Lainaaminen kirjastosta

Osoite: Luutnantinpolku 7 LT3, 00410 Helsinki
Avoinna ke-pe 12-18, la 12-14
Puhelin: 
044 – 9792544
Sähköpostiosoite: rajatiedon.erikoiskirjasto(at)gmail.com

21 hours ago

Saimme lahjoituksena uuden upean teoksen! Rask, Anne-Mari: Lady Green, vihreillä vainioilla – runoja horisontin tuolta See more

2 weeks ago

Kirjastotädin suosikkiaiheesta poimittu kirja:

Berg, Anna: Jälleensyntymä ja kuolema – elämä elämien välillä See more

« 1 of 4 »

Lainaaminen Rajatiedon erikoiskirjastosta

Rajatiedon Yhteistyö ry:n ylläpitämä kirjasto palvelee yleisöä aukioloaikoina. Voit tutustua kokoelmiimme etukäteen tai paikan päällä. Aineisto on vapaasti lainattavissa, lukuun ottamatta käsikirjaston aineistoa, jonka lainaaminen on luvanvaraista ja mahdollista pääasiassa tutkijoille tai tutkimustarkoituksiin.

Useimmat palvelumme ovat kirjaston asiakkaille ilmaisia. Kaukolainat ovat kuitenkin maksullisia ja myöhästyneistä palautuksista on vapaaehtoinen myöhästymismaksu, omantunnon mukaan. Varaaminen on maksutonta, mutta lahjoitukset ovat kuitenkin tervetulleita. Voit ladata ja tutkia kirjallisuusluetteloa verkossa.

Kirjaston asiakkuus

Saat kirjaston lainausoikeuden ilmoittamalla osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi sekä esittämällä ensimmäisellä lainauskerralla kirjaston hyväksymän voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Kirjaston asiakkuuteen tarvitaan pääsääntöisesti Suomessa oleva osoite.

Alle 15-vuotias voi liittyä kirjaston asiakkaaksi huoltajan suostumuksella. Huoltajan tulee olla paikalla ensimmäisen lainauksen yhteydessä ja esittää voimassa oleva henkilötodistuksensa.

Henkilötodistuksina käyvät EU-maiden henkilötodistukset, passi, suomalainen ajokortti, kuvallinen KELA-kortti, alle 18-vuotiailta myös kuvaton KELA-kortti sekä Suomessa sijaitsevan vastaanottokeskuksen asukaskortti.

Kirjaston asiakkuuden avaaminen maksaa 5€ ja se on voimassa toistaiseksi. Jäsenille asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Asiakkaat saavat käyttöönsä oman käyttäjätilin yhdistyksen sivuille. Toistuva aineiston hukkaaminen, vahingoittuminen tai väärinkäytökset voivat johtaa asiakkuuden purkamiseen.

Laina-aika

Suurin osa kirjastoaineistosta on kotiin lainattavissa. Yleensä laina-aika on kuukauden kerrallaan. Lehtiaineistoilla, DVD-levyillä, videoaineistolla ja käsikirjaston niteillä on kuitenkin kahden viikon laina-aika. Tulostamme tarvittaessa lainauksen yhteydessä eräpäiväkuitin.

Sinulla on mahdollisuus pitää lainassa kerrallaan 5 nimikettä. Lainaaminen edellyttää voimassa olevaa asiakkuutta.

Lainan uusiminen

Lainan voi uusia halutessa kaksi kertaa, ellei nimikkeelle ole tehty varauksia. Meillä ei ole toistaiseksi käytössä verkkopalvelua, jossa lainat olisi mahdollista uusia.

Lainojen uusimisen ja varauksen voi tehdä joko ottamalla yhteyttä puhelimitse, lähettämällä viestin kirjaston Facebook-sivujen kautta tai vierailemalla paikan päällä kirjastolla.

Jos sinulla on maksamattomia maksuja 10 euroa tai enemmän, mahdollisuus lainan uusimiseen keskeytyy.

Valtakirja

Voit asioida toisen henkilön puolesta (esim. noutaa asiakkaan varauksen), kun esität meille asiakkaan allekirjoittaman valtakirjan. Valtakirja voi olla kertaluonteinen tai toistaiseksi voimassa oleva, ja siihen on yksilöitävä, minkä asian hoitamista varten se on annettu. Valtuutuksen voi tietyissä tilanteissa antaa myös suullisesti puhelimen välityksellä.

Palauttaminen

Laina on palautettava eräpäivänä, jos sitä ei voi uusia. Jos kirjasto on suljettu, postiluukkumme toimii palautusluukkuna. Jos palautat lainan myöhässä, pyydämme vapaaehtoista myöhästymismaksua seuraavan lainauskerran yhteydessä, jonka suuruus on 1€ nimikettä kohden kuukaudelta.

Palautumattomat lainat katsotaan hävinneiksi, jos niitä ei ole palautettu 60 vuorokautta eräpäivän jälkeen. Hävinneistä lainoista ja huolimattoman käsittelyn aikaansaamista vahingoista peritään nimikkeen ostohinnan mukainen vahingonkorvaus. Maksamattomat yli 40 euron vahingonkorvaukset voidaan siirtää perintään.

Jos sinulla on maksamattomia maksuja 10 € tai enemmän, et voi lainata etkä varata aineistoa.

Kaukolainat

Teoksia on mahdollista lainata myös postitse, mutta postimaksu niiden lähettämisestä tulee maksaa ennen aineiston toimittamista (esim. postiennakolla). Postimaksun lisäksi kaukolainoihin lisätään 5 euron kulukorvaus.

Palveluhinnasto

Lainaus: Maksuton
Laina-aika: 1 kuukausi
Lehtien laina-aika: 2 viikkoa
DVD-levyjen laina-aika: 2 vkoa
Uusimismahdollisuus: 2 krt
Maksimimäärä lainoja: 5 kpl
Kirjaston asiakasmaksu: 5€
Asiakkuus jäsenille: Maksuton
Varausmaksu: Vapaaehtoinen
Myöhästymismaksu: 1€/kpl/kk
Kaukolainat: 5€ postimaksu
Tulosteet/kopiot: 0,5€/sivu
Tee-/kahvimaksu: 0,8€
Vapaaehtoinen WC-maksu: 0,5€
Muovikassit: 1-5€ / kpl
Poistokirjat: 0,5€-20€ / kpl
Hinnat  sisältävät ALV:n 24%. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tilojen vieressä olevalla parkkipaikalla on asiakkaille varattu vieraspaikkoja. Malminkartanonaukion laidalla pyritään pitämään opastelinettä.

Helsingistä P-junalla Myyrmäen suuntaan. Tikkurilasta I-junalla lentoaseman kautta. 
→Poistu Malminkartanon asemalla, josta on noin 350 metrin matka Malminkartanonaukion suuntaan.
Busseilla 37 ja 39 Helsingistä 
→Poistu Malminkartanon kohdalla bussista 37 ja Puustellintien pysäkillä 39 
Bussilla 39 Myyrmäestä 
→Jää pois Puustellintien pysäkillä

Kysy kirjastonhoitajalta – kirjastoalan yhteinen palvelu, josta saat vastauksen sähköpostiisi. Tutustu myös Helsingin kaupunginkirjaston Kysy.fi palveluun.

Lainaa, tutki ja käytä kirjallisuutta verkossa.
eKirjasto – kaikkien kirjastojen e-aineistot.
Monihaku – valtakunnallinen kirjastojen yhteinen haku
Makupalat.fi – päivittyvät kokoelmat, myös rajatieto.
Finna – kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja.

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot – Tutki ennen vuotta 1930 ilmestyneitä lehtiaineistoja. Jos yli miljoona sivua sanomalehtiä! Hakemistossa luokiteltuna esim. ajatustenluku, mytologia, taikausko, taikuus ja ennustaminen sekä spiritismi.

Muita rajatietoa koskevia kirjastoja Suomessa

Åbo Akademin säätiön alaisuudessa toimiva Donner-instituutin Steinerkirjasto – 1957 perustettu Pohjoismaiden suurin uskontotieteellisen kirjallisuuden erikoiskirjasto, joka sisältää myös harvinaista rajatiedon kirjallisuutta, tarkoituksenaan tukea erityisesti mystiikkaa ja esoterismia koskevaa tutkimusta.

Teosofisen Seuran kirjasto – Helsingissä sijaitseva alan vanhin erikoiskirjasto Suomessa, joka avautui 1890. Toiminnasta haarautunut myös ruusuristiläinen kirjasto Helsingin Punavuoressa.

Ultra-lehden kokoelma – pääosin Kuhmoisten kylämällä sijaitseva maamme suurin rajatiedon käsikirjasto. Ultran kirjasto muodostuu noin kymmenestä eri kokoelmasta sisältäen runsaasti myös erilaisia äänitteitä, elokuvien ja tv-ohjelmien tallenteita jne. tehtävänään aineiston arkistointi tuleville polville. 

Elonpyörän lainakirjastoBlavatsky-looshin ylläpitämässä kirjastossa on n. 6000 kirjaa; buddhalaisuutta, teosofiaa, filosofiaa, parapsykologiaa, astrologiaa, luontaisterveyttä ja uskontoja. Lainasto on eräs alan uranuurtajista Suomessa.