Rajatiedon Yhteistyö ry

Yhteystiedot

Osoite: Luutnantinpolku 7 LT3, 00410 Helsinki
Avoinna ke-pe 12-18, la 12-14
Puhelin: 
044 – 9792544
Sähköpostiosoite: 

rajatiedon.erikoiskirjasto

(at)gmail.com

 

 

[instagram-feed]

Aineiston varaaminen rajatiedon erikoiskirjastosta

Jos haluat varmistaa kokoelmistamme löytyvän nimikkeen saatavuuden ennen kuin tulet kirjastolle tai jonottaa lainassa olevaa aineistoa, voit tehdä varauksen soittamalla meille puhelinaikana, ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai Facebook-sivujemme kautta. Vain lainakirjaston aineistoa on mahdollista varata.

Sinulla voi olla enintään 5 varausta kerrallaan. Lainoja voi olla kerrallaan enintään 5 kappaletta, joten tarvittaessa edellliset lainat tulee palauttaa ennen varausten lunastamista. Varaukset voi lunastaa aukioloaikana kirjaston asiakaspalvelusta.

Meillä ei ole vielä kirjastojärjestelmää, josta näkisi suoraan kirjan varaustilanteen. Tietyn kirjan varaustilanteen voit tarkistaa etukäteen kysymällä tai katsomalla kyseisen teoksen kansikuvan kohdalta Facebook-sivun albumeista, johon päivätään kommenttiosioon tieto sen lainaamisesta ja palautumisesta.

Jos sinulla on maksamattomia vähintään 10 euroa tai sinulla on yli kuukauden myöhässä olevia palautuksia, mahdollisuus varausten tekemiseen keskeytyy.

Saat sähköpostitse ilmoittamaasi osoitteeseen tai tekstiviestillä ilmoittamaasi puhelinnumeroon tiedonannon, kun aineisto odottaa sinua. Aineistoa säilytetään sinulle varattuna 2 viikon ajan. Hyllystä löytyvä nimike voidaan pitää asiakkaalle varattuna saman päivän ajan. Noutamatta jääneitä varauksia koskevista maksuista löytyy tietoa käyttösäännöistämme.

Ladataan…

Muita rajatietoa koskevia kirjastoja Suomessa

Åbo Akademin säätiön alaisuudessa toimiva Donner-instituutin Steinerkirjasto – 1957 perustettu Pohjoismaiden suurin uskontotieteellisen kirjallisuuden erikoiskirjasto, joka sisältää myös harvinaista rajatiedon kirjallisuutta, tarkoituksenaan tukea erityisesti mystiikkaa ja esoterismia koskevaa tutkimusta.

Teosofisen Seuran kirjasto – Helsingissä sijaitseva alan vanhin erikoiskirjasto Suomessa, jonka siemenet kylvettiin varhain 1890-luvulla ja avattiin vuoden 1897 alussa. Toiminnasta haarautunut myös ruusuristiläinen kirjasto Helsingin Punavuoressa.

Ultra-lehden kokoelma – pääosin Kuhmoisten kylämällä sijaitseva maamme suurin rajatiedon käsikirjasto. Ultran kirjasto muodostuu noin kymmenestä eri kokoelmasta sisältäen runsaasti myös erilaisia äänitteitä, elokuvien ja tv-ohjelmien tallenteita jne. tehtävänään aineiston arkistointi tuleville polville. 

Elonpyörän lainakirjastoBlavatsky-looshin ylläpitämässä kirjastossa on n. 6000 kirjaa; buddhalaisuutta, teosofiaa, filosofiaa, parapsykologiaa, astrologiaa, luontaisterveyttä ja uskontoja. Lainasto on eräs alan uranuurtajista Suomessa.

Palvelut & hinnat

Lainaus: Maksuton
Laina-aika: 30 päivää
Lehtien laina-aika: 14 pv
DVD-levyjen laina-aika: 14 pv
Uusimismahdollisuus: 2 krt
Maksimimäärä lainoja: 5 kpl
Kirjaston asiakasmaksu: 5€
Asiakkuus jäsenille: Maksuton
Varausmaksu: Vapaaehtoinen
Myöhästymismaksu: 0,2€/kpl/pv
Kaukolainat: 5€ postimaksu
Tulosteet/kopiot: 0,5€/sivu
Tee-/kahvimaksu: 0,8€
Vapaaehtoinen WC-maksu: 0,5€
Muovikassit: 1€ / kpl
Poistokirjat: 0,5€-20€ / kpl
Laskutustili: FI4410143000207742

Hinnat  sisältävät ALV:n 24%, elintarvikkeet 14%. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tilojen vieressä olevalla parkkipaikalla on asiakkaille varattu vieraspaikkoja. Malminkartanonaukion laidalla pyritään pitämään opastelinettä.

Helsingistä P-junalla Myyrmäen suuntaan. Tikkurilasta I-junalla lentoaseman kautta. 
→Poistu Malminkartanon asemalla, josta on noin 350 metrin matka Malminkartanonaukion suuntaan.
Busseilla 37 ja 39 Helsingistä 
→Poistu Malminkartanon kohdalla bussista 37 ja Puustellintien pysäkillä bussista 39 
Bussilla 39 Myyrmäestä 
→Jää pois Puustellintien pysäkillä

Kysy kirjastonhoitajalta – kirjastoalan yhteinen palvelu, josta saat vastauksen sähköpostiisi. Tutustu myös Helsingin kaupunginkirjaston Kysy.fi palveluun.

Lainaa, tutki ja käytä kirjallisuutta verkossa.
eKirjasto – kaikkien kirjastojen e-aineistot.
Monihaku – valtakunnallinen kirjastojen yhteinen haku
Makupalat.fi – päivittyvät kokoelmat, myös rajatieto.
Finna – kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja.

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot – Tutki ennen vuotta 1930 ilmestyneitä lehtiaineistoja. Jo yli miljoona sivua sanomalehtiä! Hakemistossa luokiteltuna esim. ajatustenluku, mytologia, taikausko, taikuus ja ennustaminen sekä spiritismi.

0