Medialle

Seuraavat Hengen ja Tiedon messut siirtyvät vuodelle 2021

Hengen ja Tiedon messut ovat yksi maailman pitkäikäisimmistä henkisistä messuista, joita on pidetty vuosittain Helsingissä vuodesta 1983 lähtien sekä useana vuotena myös Tampereella ja Joutsenolla. Ensimmäistä vuotta lukuun ottamatta messut on pidetty Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun tiloissa, kasvattaen tunnettavuuttaan vuosi vuodelta.  

Pitkään jatkunut perinne katkeaa vuonna 2020, sillä Rajatiedon Yhteistyö ry on päättänyt haikein mielin siirtää seuraavan messutapahtuman vuodella eteenpäin kuunneltuaan monipuolisesti messujen asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden näkemyksiä koronatilanteeseen liittyen sekä harkittuaan huolellisesti muita syksyn tapahtumaan liittyviä näkökohtia. Tapaamme 38. Hengen ja Tiedon messujen merkeissä 9.-10. lokakuuta 2021.

Messujen siirtyminen raivaa samalla jykevästi tilaa uudenlaisille avauksille ja kenties perinteillekin. Erilaiset etätapahtumat ovat nykyisin erittäin suosittuja ja kasvattavat suosiotaan entisestään perinteisiin tapahtumiin kohdistuvien rajoitusten seurauksena. Merkittävä osa myös kaupankäynnistä tapahtuu nykyisin verkon välityksellä. Rajatiedon Yhteistyö ry hakee lähestymispintaa uusien teknologioiden tarjoamista mahdollisuuksista ja tiedottaa tulevista tapahtumista tarkemmin verkkosivujen kautta sekä Ääretön-lehden seuraavassa numerossa.

Vuoden 2021 messujen valmistelu ja kärkiesiintyjien sopiminen on nyt poikkeuksellisen pitkällä. Messupaikkoja koskevat kestotilaukset keskeytyvät väliaikaisesti vuoden loppuun asti ja voimassa olevat paikkavaraukset pysyvät näin ollen lähtökohtaisesti voimassa vuoteen 2021 saakka. Messupaikkojen varaukset laskutetaan vasta vuoden 2021 alussa ja paikkojen myynti on tarkoitus avata uusille asiakkaille ennätyksellisen aikaisin, vuoden 2021 ensimmäisten kuukausien aikana. Myös messulehden osalta on jo suunniteltu uudistuksia.

Messut toimivat areenana laajalle poikkileikkaukselle henkisen alan ja rajatiedon toimijoille. Tarjolla on erilaisia henkisiä opetuksia, idän ja lännen elämänviisautta, luonnon salattuja voimia, täydentävää terveydenhoitoa, joogaa ja meditaatiota, parapsykologiaa, tulkintoja, luomutuotteita, alan kirjallisuutta, äänitteitä, taidetta ja käsitöitäNäytteilleasettajia on ollut viime vuosina yli 200, kävijöitä viime messuilla oli yli 3500.

Tervetuloa mukaan Rajatiedon Yhteistyö ry:n syksyn tapahtumiin sekä kaikkien aikojen parhaimmille Hengen ja Tiedon messuille 9.-10.10.2021!