Hengen ja Tiedon messut 2019

Hengestä tietoa, tiedosta henkeä

Vuoden kohokohta lähestyy! Olethan jo merkinnyt kalenteriisi syyslomien aikaan 12.-13. lokakuuta järjestettävät Hengen ja Tiedon messut? Vuonna 2019 Rajatiedon Yhteistyö ry. järjestää Suomen vanhimmat rajatiedon messut Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla jo 37. kerran. Messut ovat syksyn tärkein tapahtuman monelle, joita kehon, mielen ja sielun harmoniaan liittyvät asiat puhuttelevat. Alan kattavimmaksi ja monipuolisimmaksi luonnehdittu tapahtuma ovat avoinna tänä vuonna tavallista pidempään; lauantaina 10.00-18.30 ja sunnuntaina 10.00-17.00Näytteilleasettajat tarjoavat monipuolisen poikkileikkauksen messujen tarjontaan liittyvästä toiminnasta, tuotteista, ja palveluista kolmessa eri kerroksessa. Paikalla on talon täydeltä ystäviä, valoa ja aktiviteettejä.

Messujen pääohjelma
Vasemmalta oikealle Camilla Elfving, Antti Heikkilä, Remi Kanai ja Aaro Löf

Tutustu nyt vuoden 2019 messujen ohjelmatarjontaan etukäteen!

Luvassa on monipuolinen kattaus luentoja, tietoiskuja, työpajoja, keskusteluja, musiikkia ja taidetta. Messuravintolassa perinteisesti monipuolinen kasvispainotteinen tarjoilu. Lapsiparkki on nyt kolmannessa kerroksessa luokassa 3U, samassa kerroksessa sijaitsevat myös taidenäyttelytilat. Sielun ravinnosta messuilla vastaa ennennäkemättömän monipuolinen esiintyjäkaarti, mm. lääkäri Antti Heikkilä (Saksa), psykologi Tony Dunderfelt, astrologi Seppo Tanhua, professori Krista Lagus, meedio Camilla Elfving (Ruotsi), meedio Remi Kanai (Japani), kouluttaja Erkki Lehtiranta, ohjaaja Jussi Parviainen, dosentti Pauliina Aarva, TT, pappi ja psykoterapeutti Markku Siltala, henkinen valmentaja Aaro Löf, shamaani Johannes Setälä, Aaveiden jäljillä -ohjelmasta tuttu Aavedata, arkkitehti Maria Nordin, muusikko ja kouluttaja Veli Martin Keitel, ihmisyyden tutkija Anup Takarautio (Hollanti), professori Marja-Liisa Honkasalo, esoteerinen opettaja Maria Zavou (Kreikka), shamaani Zhannabelle (Saksa), rehtori Antti Pietiäinen, emeritusprofessori Erkki Lähde ja tietoisuuden tutkija Jeremy Qvick. 

Eva Garcian ja Kupariketun juontamassa juhlasaliohjelmassa on luvassa mielenkiintoisia esitelmiä, mukaansatempaavia keskusteluja, henkistä musiikkia, harjoituksia, pyhiä tansseja, stipendien jako jne. Juhlasaliohjelmaa täydentävät suosittujen alan kasvojen esitykset ensimmäisen kerroksen seminaaritilassa (juontajana messuemäntä Anuirmeli Sallamo), toisen kerroksen pikkusalissa sekä neljännen kerroksen isossa tilassa, joka on nimetty taivassaliksi.  Näytteilleasettajat järjestävät omia tietoiskujaan ja ohjelmanumeroitaan ensimmäisen kerroksen luokissa 1G ja 1P sekä kolmannen kerroksen workshop-tilassa 3GNäytteilleasettajat esittelevät lähinnä omaa toimintaansa ja ideologiaansa, tarjolla on hyvin vaihtelevaa ohjelmaa. Näiden ohjelmanumeroiden lisäksi jotkut luokan vuokranneet näytteilleasettajat pitävät ohjelmallisia tilaisuuksia luokissaan ja messuosastojensa yhteydessä. Aivan uutena messuilla on hiljentymistila 3H, jossa tarjotaan ohjattuja meditaatioita ja johon voi mennä myös milloin tahansa hiljentymään ohjetujen meditaatioiden ulkopuolella.

Hengen ja Tiedon messujen tarkempi ohjelmisto löytyy omalta sivultaanMessulehti on tarkoitus julkaista verkkosivuillamme syyskuun alussa ja painettua lehteä jaetaan myös useissa paikoissa ympäri maan, jotta kävijöillä olisi hyvin aikaa tutustua messujen tarjontaan. Ohjelmat kootaan yhteen siten, että lauantai ja sunnuntai muodostavat kumpikin oman kokonaisuutensa. Perinteisesti monet messuvieraat ovat jääneet keskustelemaan viikonlopun annista messujen jo päätyttyä, samalla kun näytteilleasettajat ovat purkaneet paikkojaan ja tänäkin vuonna ensimmäisen kerroksen messuinfo ottaa palautteita vastaan asiakkailta viikonlopun päätteeksi klo 17-17.30.

Miniseminaarit

Maksulliset miniseminaarit aloitettiin vuosituhannen alussa, jotta joistakin pääesitysten aiheista voitaisiin tarjota messuvieraille lyhyttä luentoa syvempi näkemys. Myös tänä vuonna miniseminaarien ohjelmat täydentävät pääesitysten aiheita. Messujen ohjelmaa ovat tulleet täydentämään myös hieman miniseminaareista poikkeavat työpajat, jotka voivat olla myös maksuttomia. Miniseminaarien ja työpajojen pääsylippujen myynnistä paikan päällä vastaavat nykyisin tilaisuuksien vetäjät. Vuonna 2019 Hengen ja Tiedon messujen miniseminaarit järjestetään kolmannen kerroksen miniseminaaritilassa 3K ja messujen työpajoja järjestetään useissa eri tiloissa.

Näytteilleasettajat

Perinteiset rajatiedon messut tarjoavat mm. henkisiä opetuksia ja harjoituksia, astrologiaa, idän ja lännen elämänviisautta, luonnon salattuja voimia, terapioita ja täydentäviä hoitomuotoja, joogaa ja meditaatiota, bioenergiamittauksia, parapsykologiaa, ufotutkimusta, luomutuotteita, ekoyhteisöjä, jalo- ja korukiviä, runsaasti kirjallisuutta, äänitteitä, taidetta ja käsitöitä. 

Jo vuosien ajan näytteilleasettajien määrä on vakiintunut noin kahteen sataan eli lähelle lukua, mitä koululle yleensäkin mahtuu. Koulun käytävillä kulkiessa saa vaikutelman, että aineellinen tarjonta messuilla on vuosien varrella lisääntynyt ja jossain määrin se pitää paikkansa, sillä monenlainen pienyrittäjyys on rajatiedon alueella lisääntynyt. Useimmat näytteilleasettajat edustavat kuitenkin jotain ideologista näkemystä niin käytävillä kuin luokissakin. Messuille tulijat tapaavat siis edelleen monia vanhoja tuttujaan.

NäytteilleasettajaksiHengen ja Tiedon messujen messuosastojen myynti ja laskutus tapahtuu nykyisin verkkokaupan kautta, josta voit ostaa vapaita messupaikkoja, lisää näytteilleasettajien kulkulippuja, varata 30 minuutin ja 50 minuutin ohjelma-aikoja (esim. omille tietoiskuille), kohdevalaisimiasermejä ja koottavia pöytiä messuja varten. Messulehteen tiedot ehtivät vielä 2.9 mennessä. Messuosastoista voi tiedustella puhelimitse messutoimistosta numerosta 044 979 2544, kerromme mielellämme lisää tarjolla olevista mahdollisuuksista. Verkkosivuillamme voit myös tutustua pöytäpaikkojen sekä luokkapaikkojen hinnastoihin. Verkkokaupasta sekä näytteilleasettajien infopaketista selviävät mm. parkkipaikat, kartat, peruutukseen liittyvät asiat ja monta muuta ajankohtaista kysymystä. 

Vuosittain tulee aina jonkin verran uusia näytteilleasettajia ja vanhoja jää pois. Vanhoille asiakkaille varattuja paikkoja on vapautunut kuluneen kesän aikana. Huom: Vanha näytteilleasettajia palvellut htmessut-alkuinen sähköpostiosoite on poistunut käytöstä.

Verkkokauppajärjestelmässämme kaikki näytteilleasettajien paikat ovat kestotilauksia, eli kerran varaamasi ja maksamasi messupaikka on varattu sinulle automaattisesti vuodesta toiseen, kunnes peruutat tilauksen tai jos tilauksen uusiminen jää vahvistamatta. Joka vuosi verkkokauppamme lähettää sinulle uusimisilmoituksen, jolloin sinun tulisi seurata ”maksa nyt” -linkkiä ja kirjautua verkkokauppaan. Kun olet kirjautuneena, voit muuttaa tilaustasi (tai esim. peruuttaa sen), tai voit maksaa laskusi messupaikasta. Lisätietoja: www.rajatieto.fi/verkkokaupan-ohjeet/

Tutustu messulehteen

♥♥♥ Lämpimästi tervetuloa messuille! ♥♥♥
Rajatiedon Yhteistyö ry:n messutoimikunta

PS. Messujen rakentaminen ja toteuttaminen ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoisia messuavustajia. Avustajat saavat vapaalipun sekä ruoan. Haluaisitko tulla messuavustajaksi iloiseen joukkoomme?

Voit tilata liput myös ennakkoon, jolloin varmistat pääsysi messuille. Ennakkoliput vuoden 2019 messuille ovat tulleet myyntiin Lippupisteen palvelupisteistä ja R-kioskeista kautta maan. –> OSTA NYT

HENGEN JA TIEDON MESSUT HELSINGISSÄ 12.-13.10.2019

Aukioloajat: La 12.10 10.00-18.30 & Su 13.10 10.00-17.00
Messupaikka: Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Isonnevantie 8, Helsinki
Pääsylippujen hinnat (ks lippuhinnasto):
Päivälippu 17€ (alennettu hinta 15€ opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille ja varusmiehille)
2 päivän lippu: 27€ (alennettu hinta 25€ opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille ja varusmiehille)
Ryhmälippu väh. 20 hengelle: 2 lippua maksutta. VARAA NYT!
Lapset alle 12 vuotta ja liikuntarajoitteisten avustajat pääsevät messuille maksutta
Narikkamaksu messuilla: 2€ (esiintyjille ja henkilökunnalle on oma naulakkonsa luokassa 12)
Maksutavat messuilla: Yleisin maksutapa messuilla on käteinen, mutta myös korttimaksumahdollisuuksia on tarjolla monipuolisesti. Myös pääsyliput voi ostaa kortilla. Lähin pankkiautomaatti on K-supermarketin luona osoitteessa 
Tunnelitie 5, lähellä Huopalahden asemaa.

Tutustu aiempien vuosien messujen tarjontaan
VARAA MESSULEHTIÄ JAKOON ENNEN MESSUJA

 

Messupaikkana on Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Isonnevantie 8, 00320 Helsinki (Etelä-Haaga). Messuille kannattaa tulla hyvissä ajoin ja jättää oma auto kotiin. Messupaikka sijaitsee valtaväylien varrella, erinomaisten julkisten kulkuyhteyksien päässä.  Autolla liikkuvien on syytä huomioida messualueella perittävä parkkimaksu; kauempaa löytyy myös ilmaisia pysäköintipaikkoja.

 • Raitiovaunu 10 Lasipalatsin edestä päätepysäkille, josta 400 m kävely
 • Bussit 40, 332, 235, 321, 322, 345(N), 231N Elielinaukiolta Talontien pysäkille, sekä bussi 37 Kampista Talontien pysäkille, josta 250 m kävely
 • Lähijunat Y, U, P, A, E, L Rautatieasemalta sekä lähijuna I Vantaan suunnalta Huopalahden asemalle, josta 1.1 km kävely
 • Taksin voi tilata numerosta 0100 0700 ja ennakkotilata numerosta 0100 0600. Numeroden hintatiedot löytyvät osoitteesta taksihelsinki.fi

  Esteettömyys messupaikalla
  Liikuntarajoitteisten sisäänkäyntiluiska on pääoven yhteydessä ja hissillä on esteetön pääsy kerroksiin 1, 2, ja 3. Ohjelmatilaan 4T ei ole esteetöntä kulkua.

  Opastus messualueella
  Parkkipaikalla autolla tulijoita opastaa VPK:n ystävällinen henkilökunta. Sisällä Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla neuvoja saa koulun vahtimestareilta sekä keltaisiin liiveihin pukeutuneilta kerrosvalvojilta. Vahtimestareiden koppi löytyy ensimmäisestä kerroksesta lipunmyynnin vierestä. Ohjelmia koskevat kuulutukset tapahtuvat keskitetysti kahdesti päivässä.

Messujen kakkosparkkipaikka on Haagan peruskoulun takapihalla. Noudata ensisijaisesti parkkiohjaajien ohjeita.