Medialle

Hengen ja Tiedon messut siirtyivät jälleen vuoteen 2022

VAPAASTI JULKAISTAVISSA 5.9.2021

Arvoisat, rakkaat asiakkaamme sekä kaikki Hengen ja Tiedon messujen ystävät!

Ilmoitamme täten, että tämän vuoden 2021 Hengen ja Tiedon messuja ei valitettavasti kyetä toteuttamaan Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla. 

Seurattuamme tämän syksyn pandemiatilanteen kehitystä sekä kuunneltuamme aluehallintoviraston edellyttämiä covid-varotoimenpiteitä ja rajoitusvaatimuksia sekä käsiteltyämme asiaa yhdistyksen hallituksen ja messutiimin kokouksissa useaan kertaan olemme lopulta raskain ja haikein mielin joutuneet toteamaan, että Rajatiedon Yhteistyö ry ei pysty inhimilliset fyysiset resurssit huomioiden sekä samalla kaikkia messuasiakkaitaan kunnioittaen järjestämään ja takaamaan riittäviä puitteita messupaikalle perinteisillä Hengen ja Tiedon messuilla tänä syksynä. 

Lokakuun 2021 Hengen ja Tiedon messuja 16.-17.10. ei täten järjestetä fyysisenä suurtapahtumana, mutta sen sijaan olemme päättäneet samana viikonloppuna tarjota kaksipäiväisen, virtuaalisen etäohjelman, johon kukin voi osallistua helposti kotoa käsin tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä.

Ohjelmatiedot, lipunmyynti ja osallistumisen toimintaohjeet ovat tulossa lähipäivinä kotisivuillemme. 

Näytteilleasettajille, jotka ovat vahvistaneet paikkansa hyvitetään maksu syksyn aikana, näytteilleasettajaluettelon 10 euron rivi-ilmoituksen hintaa lukuun ottamatta. Pahoittelemme tilanteesta johtuvia viiveitä.

Paikkavaraukset pysyvät alustavasti voimassa ensi messuihin saakka, niitä ei tarvitse erikseen uusia (tämä ei kuitenkaan koske niitä tilauksia, jotka peruttiin jo ennen messujen siirtymistä). Ensi vuoden Hengen ja Tiedon messujen ajankohta SYK:lla on 15.-16.10.2022. 

Näytteilleasettajat ovat voineet halutessaan ilmoittaa tai päivittää tietonsa näytteilleasettajaluetteloomme. Näytteilleasettajien galleria tulee olemaan esillä (kuten aina aiemminkin) ainakin seuraaviin messuihin saakka.

Odotamme innolla jälleennäkemistä Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla lokakuussa 2022. Tänä syksynä nautimme turvallisin ja luottavaisin mielin 50. Hengen ja Tiedon messujen virtuaalisesta juhlatapahtumasta, josta pyrimme tekemään kaikkien osallistujien näkökannat huomioiden mahdollisimman mielenkiintoisen ja laaja-alaisen.

Pahoittelemme, että tilanteen eläessä kykenimme tulemaan julki tapahtuman luonteen muutoksen suhteen vasta nyt. Koko Suomen tapahtuma-alaa koskeva epätietoisuus liittyen valtiotason covid-rajoituksiin on koskettanut meitäkin ja halusimme ylläpitää mahdollisimman pitkään toivoa sen suhteen, että tavanomaisten messujen onnistunut järjestäminen olisi mahdollista. Mutta nyt tällä hetkellä olemme siis yhdessä fokusoituneet katseemme 16.-17.10.21 lauantain ja sunnuntain kuluessa toteutettavaan virtuaalitapahtumaan.

Hyvästä yhteistyöstä kiittäen ja sydämellisin terveisin, 

Rajatiedon Yhteistyö ry.

PS. Messutoimisto pyytää kärsivällisyyttä hyvityksiä koskevissa yhteydenotoissa. Pyrimme keskustelemaan jokaisen kanssa henkilökohtaisesti ja kiireettömästi maksujen hyvityksistä sekä muista tarpeelliseksi katsotuista asioista. Vaikka olemme lähteneet palvelemaan ensin henkilökohtaisesti niitä asiakkaita, joita tilanne eniten koskettaa, rajallisen puhelinajan ja etukäteen sovittujen lomajärjestelyjen vuoksi emme ole kyenneet tähän hetkeen kaikkia asiakkaitamme vielä palvelemaan. 

ALKUPERÄINEN TIEDOTE MESSUJEN SIIRTYMISESTÄ VUOTEEN 2021

Hengen ja Tiedon messut ovat yksi maailman pitkäikäisimmistä henkisistä messuista, joita on pidetty vuosittain Helsingissä vuodesta 1983 lähtien sekä useana vuotena myös Tampereella ja Joutsenolla/Imatralla. Ensimmäistä vuotta lukuun ottamatta messut on pidetty Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun tiloissa Etelä-Haagassa, kasvattaen tunnettavuuttaan vuosi vuodelta.  

Pitkään jatkunut perinne katkesi vuonna 2020, sillä Rajatiedon Yhteistyö ry päätti haikein mielin siirtää seuraavan messutapahtuman vuodella eteenpäin kuunneltuaan monipuolisesti messujen asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden näkemyksiä koronatilanteeseen liittyen sekä harkittuaan huolellisesti muita syksyn tapahtumaan liittyviä näkökohtia. Viimeisimmäksi elokuussa tilannetta tarkastellessa syksyn näkymät tautitilanteen kehittymisen suhteen puhuivat tämän päätöksen puolesta.  Tapaamme 38. Hengen ja Tiedon messujen merkeissä 16.-17. lokakuuta 2021.

Messujen siirtyminen raivaa samalla jykevästi tilaa uudenlaisille avauksille ja kenties perinteillekin. Erilaiset etätapahtumat ovat nykyisin erittäin suosittuja ja kasvattavat suosiotaan entisestään perinteisiin tapahtumiin kohdistuvien rajoitusten seurauksena. Merkittävä osa myös kaupankäynnistä tapahtuu nykyisin verkon välityksellä. Messujen järjestäjä Rajatiedon Yhteistyö ry hakee lähestymispintaa uusien teknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Vuoden 2020 toimintaa

Rajatiedon erikoiskirjasto täytti jo 25 vuotta. Kirjasto avautui yleisölle Rajatiedon keskuksen tiloissa huhtikuussa 1995 osoitteessa Uudenmaankatu 33, nykyisin paikalla toimii Avartuva ihmiskuva. Kirjaston juhlavuotta vietettiin  etäpainotteistesti ja kirjalahjoituksia vastaanottamalla. Kirjasto on laajentamassa vahvasti kokoelmiaan sekä kehittämässä käyttöön otettavaa kirjastojärjestelmää, josta asiakkaat voisivat tehdä suoraan hakuja ja varauksia. Tällä hetkellä aineistokokoelmat on luokiteltu ja luetteloitu verkkosivuille, josta asiakkaat voivat etsiä kaipaamiaan nimikkeitä. Aineiston lainaus ja monipuoliset palvelut ovat yleisön vapaasti käytettävissä toimitiloissamme Helsingin Malminkartanossa kirjaston aukioloaikoina ke-pe 12-18 ja la 12-14.

Yhdistys järjesti Hengen ja Tiedon messujen tilalla Helsingissä lauantaina 10-11.10.2020 klo 10.30-20.00 Tiedostava Aika -seminaaritapahtuman, johon oli kutsuttu esiintyjiksi ajankohtaisimpia ja tunnetuimpia rajatiedon alueen nimiä. Esiintyjinä tapahtumassa olivat mm. astrologi Seppo Tanhua, arkkitehti ja kouluttaja Maria Nordin, valmentaja, kehonkuulija ja entinen huippu-urheilija Samuli Perälä, fyysikko, kirjailija Johanna Blomqvist, inhimillisen henkisyyden opettaja Aaro Löf, kirjailija, taidemaalari ja kanavoija Maria Zavou sekä joogaopettaja Kylli Kukk. Tapahtuman järjesti yhteistyössä Rajatiedon Yhteistyö ry:n kanssa Gate of Lights. Tapahtuma toteutettiin asiakasystävällisyys ja terveysturvallisuusnäkökohdat huomioiden. Tapahtuma oli etäpainotteinen.

Vuoden 2020 Rajatiedon Yhteistyö ry:n stipendit jaettiin messujen siirtymisestä huolimatta jokavuotiseen tapaan, messuviikonlopun yhteydessä. Stipendien jako tapahtui 9.10.2020 klo 18 suorassa lähetyksessä. 

Hengen ja Tiedon messut 2021

Vuoden 2021 messujen valmistelu ja kärkiesiintyjien sopiminen ovat nyt poikkeuksellisen pitkällä. Messupaikkoja koskevat kestotilaukset keskeytyvät väliaikaisesti vuoden loppuun asti ja voimassa olevat paikkavaraukset pysyvät näin ollen lähtökohtaisesti voimassa vuoteen 2021 saakka, myös vuonna 2020 messuille ilmoittautuneiden asiakkaiden osalta. Vanhojen asiakkaiden messupaikkojen varaukset on tarkoitus laskuttaa ja vahvistaa vuoden 2021 ensimmäisten kuukausien aikana. Vapautuvien messupaikkojen myynti on mahdollista tästä syystä avata uusille asiakkaille ennätyksellisen aikaisin, vuoden 2021 ensimmäisten kuukausien aikana, tällä hetkellä verkkokaupassa ovat vapaana vain ne paikat, jotka ovat jääneet viime vuonna myymättä. Myös messulehden osalta on jo suunniteltu uudistuksia.

Messut toimivat areenana laajalle poikkileikkaukselle henkisen alan ja rajatiedon toimijoille. Tarjolla on erilaisia henkisiä opetuksia, idän ja lännen elämänviisautta, luonnon salattuja voimia, täydentävää terveydenhoitoa, joogaa ja meditaatiota, parapsykologiaa, tulkintoja, luomutuotteita, alan kirjallisuutta, äänitteitä, taidetta ja käsitöitäNäytteilleasettajia on ollut viime vuosina jopa yli 200, kävijöitä viime messuilla oli yli 3500.

Tervetuloa mukaan Rajatiedon Yhteistyö ry:n syksyn tapahtumiin sekä kaikkien aikojen parhaimmille Hengen ja Tiedon messuille 16.-17.10.2021!