Julkaistu Jätä kommentti

Arvojen todellisuus – Johdatus arvokasvatukseen – Kari E. Turunen

Kari-E-Turunen-arvojen-todellisuus-www.rajatieto.fi

Arvot ovat meille tärkeä osa elämää. Se mitä arvostamme saattaa kuitenkin olla hyvin erilaisia asioita kuin se, mitä vierustoveri arvostaa. Tänään kirjaesittelyssä on Kari E. Turusen Arvojen todellisuus Johdatus arvokasvatukseen. 

Arvoista puhutaan paljon. Kyse on ilmeisen tärkeästä aiheesta ihmisen elämässä. Valintoja on tehtävä ja päätöksiä ohjaa se, mitä pidämme arvokkaana. Varsinkin murroksissa ja kriiseissä, olivatpa ne sitten hekilökohtaisia tai yhteiskunnallisia, arvoja pohditaan ja niistä keskustellaan.

Kari E. Turunen – Arvojen todellisuus
Kari-E-Turunen-arvojen-todellisuus-www.rajatieto.fi

Mitkä ovat arvokas käsitteen neljä eri luokkaa?

Tässä teoksessa ihmisen olemuksen ja kehityspiirteiden tutkija, filosofi Kari E. Turunen erittelee arvokkaan käsitettä ja sisältöä jakaen sen neljään eri luokkaan: varsinaisiksi arvoiksi, ihanteiksi, arvostuksiksi ja arvokkaiksi kokemuksiksi. Nämä arvokkaan kokemukset vaikuttavat toisiinsa monin tavoin.

Kuinka todellisuutemme värittyy arvostuksista? Kuinka arvostaminen ilmenee toiminnasta? Millä tavalla arvostus näkyy perus tarpeissamme ja korkeammissa tarpeissamme? Kuinka ympäröivä kulttuurimme liittyy tähän kaikkeen?

Mitä ovat varsinaset arvomme? Ihminen arvostaa totuutta, mutta mikä liittyy muistihavaintoon ja mikä on kohdattu totuus? Maailma olisi ihmisellemerktyksetön paikka, jos hänellä ei olisi elämyksiä, tuntoja ja tunteita.

Kuinka ihanteet näkyvät yhteiskunnassa?

Kuinka ihanteet liittyvät tähän kaikkeen? Arvoihin verrattuna ihanteita on paljon. Ihanteet ovat välttämätön osa inhimillistä sosiaalista todellisuutta. Ihanteet ovat sosiaalisten muodosteiden ydintä. 

Arvostukset läpäisevät ihmisen maailman kauttaaltaan. Meidän maailmamme kuvallisesti sanoen tihkuu arvostuksia, Kari Turunen kertoo. Lähes kaikkeen sekoittuu selvemmin tai epämääräisemmin, läheisesti tai taustalta arvostamisen ilmiö. Arvoihimme liittyy myös kaikki kokemamme ja tuntemamme. Mitä olemme nähneet ja kokeneet elämässä vaikuttaa syvästi arvoihimme ja minkälaiseksi ihmisenä kehitymme.

Koettu maailma ei ole neutraali. Jotkin asiat koetaan arvokkaammiksi kuin toiset. Asioita tavoitellaan niiden arvon takia ja niiden niiden saavuttamista tai omistamista pidetään suotavana.

Kari E. Turunen

Kari E. Turusen Arvojen todellisuus on äärimmäisen kattava kirja arvoista ja se käsittelee aihetta erittäin monesta eri suunnasta ja tasolta.

Tämä ja paljon muita kirjoja Rajatiedon erikoiskirjastossa, tule tekemään löytöjä! Lisätietoja kirjastosta löydät täältä!

Kari E. Turunen Wikipediassa

Julkaistu Jätä kommentti

Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopedia – Harri & Ilkka Virolainen

yliluonnollisten-ilmioiden-ensyklopedia-kirjaesittely-www.rajatieto.fi

Uskallatko avartaa ajatteluasi? Onko elämä ainoastaan arkisia asioita päivä toisensa jälkeen? Vai onko elämä ihmeitä täynnä?

Harri ja Ilkka Virolainen ovat identtisiä kaksosia ja tiedemiehiä, joilla kummallakin on neljä maisterin tutkintoa ja yksi tohtorin tutkinto. He ovat perehtyneet yliluonnollisiin ilmiöihin jo kahdenkymmenen vuoden ajan niin kokemusperäisesti kuin tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta.

Tänään kirjaesittelyssä on Harri ja Ilkka Virolaisen teos Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopedia. Kirjan johdannossa kerrotaan, että hyvin monilla ihmisillä on kokemuksia yliluonnollisiksi luokitelluista ilmiöistä. Joku saattaa puhelimen soidessa saada aavistuksen soittajasta, mikä viittaa telepatiaan. Joku toinen taas näkee lähipäivinä toteutuvan enneunen. Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopediassa tuodaan esiin paitsi ihmisen omia kokemuksia yliluonnollisista ilmiöistä, myös tieteellisiä tutkimustuloksia aihepiiriin liittyen.

Mitä on yliluonnollisia ilmiöitä?

Yliluonnolliset ilmiöt voidaan jakaa monenlaisiin alalajeihin, kuten parapsykologisiin ja parafyysisiin ilmiöihin. Parapsykologiset ilmiöt tapahtuvat kokijassa itsessään ja hänen sisällään. Parafyysiset ilmiöt tapahtuvat kokijan ulkopuolella, hänestä riippumatta.

 Parapsykologisia ilmiöitä ovat muun muassa automatismi, kuten automaattikirjoitus tai kielillä puhuminen ja yliaistillinen havaitseminen eli ennaltatietäminen, menneisyyden tietäminen, selvänäköisyys tai telepatia.

Parafyysisiä ilmiöitä ovat muunmuassa aura, henkiolennot ja energiahoidot.

Tässä kirjassa kysytään, ovatko yliluonnolliset ilmiöt alun alkaenkaan eriskummallisia. Harri ja Ilkka Virolainen johdattavat lukijan asiantuntevasti ja viihdyttävästi yliaistilliseen maailmaan tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta. He paljastavat, millaisia kokemuksia sekä julkisuuden henkilöillä, että tavallisilla suomalaisilla on muun muassa edellisestä elämästä, rukouksen voimasta ja energiahoidosta. Aitojen yliluonnollisten ilmiöiden lisäksi kirjassa käydään läpi myös huijauksia ja häikäilemättömiä onnenonkijoita; tekaistuja viljapeltokuvioita ja lumimiehen jalanjälkiä.

Tule lainaamaan Harri ja Ilkka Virolaisen teos Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopedia tai jokin muu aiheeseen liittyvä kirja Rajatiedon erikoiskirjaston laajasta valikoimasta Helsingin Malminkartanosta.

Lue täältä lisätietoa Rajatiedon erikoiskirjastosta!

Muista tilata Youtube kanavamme
Julkaistu Jätä kommentti

Suomen luonnon valkoista magiaa – Erkki Lehtiranta & Leena Niemelä

suomen-luonnon-valkoista-magiaa-kirjaesittely-www.rajatieto.fi

Tänään kirjaesittelyssä on Erkki Lehtirannan ja Leena Niemelän Suomen luonnon valkoista magiaa. Kirja on johdatus suomalaisten kukkauutteiden syviin vaikutuksiin. Teoksen viidenkymmenen kukan joukosta löytyvät monet suomalaiseen mielenmaisemaan ankkuroituvat kukat, jotka kantavat mukanaan puhtaan luonnon ja Suomen valovoimaisen kesän parhaita energioita.

Kukkauutteet on osa laajempaa värähtely lääkinnän kokonaisuutta

Keskeinen informaatio on saatu Mestari Hilarionilta, yhdeltä ihmiskunnan suurista opettajista, ja julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. 

Kukkauutteet nähdään kirjassa osana laajempaa värähtely lääkinnän kokonaisuutta, joka ottaa huomioon ihmisen korkeusulottuvuuden, chakrat, meridiaanit, hienokehot ja astrologiset yhteydet. 

Teoksessa on uute-esittelyiden ohella paljon käytännöllistä tietoa uutteiden valmistamisesta, valinnasta,voimistamisesta, uutekombinaatioista, syötävien kukkien ja hedelmien esoteerisistä ominaisuuksista sekä värähtelylääkinnästä.

Kirja on yli 10 vuoden tutkimustyön tulos. Erkki Lehtiranta ja Leena Niemelä ovat tutkineet ja tehneet värähtelyuutteita ympäri maailmaa mm. Himalajalla, Brasiliassa, Kreetalla ja Pyreneillä. 

Heidän värähtely kirjastossaan on yli 700 uutetta, kukkauutteiden ohella mm. jalokivieliksiirejä, jalokaasu-uutteita ja tähtieliksiirejä. 

Kunniapaikalla ovat kuitenkin Suomen luonnon iki-ihanat kukat, jotka kutsuvat nyt myös sinua jakamaan energioitaan, oppimaan, kasvamaan ja eheytymään.

Kirjassa kerrotaan, kuinka tehdä kukkauutteita

Kirjan avulla opit muunmuassa viidenkymmenen eri kukkauutteen vaikutukset, henkistä kasvioppia, kasvien symboliikkaa, värähtelylääkintää, mitä tarkoittaa veden muisti ja uutteiden vaikutusten eteneminen. Opit myös tekemään kukkauutteita ja niiden käyttöä. Minkälainen on uutteiden tekoprosessi? Kuinka kehittyä kukkaterapeuttina? Ja opit myös värähtely uutteiden vaikutuksia haittaavista ja voimistavista tekijöistä, sekä paljon muuta.

Suomen luonnon valkoista magiaa kirja ja paljon muita mielenkiintoisia teoksia Rajatiedon erikoiskirjastossa, tule tekemään löytöjä!

Lisätietoja kirjastosta löydät täältä!

Erkki Lehtirannan Smiling stars kotisivut

Katso tästä kirjaesittely video
Julkaistu Jätä kommentti

Astrologiaa sinulle – Seppo Tanhua

Seppo-Tanhua-astrologiaa-sinulle-www.rajatieto.fi

Kiinnostaako sinua tietää, kuinka voisit paremmin ymmärtää kumppaniasi? Tai miksi lapsesi on juuri sellainen kuin on? Kuinka voisit itse ymmärtää, mitä tällä hetkellä on sinulle kerrotavaa astrologisesti? Miksi elämässä on juuri nyt vastoinkäymisiä tai epävarmuutta ja miten sinun tulisi tähän kaikkeen suhtautua? Tänään kirjaesittelyssä on Seppo Tanhuan kirja Astrologiaa sinulle. Kirja on huumorintajuinen ja yllättää positiivisesti ihmis läheisyydellään. Seppo totesi heti kirjan alku sivuilla kirjoittaneensa kirjan ihmisenä ihmisten joukossa, eikä niinkään astrologina.

Se välittyy kyllä.

Kirjassa kerrotaan kuinka lapsuuden kokemukset on avaimena aikuisiän kehitykseemme. Saat lukea kaikista eläinradan merkeistä parisuhteen näkökulmasta miehelle ja naiselle. Sekä yksityiskohtaisen oppaan siihen, kuinka planeettojen väliset aspektit syntymäkarttamme aurinkoon vaikuttaa meihin tässä ja tänään.  Katso lopuksi kirjaesittely video sekä muista tilata Youtube kanavamme niin saat tietää ensimmäisenä uusista videoista!

Astrologia osana jokapäiväistä elämää

Astrologiaa sinulle – kirjassaan Seppo kertoo, että kun astrologiaa oppii ymmärtämään, se ei ole enää astrologiaa vaan uusi tapa elää. Silloin ei tarvitakaan enää eläinrataa eikä planeettoja, koska samat asiat voi tunnistaa itsessään ilman niitäkin.

Astrologia tulisi olla helposti ymmärrettävää ja sitä Astrologiaa sinulle – kirja kyllä onkin. Kirja kertoo helposti ja hauskasti kuinka astrologia voi toimia tiennäyttäjänä meidän jokaisen elämässä.

Luonnehoroskooppi lapsille ja aikuisille

Luonnehoroskoopit naisille ja miehille on laadittu parisuhteen näkökulmasta. Saatammeko valita puolisoksi toisen vanhempamme kaltaisen ihmisen? Luoko tämä katkeruutta ja syyttelyä avioliittoomme vai pystymmekö nousemaan tämän yläpuolelle? Rakkaus on aina ymmärtävää ja hyväksyvää. Omistushalu on määräilevää ja syyttävää.

Kirjan luonnehoroskoopit lapsille kertovat vanhemmille yllättäviäkin piirteitä omista jälkeläisistään. Usein käsitämme heti lapsen synnyttyä hänet tietynlaisena persoonana ja tyyppinä. Olemme tottuneet kuvaamaan ihmistä heti hänen synnyttyään tietynlaisena Oinastyyppinä esimerkiksi. Sepon kuvaelman mukaan, lapsi ei synnykään tyypillisenä Oinaslapsena vaan oinaskriisissä oleville vanhemmille. Lapsi käyttäytyy oinasmaisesti, koska hän syntyi opettamaan rohkeutta ja itsenäisyyttä riippuvaisille ja pelokkaille vanhemmilleen.

Tällä tavalla ajatellen meillä kaikilla on kokemamme lapsuuden rajoitukset ja kokemuksen vain siksi, että pystyisimme opettamaan vanhempiamme ja vapautumaan todellisen itsemme kaltaiseksi. Lapsuuden kokemukset ovat avaimet kehitykseemme.

Kuinka laatia oma horoskooppi?

Kirja sisältää myös henkilökohtaisen horoskoopin laadintaohjeet ja tulkinta kiekon. Mistä astrologiassa on kysymys? Kuinka planeettojen eri aspektit syntymäkartan aurinkoomme vaikuttaa tämän hetkiseen kokemukseemme? Näihin kysymyksiin saat vastauksen Astrologiaa sinulle – kirjassa.

Astrologi Seppo Tanhuan mukaan planeettojen keskinäiset liikkeet synnyttävät monia haasteita ja mahdollisuuksia. Ihmisestä itsestään riippuu, uskaltaako hän ottaa ne vastaan.

Katso kirjaesittely video

Tervetuloa Rajatiedon Erikoiskirjastoon lainaamaan Seppo Tanhuan kirjan Astrologiaa sinulle tai jonkun muun kirjan meidän laajasta valikoimastamme.muun kirjan meidän laajasta valikoimastamme.

Lisätietoa kirjastosta on täällä!

Täältä löydät Seppo Tanhuan sivuston Astro.fi

Julkaistu Jätä kommentti

Kohtaa ihminen – Kohtaamisviestinnän avaimet – Ritva Enäkoski

Ritva-Enakoski-kirjaesittely-kohtaa-ihminen-www.rajatieto.fi

Ihmissuhteet on tärkeä osa meidän jokaisen elämää. Mitä olisi elämä ilman toisia ihmisiä? Me kaikki olemme yhteydessä toisiimme. Tapaammeko toisiamme vain pintapuolisesti vai pyrimmekö todella kohtaamaan toisemme ja ymmärtämään toisiamme? Tänään kirjaesittelyssä on Ritva Enäkosken teos Kohtaa ihminen.

Sepä onkin se elämän suurin rikkaus, ryhtyä kyselemään, etsimään, pöllyttelemään. Mitä vanhemmaksi kasvaa, sitä vähemmän uskaltaa sanoa: näin se on. Ennen nuorempana luuli tietävänsä kaiken, nyt, kun jokin asia tuntuu varmalta totuudelta, tietää luulevansa. Se on vanhenemisen rikkaus: tietää luulevansa. Ei elämää pidä selittää, elämää pitää elää. Siksi tässä kirjassa ei ole “kun teet näin, tulet onnelliseksi” – ohjeita. Ajatuksen pöllyttelyjä sen sijaan jokainen tarvitsee. Väitän myös, että jokainen ihminen pohjimmiltaan haluaisi elää onnellista elämää. Se, mikä toiselle on onnellinen elämä, on toiselle helvetti. Kun ajatuksenpölläytys kohtaa sinut, kysy silloin, mitä tämä minulle merkitsee, mitä tämä minun elämässäni tarkoittaa.

Ritva Enäkoski – Kohtaa ihminen

Kouluttaja Ritva Enäkoski on kolunnut sadoissa yrityksissä, vetänyt seminaareja sisusta selviytymiseen ja auttanut ihmisiä ilmaisun opettelemisessa. Kirjassaan Kohtaa ihminen, kohtaamisviestinnän avaimet, hän haastaa lukijan kohtaamaan itsensä.

Kohtaa itsesi ja elämäsi

Hyväksytkö itsesi? Osaatko olla sekä heikko, että vahva? Kuunteletko, mitä kehosi sinulle viestittää? Oletko oma itsesi? Uskallatko kohdata itsesi?

Mitä ajattelet elämästäsi? Jollet tiedä, mitä elämältäsi haluat, niin mitä luulet saavasi? Kun kohtaat kriisin, mitä silloin tunnet? Hyväksy, että maailma muuttuu ja vaatii myös meitä muuttumaan. Aurinko paistaa, vaikka sitä ei aina näe.

Kun kohtaat vastakkaista ajattelua edustavan ihmisen, toivon sydämestäni, että uskallat kohdata erilaisuuden. Sitä minun mielestäni Suomi ja suomalaiset juuri tällä hetkellä tarvitsevat: suvaitsevaisuutta. Erilaisuus on elämän suurta rikkautta, suvaitsevaisuus kasvattaa, silloinhan uskaltaa myöntää itselleen, että ei tiedä kaikkea ja on valmis katsomaan maailmaa myös uusin silmin, eri näkökulmasta.

Ritva Enäkoski – Kohtaa ihminen

Näetkö erilaisuuden voimavarana? Millaisella tuulella lähdet lajitovereiden keskuuteen? Olotilamme tarttuu halusimme sitä, tai emme. Ilmeemme ja eleemme ovat vain omalla vastuullamme.

Miksi miehen ja naisen välinen kommunikointi on edelleen niin erilaista? Kuinka voimme oppia toiselta sukupuolelta? Ja mitä tulee kohtaloon… Voit itse päättää kuinka siihen suhtaudut.

Ritva Enäkosken Kohtaa Ihminen, kohtaamisviestinnän avaimet on helppolukuinen, hauskasti kirjoitettu ja samaistuttava. Mukana on paljon tosielämään perustuvia tarinoita, jotka tempaavat mukaansa.

Tule lainaamaan Ritva Enäkosken Kohtaa ihminen tai jokin muu ihmissuhteita käsittelevä kirja Rajatiedon erikoiskirjastosta Helsingin Malminkartanosta. Muista tilata myös Youtube kanavamme niin saat kirjaesittelyt videoiden muodossa!

Täältä löydät Ritva Enäkosken verkkosivut!