Rajatiedon erikoiskirjasto


Avoinna

Ke-pe 12-18
La 12-15

Rajatiedon Yhteistyö ry omistaa henkisyyteen, esoteriaan ja paranormaaliin erikoistuneen kirjaston, joka sijaitsee StudioRajatiedon tiloissa. Kirjaston palvelut ovat vapaasti yleisön käytettävissä.

Kirjaston kokoelmissa on lähes 3000 lainattavaa teosta sekä laaja käsikirjasto, johon sisältyy lehtiä, vanhaa kirjallisuutta sekä audioaineistoa. Käsikirjastosta voi lainata aineistoa tutkimuskäyttöön, muutoin sen aineistoon voi tutustua paikan päällä. Kirjastolla on luettavissa myös Rajatiedon yhteistyö ry:n Ääretön-lehtiä. Kehitämme myös ESOTERIA-tietokantaa, johon voi tutustua päätteillä vuoden vaihteesta lähtien.

Kirjasto järjestää (heinäkuuta lukuun ottamatta) torstaisin klo 18 kirjallisuuspiirejä, jotka lähetetään suorana Facebookiin. Tiloissa järjestetään myös muuta ohjelmaa pitkin vuotta. Virallisten aukioloaikojen lisäksi palvelemme yleisötilaisuuksien yhteydessä.

Kirjat on aakkostettu hyllyissä tekijän nimen mukaan; suomenkieliset ja muun kieliset kirjat erikseen. Kirjallisuushakemistossa teokset on luokiteltu teosten käsittelemien teemojen mukaan, yli sataan aihehakemistoon. Päivitetty kirjallisuusluettelo on saatavilla myöhemmin testimuodossa näillä sivuilla (vanha hakemisto on luettavissa täällä). Tällä hetkellä aihehakemistot löytyvät kuva-albumeina kirjaston Facebook-sivuilta, joiden kautta voi seurata myös tiloissa tapahtuvaa toimintaa. Tilojen vuokraamisesta löytyy lisätietoa StudioRajatiedon sivuilta. Sivuihin voi tutustua ilman Facebook-tunnusta.

Laina-aika on kuukauden kerrallaan ja lainan voi uusia halutessaan kaksi kertaa, ellei nimikkeelle ole tehty varauksia. Lainaustilanteen voi tarkistaa kyseisen teoksen kansikuvan kohdalta Facebookissa, johon päivätään kommenttiosioon tieto sen lainaamisesta ja palautumisesta. Lainojen uusimisen ja varauksen voi tehdä joko ottamalla yhteyttä puhelimitse, lähettämällä viestin kirjaston Facebook-sivujen kautta tai vierailemalla paikan päällä. Teoksia on mahdollista lainata myös postitse, mutta postimaksu tulee maksaa etukäteen. Tiloissa on mahdollista hyödyntää myös teemaan liittyviä lautapelejä.

Toiminta perustuu pitkälti lahjoituksille, isommat kirjaerät pyritään tarkistamaan ennalta kaksoiskappaleiden välttämiseksi. Kirjaston poistomyynnissä on tarjolla 0,5-1 euron hintaan aiempien lahjoitusten mukana tulleita kaksoiskappaleita. Lisätietoa saat sähköpostitse, kirjaston Facebook-sivujen kautta tai puhelimitse (ks. alla).

Kirjaston asiakkuus

Käyntiosoite: Luutnantinpolku 7 LT 3, 00410 Helsinki
Yhteyspuhelin: 044 9792544 (palvelee pääsääntöisesti vain kirjaston aukioloaikoina)
Lainausoikeus: Henkilötodistuksella (ensimmäisellä käyttökerralla)
Asiakasmaksu: Vapaaehtoinen, asiakkuuden rekisteröimisen yhteydessä (suositus 5€, oman varallisuuden mukaan)
Laina-aika: 1 kuukausi, jonka voi uusia kaksi kertaa
Muistutukset ja muu viestintä: Facebook-messenger sekä tarvittaessa puhelimitse asiakkaalle
Myöhästymismaksu: Vapaaehtoinen (kirjan hinta, jos jää kokonaan palauttamatta)
Rajoitukset: Maksimissaan 5 teosta kerrallaan

Rajatiedon erikoiskirjasto – tulo-ohje

  • P-juna Myyrmäkeen ja Lentoasemalle sekä
  • I-juna Tikkurilasta Lentoasemalle

→ jää pois Malminkartanossa. Juna-asemalta kävely Malminkartanonaukion suuntaan, n. 3 min.

  • Bussit 37, 39 ja 45 Helsingistä
  • sekä 39 Myyrmäestä

→ Jää pois Malminkartanon asemalla