Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö Hengen ja Tiedon Messujen järjestämiseksi

Messut järjestetään vapaaehtoistyönä ja palkattua henkilökuntaa ei ole. Ilman vapaaehtoistyöntekijöitä ei Hengen ja Tiedon messujen kaltaista tapahtumaa olisi mahdollista järjestää. Pääsääntöisesti kaikkien halukkaiden työpanosta tarvitaan. Erityisesti toivomme Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäsenten ja jäsenyhdistysten työpanosta, myös messujen suunnitteluvaiheessa.

Messuavustajien tehtävät ovat monipuolisia. Tarvitsemme yksittäisiä avustajia mm. pystytys- ja purkutehtäviin, siivoojiksi, lipunmyyjiksi, somistajiksi, kuljetuksiin, näytteilleasettajien opastajiksi (”kerrosvalvojat”), asiakaspalveluun, järjestyksenvalvojiksi, toimisto- ja järjestelytehtäviin, keittiöön sekä muutamiin muihinkin tehtäviin. Meillä on myös tehtäväkokonaisuuksia (liikenteen ohjaus, narikoiden ylläpito, siivous, ym), jotka voivat sopia vaikkapa jollekin yleishyödylliselle yhdistykselle tai harrastusryhmälle varojen hankintaan omaa toimintaa varten.

Tehtävät ovat osa- tai täysaikaisia, sopimuksen mukaan.  Tehtäviä on tarjolla sekä messujen aukioloaikaan, että niiden ulkopuolella. Valtaosa tehtävistä on melko kevyitä, sillä näytteilleasettajat vastaavat itse messuosastojensa rakentamisesta ja purkamisesta.

Messuilla vapaaehtoistyötä ei tarvitse tehdä koko päivää, vaan aikaa jää myös messuohjelmaan osallistumiseen.  Messutyöntekijät saavat syötävää ja juotavaa erillisessä messuavustajien taukotilassa buffetravintolassa messuilla.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi messuavustajaksi koska vaan soittamalla (tai mielummin tekstarilla) meidän messukoordinaatorille Sami Mäelle, puhelin: 0400 33 00 68

Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!

Vapaaehtoistyö yhdistyksessä

Rajatiedon Yhteistyö ry:n toiminta perustuu vapaaehtoistyölle. Yhdistystä ei olisi olemassa ilman yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat valmiita tinkimään omasta vapaa-ajastaan. Yhdistyksessä toimitaan lähinnä toimikunnissa, jotka ovat vapaamuotoisia työryhmiä, joista kukin vastaa omasta tehtäväalueestaan. Yhdistyksen toimintaan voi osallistua olematta jäsen, kuulumatta hallitukseen tai edes toimikuntiin.

Kun rajatiedon asiat ovat jo jokin verran tuttuja, sinussa on tiimihenkeä ja halua oppia uutta, tahdot keskustella ja kuunnella, suvaitset näkemyseroja, olet valmis kantamaan voimavaroihisi sopivan määrän vastuuta ja työskentelemään pitkäjänteisesti, olet selkeästi yhteistyöyhdistyspuurtajan ideaalityyppiä. Palkka nostetaan elämän oppina, uusina ystävinä ja iloisena mielenä.

Tiedustele toimikunnista ja osallistumismahdollisuuksista muissa yhdistyksen tehtävissä. Erityisesti toivomme Rajatiedon Yhteistyö ry:n jäsenten ja jäsenyhdistysten jäsenten osallistumista yhteisiin hankkeisiimme.