Rajatiedon Auttava Puhelin

Rajatiedon Auttavan Puhelimen puhelinpäivystys

torstaisin ja sunnuntaisin
klo 18.00 – 22.00

Tarvitsetko apua tai askarruttavatko rajatiedon asiat?

Rajatiedon Auttavan Puhelimen päivystäjät pyrkivät auttamaan henkilöitä, joita askarruttavat kokemansa rajatiedon ilmiöt ja niille, jotka ovat joutuneet kokemaan neuvottomuutta, pelkoa tai ahdistusta tai pahimmassa tapauksessa joutuneet kriisiin, eivätkä tiedä mihin ottaisivat yhteyttä. Tällaista voi sattua, jos tapahtumat ja ilmiöt ovat liian vaikeasti tulkittavissa kokijan kannalta tai jos hänellä ei ole minkäänlaista selitysmallia kokemalleen aikaisemmasta kokemuspiiristään. Päivystäjälle voi kertoa kokemuksista tai kysyä mieltä rajatietoon liittyvistä asioista. Palvelu perustuu vapaaehtoisuuteen. Päivystystyöstä vastaa Rajatiedon Yhteistyö ry.

Rajatiedon Auttavan puhelimen löydät myös Facebookista.

Tallenna

Oletko kiinnostunut kouluttautumaan puhelinauttajaksi?

Rajatiedon Yhteistyö ry aloitti Rajatiedon Auttavan Puhelimen toiminnan vuoden 1994 lopulla. Päivystäjiä on valmistunut jo useilta kursseilta, mutta monen kiinnostus ja elämänolosuhteet ovat muuttuneet niin, että joukko on harventunut. Seuraavaa koulutusjaksoa suunnitellaan parhaillaan ja lisätietoja asian etenemistä antaa Tapani Koivula.

Rajatiedon Auttavan Puhelimen toimintaperiaatteet

Päivystysajat
Päivystysajat numerossa 040 913 1038
torstaisin ja sunnuntaisin klo 18.00 – 22.00.

Puhelut Rajatiedon Auttavaan Puhelimeen maksavat vain normaalin puhelumaksun verran.

Puhelimeen vastaavat tehtävään koulutetut päivystäjät.

Puhelinauttajamme ovat sitoutuneet seuraaviin toimintaperiaatteisiin:

• Soittaja voi keskustella nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksuttomasti.
    • Soittajaan ja hänen kokemuksiinsa suhtaudutaan kunnioittavasti.
    • Päivystäjät antavat tietoja ja ohjausta soittajan pyynnön mukaisesti.
    • Päivystäjät osallistuvat jatkuvaan koulutukseen ja työnohjaukseen, ja ovat vaitiolovelvollisia
    • Myös päivystäjillä on oikeus pysyä nimettöminä.

Lisätietoja saa numerosta 040 913 1038.

Muuta auttavaa toimintaa Suomessa

Henkilökohtaisen ja henkisen kasvun tai muun elämäntilanteen yhteydessä saattaa nousta esiin henkisiä kriisejä tai ns. “henkinen hätätila” (Spiritual Emergency). Tällaiset tilanteet saatetaan diagnosoida tai liittää usein psykiatrisiin sairauksiin. Suomeen on perustettu Henkisten kriisien yhteisö, JoutSEN (Spiritual Emergence Network) Finland, joka toimii osana kansainvälistä ISEN -verkostoa.

JoutSEN Finland jakaa tietoa, järjestää tapahtumia sekä tarjota vertaistukea henkisten kokemusten integraatioprosessissa. Toiminnan lähtökohtana on ajatus, jonka mukaan kriisi nähdään osana syvällistä muutosprosessia – eheytymisen mahdollisuutena.

JoutSEN Finland: http://www.spiritualemergencenetwork.org/finland/