Medialle

Seuraavat Hengen ja Tiedon messut siirtyvät vuodelle 2021

VAPAASTI JULKAISTAVISSA (päivitetty 20.9.2020)
Akkreditoidu Rajatiedon Yhteistyö ry:n vuoden 2020 stipendien jakotilaisuuteen

Hengen ja Tiedon messut ovat yksi maailman pitkäikäisimmistä henkisistä messuista, joita on pidetty vuosittain Helsingissä vuodesta 1983 lähtien sekä useana vuotena myös Tampereella ja Joutsenolla. Ensimmäistä vuotta lukuun ottamatta messut on pidetty Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun tiloissa, kasvattaen tunnettavuuttaan vuosi vuodelta.  

Pitkään jatkunut perinne katkeaa vuonna 2020, sillä Rajatiedon Yhteistyö ry on päättänyt haikein mielin siirtää seuraavan messutapahtuman vuodella eteenpäin kuunneltuaan monipuolisesti messujen asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden näkemyksiä koronatilanteeseen liittyen sekä harkittuaan huolellisesti muita syksyn tapahtumaan liittyviä näkökohtia. Viimeisimmäksi elokuussa tilannetta tarkastellessa syksyn näkymät tautitilanteen kehittymisen suhteen puhuivat tämän päätöksen puolesta.  Tapaamme 38. Hengen ja Tiedon messujen merkeissä 9.-10. lokakuuta 2021.

Messujen siirtyminen raivaa samalla jykevästi tilaa uudenlaisille avauksille ja kenties perinteillekin. Erilaiset etätapahtumat ovat nykyisin erittäin suosittuja ja kasvattavat suosiotaan entisestään perinteisiin tapahtumiin kohdistuvien rajoitusten seurauksena. Merkittävä osa myös kaupankäynnistä tapahtuu nykyisin verkon välityksellä. Rajatiedon Yhteistyö ry hakee lähestymispintaa uusien teknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Vuoden 2020 toimintaa

Rajatiedon erikoiskirjasto täyttää kuluvana vuonna jo 25 vuotta. Kirjasto avautui yleisölle Rajatiedon keskuksen tiloissa huhtikuussa 1995 osoitteessa Uudenmaankatu 33, nykyisin paikalla toimii Avartuva ihmiskuva. Kirjaston juhlavuotta vietetään etäpainotteisten kirjallisuuspiirien merkeissä, joita järjestetään joka toinen torstai 3.9 klo 18 alkaen (torstaita 15.10 lukuun ottamatta). Kirjasto on laajentamassa vahvasti kokoelmiaan sekä kehittämässä käyttöön otettavaa kirjastojärjestelmää, josta asiakkaat voisivat tehdä suoraan hakuja ja varauksia. Tällä hetkellä aineistokokoelmat on luokiteltu ja luetteloitu verkkosivuille, josta asiakkaat voivat etsiä kaipaamiaan nimikkeitä. Aineiston lainaus ja monipuoliset palvelut ovat yleisön vapaasti käytettävissä toimitiloissamme Helsingin Malminartanossa kirjaston aukioloaikoina ke-pe 12-18 ja la 12-14.

Yhdistys järjestää Hengen ja Tiedon messujen tilalla Helsingissä lauantaina 10-11.10.2020 klo 10.30-20.00 Tiedostava Aika -seminaaritapahtuman, johon on kutsuttu esiintyjiksi ajankohtaisimpia ja tunnetuimpia rajatiedon alueen nimiä. Esiintyjinä tapahtumassa ovat mm. astrologi Seppo Tanhua, arkkitehti ja kouluttaja Maria Nordin, valmentaja, kehonkuulija ja entinen huippu-urheilija Samuli Perälä, fyysikko, kirjailija Johanna Blomqvist, inhimillisen henkisyyden opettaja Aaro Löf, kirjailija, taidemaalari ja kanavoija Maria Zavou sekä joogaopettaja Kylli Kukk. Tapahtuman järjestää yhteistyössä Rajatiedon Yhteistyö ry:n kanssa Gate of Lights. Tapahtumaa ollaan toteuttamassa asiakasystävällisyys ja terveysturvallisuusnäkökohdat huomioiden. Tapahtuma tulee olemaan etäpainotteinen, mutta pyrimme vastaamaan myös joidenkin innokkaampien huutoon, jotka haluaisivat tulla paikan päälle. Perjantaina 9.10 ja lauantaina 10.10 Avartuvan ihmiskuvan tiloissa sekä sunnuntaina 11.10 Balderin salilla järjestettävästä ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin verkkosivujen kautta sekä Ääretön-lehden syyskuun numerossa sekä Facebookissa.

Vuoden 2020 Rajatiedon Yhteistyö ry:n stipendit on päätetty jakaa messujen siirtymisestä huolimatta jokavuotiseen tapaan, messuviikonlopun yhteydessä. Perjantaille 9.10 klo 18 suunniteltu stipendien jako on tarkoitus lähettää suorana verkossa (Hengen ja Tiedon messujen Facebook-sivuille). Yksityishenkilöt että yhteisöt ovat voineet hakea stipendiä rajatiedon aluetta koskevaan tutkimus- ja kehitystyöhön tiistaihin 15.9 mennessä. Ajankohtaisseminaarin oheisohjelmana lähetetään lisäksi yksi ennakolta nauhoitettu esitys kansainvälisesti tunnetulta henkiseltä opettajalta Sylvia Salow’lta ja hän vetää myös verkkokoulutuksena 90 minuutin mittaisen workshopin perjantaina 9.10 klo 19.30.

Hengen ja Tiedon messut 2021

Vuoden 2021 messujen valmistelu ja kärkiesiintyjien sopiminen on nyt poikkeuksellisen pitkällä. Messupaikkoja koskevat kestotilaukset keskeytyvät väliaikaisesti vuoden loppuun asti ja voimassa olevat paikkavaraukset pysyvät näin ollen lähtökohtaisesti voimassa vuoteen 2021 saakka, myös vuonna 2020 messuille ilmoittautuneiden asiakkaiden osalta. Vanhojen asiakkaiden messupaikkojen varaukset on tarkoitus laskuttaa ja vahvistaa vuoden 2021 ensimmäisten kuukausien aikana. Vapautuvien messupaikkojen myynti on mahdollista tästä syystä avata uusille asiakkaille ennätyksellisen aikaisin, vuoden 2021 ensimmäisten kuukausien aikana, tällä hetkellä verkkokaupassa ovat vapaana vain ne paikat, jotka ovat jääneet viime vuonna myymättä. Myös messulehden osalta on jo suunniteltu uudistuksia.

Messut toimivat areenana laajalle poikkileikkaukselle henkisen alan ja rajatiedon toimijoille. Tarjolla on erilaisia henkisiä opetuksia, idän ja lännen elämänviisautta, luonnon salattuja voimia, täydentävää terveydenhoitoa, joogaa ja meditaatiota, parapsykologiaa, tulkintoja, luomutuotteita, alan kirjallisuutta, äänitteitä, taidetta ja käsitöitäNäytteilleasettajia on ollut viime vuosina yli 200, kävijöitä viime messuilla oli yli 3500.

Tervetuloa mukaan Rajatiedon Yhteistyö ry:n syksyn tapahtumiin sekä kaikkien aikojen parhaimmille Hengen ja Tiedon messuille 9.-10.10.2021!