka he saavat takaisin asiakkuuden päätyttyä.

Verkkokaupassa olevat hinnat sisältävät tuotteiden esittelysivulla ilmoitetun suuruisen alv:n, ellei toisin mainita. Stripen siirtomaksut ja muut vastaavat maksukulut sisältyvät tuotteen hintaan. Postimaksut eivät sisälly hintaan, ellei toisin mainita, toimitusehdoissa mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta.

Peruutukset, palautukset, korvaukset ja hyvitykset

Asiakkaanamme sinulla on oikeus peruuttaa käyttämättömät tilaukset voi maksutta 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä tai uusintalaskun päiväyksestä, ellei tilauksen peruuntuminen aiheuta kohtuuttomasti kuluja tai menetyksiä esimerkiksi lyhyen varoajan vuoksi. Postitse toimitettaville käyttämättömille ja avaamattomille tuotteille asiakkaillamme on 14 päivän palautusoikeus. Käyttämättömän tuotteen palautus on tehtävä 14 päivän sisällä tilauksen peruutuksesta. Palautuksen voi tehdä Rajatiedon Yhteistyö ry:n toimistoon tai postitse, jolloin asiakas maksaa mahdolliset postikulut, joita palauttamisesta aiheutuu. Kun tilauksen tai uusintatilauksen päiväyksestä on kulunut 14 päivää, tämän jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitamme 10 euron käsittelymaksun, joka vähennetään mahdollisesta hyvityksestä.

Mikäli tilaus peruutetaan syistä 14 päivän sisällä tilauksesta, hyvitämme käyttämättömästä tilauksesta maksetun hinnan kokonaisuudessaan. Hengen ja Tiedon messuihin liittyviä tuotteita sekä StudioRajatiedon vuokraamista koskevien tilausten hyvitykset käsitellään kuitenkin ylimääräisten kulujen ja menetysten kattamiseksi samalla tavalla tilausajankohdasta riippumatta, jos tilaus peruutetaan kun sen toimittamiseen on alle 30 päivää. 

Mikäli tilaus peruutetaan järjestäjästä riippumattomista syistä yli 30 päivää ennen toimitusta, hyvitämme asiakkaan maksaman varaushinnan kokonaisuudessaan. Mikäli tilaus peruutetaan järjestäjästä riippumattomista syistä 30 päivää ennen tilauksen toimittamista, hyvitetään puolet varauksen hinnasta. Jos tilaus peruutetaan järjestäjästä riippumattomasta syystä kun tilauksen toimittamiseen on aikaa 14 päivää tai vähemmän, tilausta ei enää hyvitetä, mikäli kyse on StudioRajatiedon vuokraamisesta tai Hengen ja Tiedon messuja koskevasta tilauksesta.

Hyvitystä voidaan kuitenkin kohtuullistaa, mikäli tilauksen peruuttaminen on tapahtunut 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä tai mikäli tilauksen peruuntuminen on todistettavasti johtunut tilaajasta riippumattomista syistä. Muista syistä johtuvista hyvityksistä sovitaan tapauskohtaisesti. Hyvitys voi olla rahallinen tai tilausetu. Maksu- ja toimituskuluja ei hyvitetä kuin poikkeustapauksissa.

Maksamattomat tilaukset peruuntuvat tietyn ajan jälkeen eräpäivästä automaattisesti, ellei niitä ole ehditty toimittaa siihen mennessä. Jäsenyydet peruuntuvat niin ikään tietyn ajan jälkeen, mikäli jäsenmaksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä.

StudioRajatiedon vuokraamista sekä Hengen ja Tiedon messuja koskevissa tilauksissa asiakas myös sitoutuu korvaamaan varauksen kuluina 50% tilauksen kokonaishinnasta, mikäli tilauksen peruuttaminen tapahtuu järjestäjästä riippumattomista syistä 30 päivän sisällä ennen tilauksen toimittamista, sekä korvaamaan tilauksen hinnan kokonaisuudessaan, mikäli tilauksen peruuttaminen tapahtuu 14 päivän sisällä ennen tilauksen toimittamista. Korvausta on mahdollista kohtuullistaa, mikäli tilauksen peruuttaminen on tapahtunut 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä tai mikäli tilauksen peruuntuminen on todistettavasti johtunut tilaajasta riippumattomista syistä. Muissa tilauksissa asiakas sitoutuu korvaamaan sen osan tilauksesta, jotka on jo ehditty toimittaa ja joita asiakas ei voi enää palauttaa.

Mikäli kestotilaus peruutetaan tai peruuntuu maksamattoman laskun vuoksi siinä vaiheessa kun osa tilauksesta on jo toimitettu tai kun varauksesta on jo aiheutunut kuluja, tällöin oikeus saada hyvitystä koskee vain käyttämättä jäänyttä osuutta ja korvausvastuu koskee toimitettua osuutta tilauksesta tai varauksesta aiheutuneita kuluja, yllä kuvailtujen periaatteiden mukaisesti. Jotta kestotilauksen peruuttamisesta ei perittäisi lisämaksua, tilauksen peruuttaminen tulee tapahtua ennen seuraavan tilauskauden alkamista, joka on kuukausittain laskutettavissa tilauksissa kuukauden 1. päivä, ellei toisin sovita, ja vuosittain laskutettavissa tilauksissa 14 päivän sisällä vuosittaisen uusintatilauksen päiväyksestä. Mikäli seuraavaan vuositilaukseen sisältyvä tuote ehditään postittaa ennen peruutusta, sen voi palauttaa 14 vuorokauden sisällä tai siitä voi suorittaa hinnaston mukaisen maksun, joka on esimerkiksi Ääretön-lehdestä 12€. Mahdollisuus 14 vuorokauden jälkeen tapahtuvaan palautukseen on sovittava erikseen Rajatiedon Yhteystyö ry:n kanssa.

Tilauksen voi peruuttaa ja hyvitystä voi pyytää soittamalla yhdistyksen toimiston aukioloaikoina asiakaspalvelumme numeroon 044 9792544 tai kirjallisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rtylaskut@rajatieto.fi, tai osoitteeseen Rajatiedon Yhteistyö ry, Luutnantinpolku 7 LT3, 00410 Helsinki. Kestotilauksen voi peruuttaa myös verkkokaupassa omilla käyttäjätunnuksilla. Huomioithan, että tilauksen käyttämättä tai noutamatta jättäminen ei ole yhtä kuin tilauksen peruuttaminen.

Rajatiedon Yhteistyö ry. pidättää itsellään oikeuden peruuttaa tilauksen niin parhaaksi katsoessaan, jolloin tilauksen hinta maksetaan asiakkaalle takaisin täysimääräisesti heti kun peruutus vahvistetaan, tai aiemmin jos asiakkaan kanssa on niin sovittu. Peruutus vahvistetaan 14 päivän kuluttua siitä kun tilauksen peruuttamisesta on ilmoitettu asiakkaalle tai mikäli asiakas valittaa päätöksestä 14 päivän sisällä tästä ilmoituksesta, heti kun yhdistys on käsitellyt asiakkaan vastineen seuraavassa johtokunnan kokouksessa. Yhdistys ei ole korvausvelvollinen peruutuksen aiheuttamista menetyksistä, ellei asiakkaan kanssa ole muuta sovittu. Mikäli yhdistys hyväksyy asiakkaan vastineen, asiakkaalle toimitetaan korvaava tuote tai palvelu ja hänelle hyvitetään mahdollinen erotus tilauksen hinnassa.

Reklamaatiot

Jos asiakas on tyytymätön saamaansa palveluun tai tuotteeseen, hän voi tehdä reklamaation. Pyrimme aina saamaan aikaan kaikkia osapuolia tyydyttävä neuvotteluratkaisun. Jos erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan

Tietoa verkkovälitteisestä vaihtoehtoisesta riidanratkaisusta (ODR): Euroopan komissio tarjoaa vuonna 2016 saataville verkkofoorumin verkkovälitteistä vaihtoehtoista riidanratkaisua varten (ns. ODR-foorumi). ODR-foorumin tarkoituksena on toimia asiointipisteenä sellaisten riitojen ratkaisulle tuomioistuinten ulkopuolella, jotka liittyvät verkko-ostosopimuksista seuraaviin sopimusvelvoitteisiin.

Sopimusehtojen muuttaminen

Nämä tilaus- ja sopimusehdot ovat voimassa toistaiseksi. Asiakas hyväksyy nämä ehdot käyttäessään verkkokauppaamme tilausten tekemiseen. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan asiakkaille, joilla on voimassa oleva tilaus.